Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiği soru önergesinde; Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedeli’nin ücretlendirmesi ile ilgili sorular sordu. Kesintisiz kazancın salonu girişi.

Pandemi süresince faaliyetlerine ara verilen işletmeler olduğunu hatırlatan Milletvekili Kaplan, ‘’10 aydır tamamen kapalı veya kısmen kapalı olan işletmeler bulunmakta ve buralara aylardır faaliyetteymiş gibi Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedeli İhbarnamesi gelmekte.” dedi.

‘’ZORLU SÜREÇTE İPTAL EDİN’’

Tahsilatın belediyeler tarafından yapılmakta olduğunu, fakat tarifelerin belirlenmesinde örnek alınabilecek kılavuz kitapların hazırlanması ve yayınlanmasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Milletvekili Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanına konu ile ilgili şu soruları yöneltti;

1- Atıksu ve evsel katı atık hizmetlerine ait ücretlendirme neye göre yapılmaktadır?

2-İşletmelerden talep edilen Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Bedelinin içinde bulunduğumuz zorlu sürecin bitişine kadar iptal edilmesi ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Bakanlığınızca belirlenen tarifelerin taban ve tavan fiyatlarında indirim yapılması ile ilgili çalışmalarınız var mıdır? Var ise bunlar nelerdir? Yok ise konu ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?