Son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle birçok üründe ve faturalarda fiyat artışına gidildi. Bu artışlarla birlikte düşük gelirli vatandaşların alım gücünün düştüğü ve geçinemeyecek bir konuma geldiğini belirten BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, konu hakkında hükümeti eleştiren bir basın açıklaması yayınladı. 

‘’EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR TASARISINI NEDEN VETO ETTİNİZ?’’

BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘’ Ekonomik olarak zor günler yaşadığımız ülkemizde, siyasi partilere hazine yardımı yaparken kesenin ağzı sonuna kadar açılıyor. Seçime harcanan paralar, ülkemizde ihtiyacı olan ailelere harcansa; zaten vaadleriniz yerine gelmiş olur. Özellikle Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için bu kadar tartışma oldu ve karar veto edildi. İktidar partisine soruyorum; kendi para musluklarınız tıkanır diye mi? Yoksa teklifi muhalefet partisi verdiği için mi veto ettiniz? ‘’

‘’YİYİN EFENDİLER YİYİN’’

Ekonomik durgunluğa karşın hükümetin de belli tedbirler alması gerektiğini dile getiren Diler, ağır eleştirilerde bulundu. Diler,’’Eğer bu zor günlerde vatandaşa kemer sıkmasını söylüyorsak, samimi olmalıyız. Bağımsız bir şekilde meclise teklif verin ve milletvekillerinin emeklilik için 3 dönem şartı getirilsin. Bakalım buna partili partisiz kaç tanesi onay verecek. Vatandaşa gelince ekonomik dar boğaz, size gelince homini gırtlak. Ben bu durumu, geleceği gören şairimizin şu dizeleri ile özetlemek istiyorum; ‘’Yiyin efendiler yiyin, bu iştah veren sofra sizin. Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin. Verir fukara bu memleket nesi var nesi yoksa hepsini, verir malını, canını, umudunu, düşünü.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.