Kapaklı Gazetesi - Ülkemizde son yıllarda giderek artan ve ağırlıklı olarak kadını hedef alan şiddetin artık işyerlerine de sıçradığını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bu olaya hem Adalet hem de İçişleri Bakanlığının sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına konuyla ilgili önerge veren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Daha önceki kadına şiddet olaylarında yaşandığı gibi, tacizi gerçekleştirdiği iddia edilen kişi savcılık ifadesinden sonra önce serbest bırakılması, sonrasında oluşan kamuoyu baskısı nedeniyle de tekrar savcılığa çağrılıp tutuklanması maalesef bu olayda da gerçekleşmiştir. Bir failin tutuklanması için kamuoyu baskısı olması mı gerekli?” diye sordu.

“YETKİLİLERİN DEVREYE GİRMESİ İÇİN BİR KADININ DAHA ÖLDÜRÜLMESİ Mİ GEREKİYOR?”

Türkiye’de her gün kadınların erkekler tarafından öldürüldüğünü vurgulayan Milletvekili Yüceer, “Sadece Ocak ayında 23 kadın cinayeti işlenmiş, 14 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi yok yere yazılmadı, bir mücadeleden doğdu.” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılmaya açılmadan etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini belirten Yüceer, “Kadınların yaşamlarını korumak için 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’ni sonuna kadar savunacağız. Bu hükümlerin uygulanmasının takipçisi olacağız. Bir kadının daha öldürülmesine tahammülümüz yok.” ifadelerini kullandı.

“CANAN TOSUN’UN ÖLDÜRÜLMESİ Mİ BEKLENİYOR?”

Önceki gün Samsun’da bir kadının eşinin bıçaklı saldırısı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Yüceer, “Adalet ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin devreye girmesi için, Canan Tosun’un öldürülmesi mi bekleniyor?” diye sordu.