Kapaklı Gazetesi - Partisinin 98’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Ülkemiz bugün gerçekten zorlu koşullar altında ve iktidarın zulme varan uygulamaları altında inim inim inlemektedir. Bundan biran önce kurtaracak olan sizlersiniz halkımızdır, milletimizdir. Bu bilinçle bir kere birbirimize sıkı sıkıya sarılalım.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile ilçe başkanlığınca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tarihi valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Buradaki törenlere CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

“PARTİMİZ EN UZUN SİYASİ HAYATA SAHİP BİRKAÇ PARTİDEN BİRİ”

Anıta çelenk sunan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, yaptığı konuşmada şu sözleri kullandı: “Bugün tüm ülkede, ülkemizi ve milletimizi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarmayı kendine hedef seçmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş yıl dönümünü ve güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü mutlulukla, coşkuyla ve gururla kutluyoruz.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Halk Fırkası” adı ile kurduğu partimiz, padişahlığa karşı Cumhuriyet rejimini, hanedanlığa karşı Halkçılığı, ümmetçiliğe karşı Milliyetçiliği ve dinin belirli bir zümre ve kişilerin çıkarları için kullanılmasına karşı Laikliği ilke olarak benimsemiş, yine Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, 1934 yılında bu dört ilkeye Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenmiştir. Bu altı ilke parti amblemimizde altı ok ile sembolize edilmiştir.

Partimiz sürekli kendini yenileyerek, çağın gereklerine uygun değişimleri gerçekleştirerek 98. Yılına ulaşmış ve dünyada en uzun siyasi hayata sahip birkaç partiden biri olmuştur.

“ÜLKEMİZ UZUN YILLARDIR BAŞIBOŞLUK İÇİNDE”

Bunun yanında da ülkemize, milletimize ve demokrasimize düşman olanların, ümmetçiliği geri getirmeyi isteyenlerin, denetim olmadan devleti ve halkı soyabileceği bir düzen peşinde olanların, padişahlığa özenenlerin düşmanca tavır ve davranışlarıyla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Ülkemiz uzun yıllardır bir başıboşluk içinde, türlü ideolojilerin panayırına dönüşmüştür. Bunun sonucu, çılgınlık boyutlarına varan kargaşadır. Bu zor şartlar altında ülkemize ve milletimize aydınlık, mutlu ve demokratik bir gelecek sağlamak için üzerimizde uygulanan baskılara aldırmadan cesaret ve kararlılıkla iktidara yürüyoruz.

“HEDEFİMİZ UYGARLIK SEVİYESİNE ULAŞMIŞ BİR TÜRKİYE’DİR”

Hepinizin çok iyi bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisinin temek dayanakları; Eşi emsali olmayan bir Kurtuluş Savaşı sonucunda inşa edilen ve mazlum milletlerin örnek aldığı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve ilkleri, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barış, hukukun ve emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi esas alan sosyal demokrasinin evrensel kuralları ile, Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimidir. Partimiz bugün 98. Yaşını kutlarken, değişmeyen hedefimiz; çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmış bir Türkiye’dir.

Bu hedefe ulaşmak için; Evrensel aklı, sistematik ve dijital düşünmeyi esas alan bir eğitim sisteminin benimsenmesi ve hayata geçirilmesi şarttır. Ülke yönetiminden sorumlu olanların, özellikle son yıllarda uyguladıkları teslimiyetçi politikaların, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet ettiği Milletimizce görülmüştür. Ülkemiz; genç nüfusu, kaynakları ve coğrafi konumu itibariyle büyük bir potansiyel güce sahiptir. Bugün ülkemizin en büyük sorunu pandemi değil, iktidarın kötü yönetimidir. Bizler, Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının, Parlamenter rejiminin ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yılmaz bekçileriyiz. Bizler, tek adam rejimini sona erdirecek, milletimizi bu cendereden kurtaracak, iktidar olarak aydınlık ufuklara taşıyacak inançlı yürüyüşün, çağdaşlığı benimsemiş olan insanların partisiyiz.

“DOĞUM GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

Bizler, Büyük Atatürk’ün ‘’Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.’’ Sözünün onur ve gururunu yaşayan ve eserlerine canımız pahasına sahip çıkan insanların partisiyiz. Bu inançla iktidara giden kutlu yolda, başta Ulu Önderimiz Atatürk, dava arkadaşları, aziz Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, iktidara gelerek yoksulluk ve yolsuzlukları sona erdirecek olan, çağdaş Türkiye idealinin temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisinin 98’inci kuruluş yıldönümünü Aziz Milletimiz ile birlikte kutluyoruz. Doğum günümüz kutlu olsun. Saygılarımla.”