Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu sonrası gündem dışı konuşma gerçekleştirdi. Kapaklı’da bugüne kadar görev yapmış olan belediye başkanlarının Bülent Ecevit Parkı’ndaki büstleri hakkında konuşan Başkan Çetin, ‘’Bayağı büstümüz var. Bunların bir ömrü var. Bunlar o gün için estetik olsun diye yapılmış olabilir, saygı duyuyorum ama toplumda bazı şeyleri ayrıştıran bölen bir yanı da olduğuna inanıyorum. Öncelikle Veysel Güven’den rica ediyorum babasının büstünü kaldıracağını söz vermişti. Büstlerin kaldırılmasını rica ediyorum. Siz de İrfan Başkana söylerseniz o da gelsin o büstünü alsın.’’ dedi.

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Musafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyona sevk edilen gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantı sonrası Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin önerilerini de dinleyen Çetin, sorunlar hakkında notlar aldı.

“İSİMLERİ VERİLEBİLİR”

Toplantı sonrası ilk söz alan isim CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan oldu. İlçede başarılı sporcuların isminin yaşatılması gerektiğine değinen Erkan, ‘’İlimizde, bölgemizde ve Türkiye içerisinde ödül alan kardeşlerimize bugüne kadar belediye olarak ödül veriyoruz ama son olay daha farklı benim açımdan. Bu Türkiye içerisinde ve bölgeyi kapsayan bir başarı değil Avrupa gibi önemli bir başarı. Ödülün daha detaylı incelenmesi hatta benim ve grubumuzun naçizane tavsiyesi bu kardeşlerimizin isimlerinin kalıcı olması adına bir cadde olabilir bir tesis olabilir bir park olabilir buralara verilmesini de değerlendirirseniz bizi mutlu edersiniz.” dedi. 

“GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Erkan’ın anlamlı önerisini dikkate alacaklarını belirten Başkan Çetin, ileri dönemlerde sporculara ayrıca imkanlar sunmayı planladığını kaydetti. Başkan Çetin, “Şampiyona öncesi sporcular aileleri ile yanıma geldiler. Aileleri dinlediğimde hakikaten kendi imkanlarıyla çocuklarını bugüne kadar yetiştirdiklerini, çocukların gelecekte de daha başarılı olmak için azimlerini gördüm. Geçmişte verilen desteklerin onları tatmin etmediklerini kendi ağızlarından da dinledim. Aslında ben de aynı şekilde düşünüyorum. Tabi ki isimlerini yaşatacağız ama bu çocuklarımıza da sahip çıkmak istiyoruz. Bunların gelecekte inşallah yetişkinlerde de Avrupa Şampiyonu olmalarını sağlamak için meclisin desteği ile beraber birlikte kararlar alırız diye düşünüyorum. Ben bunların Kapaklı Belediyesi'nin bünyesine dahi alınmasını teklif ettim aileye. Hoca ile ilgili bir sıkıntı var hoca sıcak bakmıyor. Saraylı bir hocamız var.  Gerekirse onu da çağırırız onu da bünyemize dahil ederiz. Önemli olan bu gençlerin gelecekte de başarılarının devamını sağlamak. Aile bu konuda istekli, çocuklar çok istekli. Biz de onlara gereken her desteği vereceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı. 

“BAŞKAN’DAN TALEPTE BULUNDUK”

Kapaklı’da vatandaşların devlet hastanesine gidişi ile ilgili güzergah sorununa da değinen Başkan Mustafa Çetin, şunları söyledi; “ Bunu mesela önerge yapabiliriz. Kadir Başkanımız buraya geldiğinde 11 ilçeyi gezerken 7. ilçe olarak bizi gezdiklerinde burada bunu dile getirdik, ifade ettik.  Ve 3 ay servis çıkarmış. Zarar ettiklerini söylediler. Eğer ilçemizin içine girerse zarar etmeyeceğini, kar elde edeceğini düşünüyoruz. O zaman onlar 5 tane otobüs kaldırmışlar biz 2 tane istedik hatta 1 tane çıkarın dedik. Göreceksiniz kar elde edeceksiniz demiştik. Bunu tekrar önerge olarak hazırlayalım. Bir diğer konuda Pınar Bulvarı'nı inşallah güzel bir hale getirmek istiyoruz. Bir diğer konu da OSB ile görüşüyoruz. Şu anda hazır böyle bir sorun varken OSB'nin girişinde, DeFacto'nun yanında bir yol açılırsa oradan bir köprü yapılıp karşıya geçilirse en azından Kapaklı'nın içine girmek zorunda olmayan servisler oradan çıkar Saray'a devam eder ve trafikte önemli bir yük hafifler. Bunların takibini yapmaya çalışıyorum. Böyle önerilerinizde varsa bunları hep birlikte değerlendirebiliriz.”

“MÜTEAHHİT ÇALIŞMAK İSTEMEDİ”

Pazar yerinin akıbeti ile ilgili kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Çetin, “Bu konu biraz sıkıntılı bir durumda. Bu konuda yargıya başvurumuzu yaptık. Ben şimdi burada açıklama yaparsam yanlış şeyler söylemiş olurum. Biz oranın incelenmesini talep ettik. Müteahhit de ondan sonra bir daha hiçbir işlem yapmadı. Biz müteahhide çalışma demedik, gel işini bitir dedik ama müteahhit gelmiyor. İki defa süre uzatma almış biri 3 ay biri 2 ay olmak üzere toplam 5 aylık bir süre uzatımı almış. Bu 5 ayda işini bitirmedi. Geçende tekrar geldi 45 günlük bir süre uzatımı istedi. Müteahhit aradan çıktıktan sonra orası ile ilgili biraz sizlerle de istişare edip oraya ne yapabiliriz nasıl değerlendirebiliriz, birlikte nasıl çözüm üretebiliriz bakacağız. Biz bir denetim istedik bir kontrol istedik. Bu kontrolden sonra çıkacak tabloya göre açıklama yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Biz orayı alan müteahhide 'işi bırak, git, yapma, çalışma' demedik. Bu süre içinde işini bitirebilirdi bir engel yoktu ama o yapmadı, çalışmak istemedi” şeklinde konuştu. 

“İRFAN MANDALI BÜSTÜNÜ ALSIN”

Son olarak Bülent Ecevit Parkı’ndaki büstler hakkında da konuşan Başkan Çetin; “Bizlerin önemli değerleri var. Ömer Halisdemir de bu değerlerimizden bir tanesi. Atatürk Mahallesi’nde bulunan Ömer Halisdemir heykelinin yerini vatandaşımız beğenmese de oraya yapılmış. Onu daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Geçen dönem sebebi her ne olursa olsun başlayıp bir sürü büstün Kapaklımızın değişik köşelerine yerleştirildiğini biliyoruz. Bu konuda geçen hafta Saadet Partisi’ni ziyaret ettiğimizde Necmettin Erbakan’ın büstünün kaldırılmasını rica ettiler. ‘İsminin bir eserde yaşatılmasını istiyoruz’ dediler. Hani İmamoğlu araçları sergiledi ya biz de büstleri meydanda sergilesek. Bayağı büstümüz var. Bunların bir ömrü var. Bunlar o gün için estetik olsun diye yapılmış olabilir, saygı duyuyorum ama toplumda bazı şeyleri ayrıştıran bölen bir yanı da olduğuna inanıyorum. Öncelikle Veysel Güven’den rica ediyorum babasının büstünü kaldıracağını söz vermişti. Büstlerin kaldırılmasını rica ediyorum. Siz de İrfan Başkana söylerseniz o da gelsin o büstünü alsın. Bizim isteğimiz bu. Bazı kutuplaştırmaları bir tarafa bırakmak için bunu istirham ediyorum. Güzel eserler yapalım onlara isimlerini verelim. Sizin de bu konuya hassasiyetle yaklaşmanızı rica ediyorum.” dedi.