MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sarf ettiği ifadelerden dolayı Yunan asıllı İngiliz Müslüman araştırmacı Hamza Andreas Tzortzis'i sert sözlerle kınadı.

‘’HAKSIZLIK VE HADSİZLİKTİR’’

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Boğaziçi üniversitesinde gerçekleşen programda Türk düşmanı Yunan asıllı İngiliz yazar Hazma Andreas Tzortzis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Yol arkadaşlarına Şeytan benzetmesi yapmış, İslam düşmanlığı ile suçlamıştır ve buna nazaran Boğaziçi üniversitesi öğrencileri buna alkış tutmuştur. İsmi dahi müslüman adı olmayan bu müptezelin haddini ve hududunu aşarak, kendince İslam’ı savunması ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını İslam düşmanı olarak göstermesi Haksızlık, hadsizlik ve şerefsizliktir. Bu şekilde neyin kini güdülmektedir?’’

‘’EVVELDEN BERİ TÜRKÇE KONUŞMUŞUZDUR’’

Atatürk’ün din ve İslam düşmanı olmadığının altını çizen Güvercin, ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk Eğer ki İslam düşmanı olsaydı; okunan duaları veya Ayet-i Kerimeleri anlayabilmemiz ve kavrayabilmemiz için rahmetli Elmalılı Hamdi Yazar’a Kur’an-ı Kerim’i Türkçe Tefsir ettirir miydi? Ayrıca bizim dilimiz Arapça değildi. Biz evvelden beri Türkçe konuşmuş, Türkçe düşünmüş ve Türkçe anlaşmışız. Alfabemiz Arapça ve Farsça karışımı olup bir müddet bu şekilde yazılmış ve okunmuştur. Lakin o zamanlarda alfabeyi anlayabilmek ve kavrayabilmek zor olmuş, okuma yazma oranı yüzde 15 ve 20’lerde olduğu görülmüştür. Ayrıca kitapçılık ve matbaacılık da medeniyetler seviyesine erişmek, okuma ve yazması kolay olması sebebiyle Harf inkılabı gerçekleştirilmiştir.’’ dedi.

‘’GENÇLERİMİZ KUTUPLAŞMAYA YÖNLENDİRİLİYOR’’

Bu tip düşüncelerin gelecek nesillerin düşünce yapısını da etkilediğini belirten Güvercin, ‘’Ülkemizde Müslüman olmak için Atatürk’e düşman, Atatürk’ü sevmek için de İslam’a düşman olmamayı anlayabilmek ve anlatabilmek çok önemlidir. Verilen yetersiz ve ayrıştırılan eğitim-öğretim ile birlikte yaşanan siyasi ve ideolojik fikir çatışmaları gençlerimizi kutuplaşmaya yönlendiriyor, bu sebeple kafalarına yerleştirilen fikir ve düşünceler tarihi boyunca ‘Şeytanlık’ yapan İngilizlerin şakşakçılığına itmektedir. Bu konferans denen oyunu kim gerçekleştirdiyse, bu oyunda kim konuşup konuşturduysa ve kimler vesile olduysa haklarında adli merciler tarafından işlem yapılmalıdır. İslam ile alakalı bu  sözde konferansta ülkemizde  onlarca  hatta yüzlerce bilirkişi olmasına rağmen neden Müslümanlığından şüphe duyulan, müstehcen sitelerde takılan, evlilik sitelerinde kendine eş arayan soysuz biri gelir de konuşur merak etmekteyiz.’’’ Sözlerini kullandı.

‘’LAİKLİĞİ DİN GİBİ DÜŞÜNMEK APTALLIKTIR’’

Laikliğin din düşmanlığı olmadığını dile getiren Güvercin, ‘’İslam’ın sancaktarı olan Osmanlı Devleti’nin İngilizler tarafından bu tür oyunlarla yıkıldığını bilmemek ahmaklıktır. İslam’ın karşında laikliği bir din gibi düşünmek bir inanç gibi görmek ayrı bir aptallıktır. İlkokul sıralarında ‘Laiklik, Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması’ terimi  öğretilirken buna karşı gelenler okuldan mı kaçmışlardır. ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen müptezelin devamı olan bu tür zevatlar, hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaktır.’’ dedi.

‘’KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’’

Son olarak Atatürk üzerinden de istismar yapıldığını söyleyen Güvercin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Bu elim hadiseyi tam tersi düşünüp, Atatürk’ü ve Atatürkçülük’ü istismar edenleri düşünecek olursak, ‘Kemalistiz’ diyerek İslam düşmanlığı yapanları,  Atatürk Düşmanlığı yapanlarla eşit tutmak mümkündür. Basbuğumuz Alparslan Türkeş’in sarf ettiği ‘Atatürk’ün yolundan gidecek sözde değil özde parti olmak için MHP’yi kurduk’ sözlerine icabet ederek gerçekleşen elim hadise ile alakalı konunun takipçisi olacağımızı, sözde konferansı organize eden ve katılımı gerçekleştiren şahıslar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz.’’