Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Yönetimi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a hakaret içerikli yorumlarda bulunan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak hakkında ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştu. Konunun basına yansımasının ardından harekete geçen CHP Kapaklı İlçe Yönetimi, yayımladıkları yazılı basın açıklamasında Ali Aras hakkında hukuki işlemlerin başladığını duyurdu.

‘’ÜLKEMİZDE İYİ GİDEN BİR ŞEY YOK’’

Basın açıklamasında CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, şu ifadelere yer verdi; ‘’Ülkemiz, hassas bir dönemden geçiyor. Bir yanda korona virüsü, bir yanda dış politikadaki sorunlar, şehit haberleri, bir yanda hızla artan işsizlik, geçim darlığı, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediği için evlerine haciz gelen vatandaşlar, icra müdürlüklerinde hızla artan ve yer bulunmayan icra dosyaları, pahalılık, zamlar, geçinemediği için hayatına son veren vatandaşlarımız, bir yanda kadın cinayetleri, çocuk istismarları. Malesef 17 yıllık AKP iktidarının sonucunda, ülkemizde iyi giden hiçbir şey yok.

‘’TERBİYE KURALLARINDAN NASİBİNİ ALMAMIŞ’’

Durum bu iken, iktidarın en güçlü adayı olan partimiz, ülke yönetimiyle ilgili fikirlerini, yanlış gördüklerini temsilcileri ve parti sözcümüz genel başkan yardımcımız Faik Öztrak aracılığıyla milletimize aktarmaktadır. 97. yılını kutlayacağımız, Yunan’ı, İngiliz’i denize döken Kuvayı Milliye’nin mirasçısı, dünyanın en eski partilerinden biri olan partimizin genel başkan yardımcısının açıklamalarının altına yaptığı, terbiye kurallarından nasibini almamış, Kapaklı ilçemizin belediye meclisine yakışmayan AKP’li bir meclis üyesinin sosyal medyadaki küfürlü paylaşımlarını ve bu had bilmezliği kınıyoruz.

‘’DERHAL İSTİFA ETMELİDİR’’

Bu şahıs derhal partimizden, genel başkan yardımcımızdan ve milletimizden özür dilemeli ve meclis üyeliğinden istifa etmelidir. Bu şahsın partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi de şayet küfrü tasvip etmiyorsa bu şahsı derhal disipline sevk etmelidir. Ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı da bu şahıs hakkında gerekli idari soruşturmayı derhal başlatmalıdır. Olayla ilgili il başkanlığımız ve genel merkezimizle de derhal görüşmeler sağlanmış ve hukuki süreç de başlatılmıştır.

‘’BU ŞAHSIN HANGİ KONUDA PROFESYONEL OLDUĞUNU TÜM KAPAKLI BİLİYOR’’

İsmini dahi anmaktan imtina ettiğimiz milletimizin hizmet için verdiği oylarla seçilmiş bu şahıs, Kapaklı’ya tek çivi çakmamış belediye yönetimini eleştirmeli, yerel bir meclis üyesi olarak yerel anlamda Kapaklı’ya ne yapabilirimin derdinde olmalıdır. Kapaklı’ya bir çivi çakmamış olmanın mahcubiyeti içinde olması gerekirken büyük bir hadsizlik içinde küfürler savurmakta, topluma kötü örnek olmaktadır. Bu şahıs, geçmişte de ilçe başkanı olarak şahsıma, ‘Amatör’ ilçe başkanı demiş idi. ‘Amatör’ kelimesinin sözlük anlamı, “bir işi para kazanmak için değil, parasız bir şekilde yapan” anlamına gelmektedir. Evet biz ilçe başkanlığını bu anlamda amatörce yerine getiriyoruz. Fakat bu şahsın hangi konularda profesyonel olduğunu tüm Kapaklı bilmektedir.’’