Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda kongre hazırlıkları sürerken İlçe Başkanlığı için aday olan isimlerden biri Değer Koç, gazetemize özel röportaj verdi. Teşkilatta birliği sağlamak için yola çıktığını kaydeden Koç, ‘’ Toplumun her kesiminin söz sahibi olacağı halkın iktidarını kurmak için ciddi bir yol ayrımındayız, bizler geçmişte yaşanan hatalardan ve eksiklerden ders çıkarıp yola devam edeceğiz.’’ dedi.

Daha önce CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevi yapmış olan Değer Koç, Ekim ayında gerçekleşecek olan CHP Kapaklı İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığı görevi için kolları sıvadı. Siyasi çevrelerce tanınan Değer Koç, gazetemize ziyarette bulunarak göreve geldiği taktirde yapmayı planladığı projelerden bahsetti. Kamuoyunda hakkında çıkan iddialara da yanıt veren Koç, Saray’da oy kullanma sebebini anlattı.

‘’ADAY OLARAK KARŞINIZDAYIM’’

Öncelikle kendini tanıtan Koç, ‘’Kısaca kendimi tanıtmak gerekirse ismim Değer 29 yaşındayım ve bir çocuk sahibi babayım. Aslen Selanik göçmeniyiz Babam Edirne Meriç Annem ise Kırklareli Kıyıköylü. İşçiyim ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferiyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki dönem önce Kapaklı’da gençlik kolları başkanlığını yaptım ve birçok kademesinde de gönüllülük esasıyla görevler aldım. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan adayı olarak karşınızdayım.’’ dedi.

‘’TECRÜBEMİN YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’’

İlçe başkanlığı için genç bir isim olmasına da dikkat çeken Koç, ‘’Bakın ülkemizde bugün seçilme milletvekili olma yaşı 18’e düştü, hepsinden önemlisi Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Eğer yaşımın genç olduğunu ve bu yüzden İlçe başkanlığını kaldıramayacağımı düşünenler varsa bu durum gerçekten çok üzücü. Ayrıca yaş konusu ile ilgili çok sevdiğim bir sözü söylemek istiyorum; “Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır insanlar yaşadıklarıyla armutlarda zamanla olgunlaşır.” Yani benim parti içerisindeki zamanla edindiğim tecrübenin İlçe Başkanlığı yapmam için yeterli olduğunu düşünüyorum. Maddiyat konusuna gelecek olursak eğer; Cumhuriyet Halk Partisi 95 yıllık köklü bir partidir ve hiç kimsenin cebinden çıkacak üç kuruş paraya göz dikecek hali yok. Her il ve ilçe başkanlıklarının kira masrafı dahil bir çok giderlerini bugün zaten genel merkezimiz karşılar durumdadır. Bizlerde harcamalar yapacağız ama bu durum düşünüldüğü kadar zor ve ağır bir yük değildir.’’ Şeklinde konuştu.

‘’PARTİNİN KAPISINI AÇMAYAN KÜSKÜNLERİ TOPARLAMAK İSTİYORUM’’

Neden aday olduğuna da değinen Değer Koç, şunları söyledi; ‘’Her şeyden önce heyecanını kaybetmiş, yıpranmış ve yorulmuş bir ilçe yönetimi var. Bu yüzden artık değişim zamanının geldiğini ve bu değişimde gençlere fırsat verilmeli diye düşünüyorum. Ben artık siyaseti parti binalarına hapsetmek değil sokağa, fabrikaya, tarlaya taşımak istiyorum. Partimizin üyesi olan ancak zaman içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı kızmış, kırılmış, uzaklaşmış ve bugün partinin kapısını açmayan küskünleri tekrardan yuvarlak bir masanın etrafına toparlamak istiyorum. Gençlerle ve kadınlarla koordineli uyum içinde çalışacağıma inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin Kapaklı’daki üyelerine partinin gerçek sahiplerinin kendileri olduğunu, sözün ve kararın sadece kendilerinde olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yani parti içi demokrasiyi üyelerimizle tanıştırmak istiyorum. Bunun için de adaylarımızı belirlerken her zaman ön seçimi ve sandığı savunacağıma söz veriyorum. Ben üyelerimizin parti içinde iktidar olmaktan çok, Türkiye’de iktidar olmayı düşünen, kendi makamlarının güçlerini parti içi seçimlere kullananlara değil de, yerel ve genel seçimler için kullananlara görev vereceklerine inanıyorum.  Toplumun her kesiminin söz sahibi olacağı halkın iktidarını kurmak için ciddi bir yol ayrımındayız, bizler geçmişte yaşanan hatalardan ve eksiklerden ders çıkarıp yola devam edeceğiz.’’ 

‘’PARTİ ÖRGÜTÜNÜN EKSİKLERİ VE HATALARI VAR’’

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP’nin Kapaklı’daki mağlubiyetini de eleştiren Koç, ‘’Aslında sonuçların böyle olacağı 16 Nisan referandumundan 31 Mart seçimlerine kadar ortadaydı. Maalesef ilçe örgütü ve belediye başkanımız bu eksiklik ve hatalar karşısında önlemler alıp yeni stratejiler geliştirmedi. Seçimi kaybetmemizin en büyük etkenlerinden birisi İlçe örgütünün ve belediye başkan adayının koordineli bir şekilde çalışmamasından kaynaklıdır. Bir belediye başkanı partisinin örgütünü görmezden gelip yok sayarsa eğer kaybeder. Parti örgütünün eksikleri ve hataları var, mesela bugüne kadar yapılması gereken ilçe danışma toplantılarını hiç yapmadılar. Eğer bu toplantılar yapılmış eksikler ve yanlışlar tartışılıp düzeltilmiş olsaydı süreçler bu şekilde işlemez böyle sonuçlanmazdı. Diğer etkenlere gelecek olursak eğer; Çok yanlış ve hatalı bir meclis listesi vardı. Adayımızın fazlasıyla kibirliydi rakibini hafife aldı “Daha önce yendim yine yenerim” diyordu. Tabi etrafında ona hiç bir zaman doğruyu söylemeyen ve yaptığı yanlışlarını hatalarını dahi alkışlayan riyakarları da unutmamak lazım. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’EĞER SANDIK KURULSAYDI BU İSİMLERİN YARISI LİSTEYE GİREMEZDİ’’

Yerel seçimlerde partisine destek amaçlı meclis üyesi aday adayı olduğunu kaydeden Koç, ‘’Bakın ben Kapaklı Belediyesi Meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu yaptığım zaman henüz partimizin belediye başkan adayı açıklanmamıştı. O süreçte genel merkezimiz gerek görülen il ve ilçelerde il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyelerini belirlemek için sandık koyulmasını istemişti. Ancak ilçe örgütü gelen bu üst yazıyı gündeme alıp toplantı dahi yapmadı. Eğer ilçede sandık kurulmuş olsalardı ve üyelerin kullandığı oylarla belediye meclis listesi belirlenseydi 31 Mart seçimlerinde meclis listesinde bulunan isimlerin yarısından fazlası sıralamaya dahi giremezlerdi. Belki bir ihtimal sandık kurarlar düşüncesiyle aday adayı oldum.’’ dedi.

‘’DOSYAMI GERİ ÇEKMEDİM’’

Kendisinin Saray’da oy kullanmasına rağmen Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı’na başvurmasının nedenlerini açıklayan Değer Koç, ‘’Ancak ben siyasette öngörülerime güvenirim; Adayımız da belirlendikten sonra gönderilmiş olan üst yazının gündeme alınıp tartışılamayacağını ve meclis listesinin sadece bir iki kişi tarafından düzenleneceğini ve ismimin hazırlanan meclis listesinde olmayacağını artık çok iyi biliyordum.  Madem biliyordun aday adaylığı dosyanı neden çekmedin diye soracak olursanız eğer;  Ben meclis listesini eleştirdiğim zaman bana “Ya madem çok biliyordun neden aday adayı olmadın? Olsaydın da seni listeye yazsaydık” dememeleri için dosyamı geri çekmedim. Bu partinin benim gibi ya da diğer başvuruda bulunan öz evlatları varken “Sizler bizim verdiğimiz mücadele karşısında bayrak sallayanları listeye yazdınız” diyebilmek için geri çekmedim. Yani ben listede olmadığım için seçmen kaydımı Saray’a taşımadım. Daha belediye başkan adayımız açıklandığı gün kaydımı Saray’a aldım ve Saray’da oy kullandım.’’ İfadelerini kullandı.

‘’MECLİS ÜYELİĞİ İSTESEYDİM DAVETLERİ GERİ ÇEVİRMEZDİM’’

Koç, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Burada eleştiri yapmak istiyorsak eğer bu soruyu Çerkezköy’de belediye başkan aday adayı olup aday gösterilmedikten sonra Kapaklı’da meclis listesine yazılan ve kendine dahi oy kullanamayanlara sormalıyız. Kapaklı’da listede olup Çerkezköy’de AK Parti Adayı Kozuva’ya oy isteyenleri eleştirmeliyiz. Ben yine partime oy kullandım ve hiç kimse diyemez ki ‘Değer Kapaklı’da Mustafa Çetin’e oy istedi.’ Eğer benim derdim belediye meclis üyesi olmak olsaydı zaten bugün Kıyıköy’de belediye başkanı olan Ender Sevinç başkanımın davetini geri çevirmezdim.’’

‘’EROL ÖZKAN’A MECLİSTE İHTİYACIMIZ VAR’’

Son olarak diğer İlçe Başkanı Adayı olan isimleri değerlendiren Koç, ‘’Henüz ayyuka çıkmış iki tane daha İlçe başkan adayımız var. Birisi mevcut belediye meclis üyesi Erol Özkan abim ve diğeride Emlakçı Zafer Akgün abim. Haklarında ne düşünüyorum konusuna gelirsek eğer; Zaten belediye meclis üyesi olarak seçilmiş ve belediye meclisinde partimizi temsil etmekte olan Erol Özkan abimin İlçe başkanlığına aday olmasını doğru bulmuyorum.  Kendisi gerçekten dürüst ve kaliteli bir insan. Kendisinin İlçe başkanlığından ziyade belediye meclisinde  partimize daha çok lazım olacağını düşünüyorum. Üç dönemdir belediye meclis üyeliği yapan Erol abi diğer meclis üyelerimiz arasında en tecrübeli isimlerden ona mecliste çok daha fazla ihtiyacımız olacak.’’ dedi.

‘’GELSİN İLÇE BAŞKANI OLARAK ROZETİNİ TAKAYIM’’

Siyasi kulislerde ismi zikredilen Zafer Akgün’e de eleştirilerde bulunan Koç, ‘’Zafer Akgün’e gelirsek eğer kendisi Kapaklı’da tanınan ve sevilen esnaflardan Kapaklı için önemli bir isim ve değer. Ancak kendisinin geçmiş dönemlerdeki siyasi sapmaları beni olduğu gibi diğer parti üyelerini de derinden düşündürüyor. Yani Zafer Akgün abimin bence öncelikli hedefi ilçe başkanlığı değil kendisini Cumhuriyet Halk Partisine kabul ettirmek olmalıdır. Gelsin yakasına İlçe başkanı olarak rozeti ben takayım ve omuz omuza sahada mücadele edelim.’’ İfadelerini kullandı.