Kapaklı Gazetesi - Bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış olan Değer Koç, partisinden İlçe Başkan Adaylığını açıkladı. Koç, ‘’ Cumhuriyet değerlerimizin unutturulmaya çalışıldığı bir tabloda önce kendimizi yenileyeceğiz, bir dinamik olacağız, toplumun sorunlarını ve değerlerini bilip ona göre hareket edeceğiz. Milli bayramlar yasaklanırken parti binalarında siyaset yapmayacağız.’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda kongreye sayılı günlerde kala ilçe başkanı aday sayısı 5’e çıktı. Son olarak CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı için kolları sıvayan Değer Koç, gerçekleşecek olan kongrede aday olduğunu açıkladı. 27 Ekim Pazar günü parti binası önünde bir basın toplantısı gerçekleştiren Koç, ‘’Bugün gönlüm isterdi ki tüm ilçe yöneticilerimizle burada basın açıklamamızı gerçekleştirelim. Fakat maalesef kendileri buraya teşrif etmediler. Kendilerini de bu sebepten dolayı kınıyorum. Bir tek Ercan Karagöz abimiz burada, kendisine yürekli duruşundan dolayı teşekkür ediyorum.’’ diyerek ilçe yönetimine sitem etti.

‘’6 OKUN GÖLGESİNDE BÜYÜDÜM’’

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Değer Koç, ‘’Her türlü baskıya ve zulme rağmen bu ülkede kurtuluşa inanmış, açık yüreklilikte tavrını net koyan, dik duran Cumhuriyet Halk Partisi örgütümü en içten duygularımla selamlıyorum. Çocukluğundan bu güne 6 okun gölgesinde büyümüş, seçim dönemlerinde otobüslerde anons yapmış, partimizin seçim bildirgesini dağıtmış ve bir dönem de ilçe gençlik kolları başkanlığı görevi yapma şerefine erişmiş biri olarak karşınızdayım.’’ dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ BİR CHP’YE İHTİYACI VAR’’

Parti içi yenilenmenin önemli olduğunu söyleyen Koç, ‘’Biz Cumhuriyet Halk Partililerin ortak bir yanı var. Hepimiz Mustafa Kemal’in o mavi gözleri ile Kocatepe’den Türkiye’yi görüyoruz. Yani bir kurtuluşa inanıyoruz. Tüm örgütümüzün ortak yanı da bu. Farklılıklarımızı zenginlik görüp ortak değerlerimizi yüceltirsek, en önemlisi de birbirimizi seversek;  kurtuluşa olan inancımız da heyecanımız da artacaktır. Ben artık Türkiye’nin acılı günler yaşamasını istemiyorum. Terör, ekonomik kriz, eğitimde gericilik ve her alanda adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülke sarmalında geleceğimizin yok olmasını kabul etmiyorum. Bu topraklarda insanca ve barış içinde yaşamak bizim elimizde. Bunun için önce nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsak onu var etmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Unutmayın, Türkiye’nin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var.’’ Şeklinde konuştu.

‘’PARTİ BİNALARINDAN SİYASET YAPMAYACAĞIZ’’

Siyasetin parti binalarının dışına çıkarılması gerektiğini belirten Değer Koç, konuşmasının devamında şunları söyledi; ‘’Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapıyorsak, dengelerle değil değerlerle siyaset yapmalıyız. ‘Siyaset bana ne verecek?’ değil, ‘Ben topluma ne vereceğim?’ diye düşüneceğiz. En önemlisi birbirimizi sayıp seveceğiz. Cumhuriyet değerlerimizin unutturulmaya çalışıldığı bir tabloda önce kendimizi yenileyeceğiz, bir dinamik olacağız, toplumun sorunlarını ve değerlerini bilip ona göre hareket edeceğiz. Milli bayramlar yasaklanırken parti binalarında siyaset yapmayacağız. Çıkıp halkın bayramını, halk ile sokakta hep birlikte kutlayacağız. 1 Mayıslarda yüreğimiz işçi ile meydanlarda atacak. Geçmişimizi unutmayacağız. Katledilen aydınlarımızı, devrim şehitlerimizi unutmayacağız ki bir daha yaşamayalım. Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi ve Madımak’ta katledilen canlarımızı çocuklarımıza anlatacağız. Bizler görüşleri ve fikirlerinden dolayı bedel ödeyen bir geleneğin temsilcileriyiz. Bunları bilerek siyaset yapacağız.’’

‘’MAKAM PARASI İLE AHKAM KESENLERİ TANIMIYORUM’’

Koç, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Değerli yol arkadaşlarım, bizler gücümüzü parti için mücadeleye ayırma lüksüne asla sahip değiliz. Bu lüksü kendinde görenleri asla kabul etmiyoruz. 24 Haziran seçimlerinde sahaya çıkmayıp, bir tane kahvede konuşma yapmayanların bugün delege seçimlerinde müdahil olup, makamları ve parası ile ahkam kesenleri tanımıyorum; reddediyorum. Şimdi kendimizi yenileyeceğiz. Güçleneceğimiz, üstümüzdeki ölü toprağını atacağımız bir döneme giriyoruz. Buradan partililerime sesleniyorum, tercihiniz ne olursa olsun oyunuzun ne kadar değerli olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Bu seçimin sonuçlarını belirleyecek olanlar; sandığa gelmeyen, umutları azalmış bir çoğunluğu oluşturan üyeleridir. Bu partinin gerçek sahibi ne politikacılar, ne belediye başkanları ne ilçe yöneticileridir. Bu partini sahibi sizlersiniz.’’

‘’GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT OLUŞTURMAK İÇİN ADAYIM’’

Son olarak mahalle delege seçimlerinde mavi liste ile katılacaklarını söyleyen Koç, ‘’Yapılacak seçimlerde siyaseti parti binalarına hapsedenlere değil; sokağa, tarlaya ve fabrikaya taşıyanlara destek olacağınızdan hiçbir şüphem yok. Bizler toplumun her kesiminin söz sahibi olacağı bir anlayışla, Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabe’si ve Bursa Nutku’ndan aldığımız yetki ve sorumlulukla halkın iktidarını kurmak için çalışacağız. Yeter ki hep beraber yetkiyi, partide iktidar olmaktan çok yerelde ve genelde iktidar olmak isteyenlere verelim. Milli mücadeleden bugüne tavrımız, ilkemiz, bizi biz yapan değerimiz değişime cesaret edebilmek ve değiştirmek olmuştur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olmak, ülkenin makus kaderini değiştirecek kudrete ve cesarete sahip olmak demektir. ‘Değişime Değer’ sloganıyla çıktığımız bu yolda yapılacak olan mahalle delegesi seçimlerinde rengimiz mavi olacaktır. Örgütümüzün birlik ve beraberliğini pekiştirip, güçlü bir örgüt oluşturma iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu açıklamak istiyorum. Bugün beni burada yalnız bırakmayan tüm örgütümüze sonsuz teşekkürler diliyorum. Aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.’’ diyerek açıklamasını noktaladı.