Müslüman – Türk ülkelere yapılan zulmü kınayan BBP Başkanı Fatih Diler, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

 ‘’Bugün dünyanın kanayan yaraları Doğu Türkistan, Yemen, Filistin, Afrika, Miammar, Suriye, Filistin, Irak’ta büyük bir insanlık zulmü gerçekleşiyor. Dünyanın her bir yanında acımasızca öldürülen, aç suzu bırakılan, evinden, topraklarından, canlarından ve mallarından uzaklaştırılan binlerce insan var. Tüm bunlar olurken soruyorum, sözde insan hakları savunucuları nerede? 

‘’BU ZULME HALA GÖZ YUMUYORLAR’’

Avrupa İnsan Hakları, bu zulüm karşısında 3 maymunu oynamaya devam ediyor. ABD, Çin, İsrail, Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya, Ermenistan, Yunanistan gibi işbirlikçiler kan emici faşistlerdir. Bugün insanlıktan, haktan, hukuktan, barıştan, özgürlükten bahsedenler asıl soykırımcılardır. Madem o kadar insan haklarına duyarlılar, neden bu katliamlara sesleri çıkmıyor? İnsanları adaletsizce öldüren, hangi din ırk ve mezhep olursa olsun kabul etmiyoruz. Bu zulme hala göz yumanlar, sözde barış için medyada bize hak hukuktan bahsetmesinler.’’ dedi.

Son olarak Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiirinden alıntılar yapan Başkan Diler, ‘’Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım! Boğamazsın ki!-Hiç olmazsa yanımdan koğârım! Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim. Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım: Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zâlimin hasmıyım amma severim mazlûmu... Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! .Boğamazsın ki! Hiç olmazsa yanımdan kovarım’’ diyerek açıklamasını noktaladı.