Kapaklı Gazetesi -  İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrar edilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Alınan karardan dolayı Yüksek Seçim Kurulu’nu eleştiren Çetin, ‘’YSK, iktidarın kesin olarak emrine girmiş ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu YSK’dan yenilenen seçimler için de bir hayır beklememek lazımdır.’’ dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sandıktan zaferle çıkmış fakat YSK’nın aldığı şok kararla İstanbul’da seçimlerin tekrar edileceği duyurulmuştu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı bu kararı sert bir dille eleştirdi.

‘’ÇİFTE STANDART VAR’’

YSK’nın sandıktan çıkan sonuçlara saygı duymadığını kaydeden Yusuf Çetin, ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK, hukuku katletmiş, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaralamıştır. Karar, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. YSK’ya göre aynı sandıkta bulunan aynı zarftaki seçmenin oyu ilçe belediyesinde, belediye meclisinde ve muhtarlıkta geçerli, Büyükşehirde geçersiz. Gerekçe sandık kurulunun teşekkülünde kanunsuzluk varmış! Aslında tam bir çifte standart var!  YSK’ya göre Büyükşehir için kanunsuz olan sandık kurulu, ilçe belediyelerinin çoğunu iktidar kazanınca sorun olmuyor. Kanunsuzluk her seçim için uygulanmalıdır. Sandık kurulunu teşekkül ettiren YSK’nın kendisidir. Dolayısıyla YSK bu kararıyla kendi kendini red ve inkar etmiştir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TÜRK MİLLETİ’NİN HAKKINI YEDİLER’’

YSK’nın verdiği kararın halkın iradesine karşı verilmiş bir karar olduğunu söyleyen Çetin, ‘’YSK, iktidarın kesin olarak emrine girmiş ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu YSK’dan yenilenen seçimler için de bir hayır beklememek lazımdır. Belli ki YSK İstanbul seçimlerini iktidar kazanana kadar yenilemeye devam edecektir. YSK verdiği kararla; bu mübarek Ramazan gününde, ilk iftar vaktinde sadece İstanbul halkının değil, tüm Türk milletinin iradesini hiçe saymış, hakkını yemiş, hukukunu çiğnemiştir. Dolayısıyla milletimiz bu haksız ve hukuksuz karara dahli olanlara hakkını helal etmeyecektir! İçinde bulunduğumuz şu mübarek Ramazan ayında, Yüce Rabbimiz iftar sofralarınızı bereketli ve huzurlu kılsın. Rabbim milletimizi korusun.’’ dedi.