Kapaklı Gazetesi - Kapaklı TV’de canlı olarak yayınlanan Adem Çil ile ‘Sorulmayanlar’ programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin oldu. Cumartesi akşamı yayınlanan programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Çetin, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini değerlendirirken parti çalışmalarından da bahsetti.

“SİYASETE BABADAN KALMA BİR MERAKIMIZ VARDI”

Sözlerine Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a ve gazetecilere yapılan saldırıyı kınayarak başlayan Çetin, akabinde siyasi hayatının nasıl başladığını anlattı. Yüksek oranları değerlendirmek için tıklayabilirsiniz. Çetin, ”Her vatandaşın siyasetle uzaktan yakından bir ilgisi vardır. Bizim de herhalde babadan kalma bir merakımız vardı. Babam fazla siyasetin içerisinde bir insandı, Allah rahmet eylesin. Aktif siyasete emekli olduktan sonra başladım. 2014 yılındaki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi adayı olarak görev aldım. O günden sonra Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı görevini yaptım ve şu anda da İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorum.’’ dedi.

“KURULTAY İSTEDİĞİMİZ İÇİN MHP’DEN UZAKLAŞTIRILDIK”

Milliyetçi Hareket Partisi’nden İYİ Parti’ye geçme sürecini anlatan Çetin, “Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılmak gibi bir düşüncemiz yoktu. Siyasete MHP’de başladım ve partiden ayrılmak gibi bir siyaset yapmadım. Siyasi arena devam ederken bir kurultay yapmaya karar verdik. O zamanlar şu anki genel başkanımız Meral Akşener ve 3 aday daha vardı. Tüzük değişikliği yapılması ile ilgili imza kampanyası başladı. Biz kurultayın yapılması tarafında yer aldığımız için zaman içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir şekilde uzaklaştırıldık.” ifadelerini kullandı.

“ENGELLERİ AŞA AŞA PARTİMİZİ KURDUK”

İYİ Parti’nin kuruluş sürecini de aktaran Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “MHP’den ayrıldıktan sonra bir hareket başlatıldı ve partileşme sürecine gidildi. Partimiz kurulduğunda bize böyle bir görev verildi. O dönem içerisinde gerçekten çok zorlandık. Sadece İYİ Parti değil herhangi bir partinin kurulması çok zor bir süreç. Yine de biz engelleri aşa aşa partimizi kurduk. Büyük bir teveccüh ile yeni bir hareketi başlattık. O süreçten bu sürece kadar çeşitli etkinlikler yaptık, üye çalışmalarımız devam etti. Şu anda da Türk siyasetinde iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum.

Genel seçimlerden beklentimiz çok büyüktü. Belki yeni kurulmuş bir parti olmamız hasebiyle çok şey istemiş olabiliriz ama bu isteğimiz haklı olarak sahada da kendini gösteriyordu. Barajı geçmiş olmamız ve mecliste temsil ediliyor olmamız bizim için büyük bir başarı, bunu kimse yadırgayamaz. Bizim hedefimiz daha yüksek oylar alıp Türk siyasetinde geleceğe güvenle bakmak. İlk seçimde amacımız iktidar adayı olmaktı, yine de azımsanmayacak bir oy aldık.”

“İKTİDAR OLMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Kapaklı’da yaşanan değişimin halkın teveccühü olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Millet ittifakının yerel seçimlerdeki kaybını, halkın teveccühü olarak görmek lazım. Adayımız İrfan Mandalı, bu seçimlerden önce 3 dönem belediye başkanlığı görevini yapmış bir insan. Belki bir yorgunluğu vardı. Çok iyi hazırlık yaptık, yine de halkın tercihi AK Parti’nin adayı Mustafa Çetin oldu. Biz bundan sonraki seçimlere hazırlanmalıyız. İnsanların beğeneceği söylemler ve projelerle halkın karşısına çıkmamız gerekiyor. Zaman akıp geçiyor, geçmişi geride bırakıp, ders alıp ona göre yön vermemiz gerekiyor. Bir sonraki seçimde iktidar olabilmek en büyük hedeflerimizden birtanesi." dedi.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

İrfan Mandalı'nın İYİ Parti'ye geçeceği iddialarına da cevap veren Çetin, "İrfan başkana gelince, bana böyle bir teklif gelmedi ancak gelmek istiyorsa herkese kapımız açık. Bu partide yer almak isteyen herkes gelebilir.” şeklinde konuştu.

“İTTİFAK SÜRECEK”

Gelecek seçimlerde ittifakların süreceğini söyleyen Başkan Yusuf Çetin, “İttifaklar devam edecek. Başkanlık sisteminde mutlaka 2 tane karşıt ittifak olacaktır, bunun başka alternatifi yok. Yine de hangi partilerle ve kimlerle ittifak yapacağımızı genel merkezler karar verir. Tabi ki bizim düşüncelerimizi alacaklardır, ancak karar mercii genel merkezlerdir. İktidar olabilmek adına her türlü çalışmayı yapacağız. En son geçen hafta ilçe başkanlığı toplantısı yaptığımızda bize verilen anket sonuçlarına göre Tekirdağ genelinde %16 oy potansiyeline sahibiz. Bu teveccüh artarak devam ediyor. Sahaya indiğimizde bunu hissediyoruz.” dedi.

‘’TÜRKİYE EKONOMİK OLARAK DA SİYASİ OLARAK DA TIKANIKLIK İÇERİSİNDE”

Erken seçim ihtimalinin olduğunu aktaran Çetin, konuşmasına şöyle devam etti; “Henüz istediğimiz hedeflere ulaşabilmiş değiliz. İnsanlar şu sistem içerisinde muhalefet partilerine üye olmak istemiyor çünkü baskı altındalar. Ben vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum; bu sistemin değişmesini istiyorlarsa herhangi bir siyasi partiye, bu bizim partimiz olmak zorunda değil, üye olup elini taşın altına koysunlar. Bizim üye sayımız buna göre çok düşük, 450 civarında bir üyemiz var. Bazı durumlarda istifa eden üyelerimiz de oluyor. Bizim hedefimiz 3-4 binin üzerindedir. Seçim barajı konusunda bir çalışmalar olduğunu görüyorum. Bu çalışmalar, toplumdan alınan geri dönüşlere göre erken bir seçime dönebilir. Her zaman seçimlerin zamanında olması gerekir bazen öyle bir tıkanıklıklar oluyor ki erken seçim kaçınılmaz oluyor. Türkiye şu anda ekonomik olarak da siyaset olarak da bir tıkanıklık içerisinde. Bunun aşılması gerekiyor. Bu çerçevede seçim kanununun değişmesi konusunda bir çalışma olabilir.”

“BAŞKAN ADAYI OLACAĞIMI SÖYLEYEMEM”

‘Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Çetin, “Mutlaka herkesin geleceğe yönelik bazı planları vardır. Ben şu anki görevim gereği İYİ Parti’nin önümüzdeki seçimlerde başarıya ulaşması için ilçe başkanı olarak hazırlık yapmalıyım. Bu seçimler sonucunda benim belediye başkan adayı olmam ya da farklı bir ismin hazırlanması, önümüzdeki seçimlerde alacağımız sonuçlara göre olacaktır. Ben göreve devam ederken belediye başkanı adayı olacağımı söylemem, söyleyemem. Görevde olmadığım takdirde de olmak isterim tabiki.” ifadelerini kullandı.

“BU UYDURMALAR YANLIŞ”

Partisine yöneltilen ‘Zillet İttifakı’ ve benzeri söylemlerden rahatsızlık duyduğunu sözlerine ekleyen Çetin, “Biz bu konudan çok rahatsızız. Partimiz, kurulduğundan beri FETÖ ile ilişkilendirildi; DHKP-C ile ilişkilendirildi, PKK ile ilişkilendirildi... Her türlü terör örgütü ile ilişkilendirildik ancak biz yaptığımız her şeyi milletimizin önünde yaptık. Böyle bir şeyin olmadığını milletimiz görüyor. Türkiye’de bir adalet sistemi var, böyle bir şey varsa hukuk gereğini yapacaktır. Genel Başkanımız da defalarca bunu söyledi. Biz bu tür söylemlere gülüp geçiyoruz, ancak bu uydurmalar yanlış.” dedi.

“İKTİDARIN GÜCÜNÜ KULLANIP NELER YAPILDI?”

Çetin, ‘Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i başarılı buluyor musunuz?’ sorusuna şu cevabı verdi; “Herkes bir yere aday olurken çok iyi şeyler yapacağını beyan ediyor. Özellikle belediyelerde sosyal belediyecilik anlayışını ilke edinmiş adaylar, biraz daha özen göstermek zorundalar. Biz bu durumu hem görerek, hem de verilen vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini kıyaslamalıyız. Belediye başkanımızın 45 tane seçim vaadi vardı, bunlardan hangisi yapıldı ve hangisinin hayata geçirildiğine bakmak lazım. Kendisi iktidar gücünü kullanarak bunların hayata geçebileceğini söylemişti, iktidar gücünü kullanıp neler yapıldı görmek lazım. Benim gördüğüm kadarıyla bu 45 tane vaatten şu anda gerçek anlamda hayata geçirilen herhangi bir şey yok. Varsa yaptığı projeler, ilçe başkanlarını toplayıp basına açık bir şekilde yaptığı icraatları anlatabilir. Biz de seve seve dinleriz. Yaptıklarını alkışlarız, yapmadıklarını da niye yapmadığını sorarız.”

“DAL-ÇIK PROJESİ İNŞALLAH HAYATA GEÇİRİLİR”

Kapaklı’daki trafik sorununu ele alan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Bizi en çok sıkıntıya sokan konu Yıldızkent Kavşağı’dır. Daha önceki dönemlerde merkezi yönetimden yardım geleceği söylenmişti. Onla ilgili çalışmalar yapıldı maalesef hayata geçirilemedi. Bu kavşak sorunu, ilçemizin en önemli sorunlardan bir tanesi. Bu konunun çözümü ile ilgili Bahçelievler Mahallesi’ne bir geçiş yapılmış olsa, bir de Saray yönünden organize sanayi bölgesine bir geçiş yapılmış olsa bu sorunun bir nebze çözüleceğini düşüyorum. Tabi kalıcı çözümler de gerekiyor. Mesela dal-çık projesi inşallah hayata geçirilir. Ama ilk etapta yapılması gereken organize sanayi bölgesine geçişleri kolaylaştırmak.” dedi.

“YAPACAKLARINA TAAHHÜT ETTİĞİ ŞEYLERDEN BAŞLAMASI LAZIM”

Kapalı Pazar Yeri projesinin biran evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Çetin, “Kapalı Pazar yerlerinin yapılması ile ilgili çok büyük talep var, bunlar hayata geçirilemedi. Bugün hemen hemen her ilçede bu kapalı Pazar yerleri yapılmış ve kullanılıyor. Bizim daha önceki dönemden başlatılmış bir projemiz var, hiç değilse onun tamamlanması gerekiyor. Tabi ki bir Pınar Bulvarı yapıldı, tabi şehre yakışan bir şey olması lazımdı ancak eksik yönleri var. Ben halkın tepkisini söyleyeyim; Merkez camiinde cenaze olduğunda, cenaze araçlarının park edeceği bir yer yok. Yol içerisinde park ediyor ve trafiği aksatıyor. Pınar Bulvarı üzerindeki park yerlerinin yetersiz olduğunu görüyoruz. Az önce söylediğim gibi yapacaklarına taahhüt ettiği şeylerden başlaması lazım. Şehir içi trafiğin düzenlenmesi lazım. Bu çok önemli bir konu. Mesela belediye başkanı ben olsaydım şehri planlardım ve öncelikli şeyleri yapardım. Mesela sosyal alanları hazırlardım. Bizim kent merkezi diyebileceğimiz bir yerimiz yok. Bir kere bunu hayata geçirmek lazım. Eski Belediye Meydanı ile ilgili bir proje var ama oraya güzel bir çalışma yapmak lazım. Bir kenti, kent yapan meydanıdır. İlçemizde böyle bir yer yok. Çevre ilçelerimizde böyle bir yer mutlaka var. Bu gibi sosyal alanların daha fazla yapılması, insanların Kapaklı’yı özümsemelerini sağlar. Bülent Ecevit Parkı gerçekten güzel bir yer ve ilçemizdeki en iyi park alanıdır. Diğer yerlerin de bu bağlamda çoğaltılması lazım. “ sözlerini kaydetti.

“20 MİLYONA SATILAN YER KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI”

Asfalt ihalesi ile ilgili yaşananların kafalarda soru işareti bıraktığını söyleyen Başkan Çetin, “Belediye Başkanı ilk etapta bu asfalt ihalesinin iptal edildiğini, akabinde Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandığını söyledi. Tabi yanlış bir şey olduğu kanaatine varmışlar ki iptal edilmesi konusunda girişimde bulunulmuş. Kabul edilmiş olabilir ama bence yüksek bir mebla, işin tuhaf tarafı da ihaleyi alan firmaya 20 milyonluk bir yer satılmış olması. Bu kafalarda büyük bir soru işareti bıraktı.” dedi.

“DOĞRUDAN TEMİNLERİN ŞEFFAF OLMASI LAZIM”

Kapaklı Belediyesinde doğrudan temin limitinin aşılması ile ilgili yöneltilen soruya Çetin, şu cevabı verdi; “Doğrudan temin limitinin aşılması ile ilgili de; bu teminlerin kimlerden, nerelerden yapıldığını sorgulamalıyız. Daha şeffaf olunması lazım. İlk göreve geldiklerinde bu teminler yayınlanıyordu. Daha sonra doğrudan temin alımları yayınlanmadı. Her belediyenin bir kuruluşu vardır ve bu kuruluşların optimum seviyede çalıştırılması lazım. Belediyeye ve belediyenin hizmetine katkı sağlıyorsa olması lazım ama doğrudan teminlerin sadece KENTAŞ üzerinden yapılması soru işaretleri bırakır. Ticaret hayatında da böyledir. Eğer bir rakam açıklanıyorsa ve KENTAŞ’ye veriliyorsa, bu yanlıştır. Doğrudan teminlerin daha şeffaf ve geniş kapsamlı yapılması taraftarıyım.”

“AHBAP – ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İLE İŞE ALINIYORSA SAKATLIK VARDIR”

Kapaklı Belediyesindeki işe alımları da eleştiren Çetin, liyakate bakılmadığını söyledi. İşe alımlarda partinin değil, liyakatin önemli olduğunu savunan Çetin, “Liyakatli ise herkes her yerde iş yapabilir. Bizim de parti olarak birinci önceliğimiz liyakattir. Kapaklı Belediyesine alımlar sadece ahbap-çavuş ilişkisi ile yapılıyorsa bu işte bir sakatlık vardır, olmaya da devam edecektir. Hem sistemde bir tıkanıklık olur, hem de vatandaşa tarafla bakılmaya başlar. Herkes benim partime oy vermek zorunda değildir, ancak bir iş yapılıyorsa ve o insan o işe layıksa alınması gerekir. Bu konuda bize de çok şikayetler geliyor. İktidar partisinin kanalıyla işe yerleştirmeler konusunda şikayet alıyoruz. Buna bir özen gösterilmesi lazım.” dedi.

“GÜCÜ YETEN ÖZEL İMAR YAPTIRIYORSA ÇOK YANLIŞ”

Kapaklı’daki imar problemini de ele alan Çetin, “İmar konusuna çok farklı bir şekilde bakıyorum. Bir şehir kurulurken geleceğe yönelik birçok çalışma yapılması lazım. Belde ve ilçe belediyelerine imar konularının bırakılmaması lazım. Kent projecilerinin bu imarları hazırlayıp ilçelere, illere, mahalle ve beldelere bildirmesi ve bu planların dışına çıkılmaması lazım. Bu benim hayalimde olan bir şey, gerçeğe dönüşmesi biraz zor. Bunun dışında gücü yeten özel imar yaptırıyorsa, kendine özel imar izni alabiliyorsa bu çok yanlış bir durum. Daha önceki yönetimin yaptıklarını eleştiriyorsan, geldiğinde bunları yapmayacaksın. Eleştirdiği şeyler yapılıyorsa, bunlar onaylanıyor demektir. Ya İrfan başkan doğru yapıyordu, sen de doğru yapıyorsun; ya da İrfan başkan yanlış yapıyordu, sen de yanlışı sürdürüyorsun.” dedi.

“DEVLET YATIRIMINI GÖREN VARSA BUYURSUN ANLATSIN”

‘Hükümetin Kapaklı’ya getirdiği bir yatırım var mı?’ sorusunu da yanıtlayan Başkan Çetin, “Biz de bu soruyu kendi kendimize çok sorduk. Bir kere ilçemizin olmazsa olmazlarından olan Hükümet Konağı’na yeni kavuştuk. İlçe olalı yıllar geçti bir adalet sarayımız yok. Kurumsal yapılar yok, devleti temsil eden yapılar yok. Yıldızkent Kavşağı konusuyla ilgili yıllardır geldi gelecek diye söyleniyor. Benim gördüğüm kadarıyla devlet yatırımı yok, gören varsa buyursun anlatsın.” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPIYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPIYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ilçede önemli bir altyapı yatırımı gerçekleştirdiğini söyleyen Çetin, “Altyapıları büyükşehir belediyesi yapıyor, üstyapıları ise ilçe belediyeleri yapıyor. Pınar Bulvarı’nda da altyapıyı büyükşehir belediyesi yaptı, üstyapı düzenlemesi de Kapaklı Belediyesine aittir. Şimdi her ilçe kendine daha fazla yatırım yapılmasını ister. Büyükşehir olan yerlerde, ilçe belediyeleri büyük yatırımlar bekler. Özellikle bizim gibi yeni kurulmuş bir ilçenin daha çok yatırıma ihtiyacı vardır. Ancak ‘büyükşehir yatırım yapmadı’ demek insafsızlık olur. Büyükşehir belediyesi altyapıları yapar, orasını kimse görmez bilmez. Sadece çamur olduğu zaman bilinir, o çamurdan kurtulduktan sonra altyapıdaki kanalizasyon, içme suyu hattı görülmez. Yapmadı demek haksızlık olur. Daha fazla yatırım yapılmasını elbette ben de isterim. Yapacağı yatırımın da az geldiği söyleniyor, ben bunu tekrar gözden geçireceğini düşünüyorum. Yıllar içerisinde bu yatırımların da artarak devam etmesini bekliyorum.” sözlerini kaydetti.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİRİN YAPACAĞI YATIRIMLARI ANLATTI

Büyükşehirin devam eden yatırımları hakkında da bilgi veren Çetin, “TESKİ’nin kurulduğu günden bugüne 170 milyon yatırımı olmuş Kapaklı’ya. Büyükşehir Belediyesinin Kapaklı’ya yapmış olduğu bir kültür merkezi var, Bahçeağıl Köprüsü var şu anda planlanmış. Ayrıca Kapaklı Engelli Yaşam Merkezi için 6 milyon lira, Karaağaç – Yanıkağıl Köprüsü için 3 milyon lira, Kat otoparkı yapım işi için 18 milyon lira, Trafik Eğitim Parkı için 3 milyon lira yatırım planı da oluşturulmuş. TESKİ Genel Müdürlüğünün devam eden yağmur suyu hattı için 4 adet içme suyu deposu yapım işi, ilçe merkezi içme suyu haznesinin 2 bin 300 metreküpten 6 bin 300 metreküpe çıkarılması. Şu anda Erbay Caddesi çok sıkıntılı görünüyor ama altyapı çalışması yapılması için de böyle bir kazı gerekiyordu. Erbay Caddesi çalışmalarının ne zaman biteceğini soruyorlar, bu cadde ilçenin en uzun caddelerinden biri. Çevre yolu ve Çeken Caddesi arasındaki 600 metrelik kısımda çalışmalar devam etmedir. 2021 yılında bu caddede TREDAŞ elektrik tellerini yer altına almak gibi bir çalışma da yapacak. Sadece TESKİ değil, TREDAŞ da altyapı çalışması yapacak yani. Altyapının 15 Ocak’ta bitmesi planlandı, ancak hava muhalefeti dolayısıyla süre biraz uzadı. Bu sürenin sonunda da TREDAŞ’ın bir çalışması olacak. TREDAŞ’ın çalışması ne kadar çabuk biterse, üst yapıya o kadar erken başlanacak.” dedi.

“MUTLAKA EKSİK BİR ŞEY VARDIR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, Kapaklı Belediyesi yatırımlarını engellediği yönündeki söylentileri de yalanlayan Çetin, “Ben meclis çalışmalarını elimden geldiğince takip ediyorum. Takip ettiğim çalışmalarda Kapaklı Belediyesinin büyükşehirden talep ettikleri bazı yasal prosedürler nedeniyle gecikiyor. Kasti olarak bir engelleme ya da geciktirme olduğunu sanmıyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Kazım Doğaç arkadaşımızdan öğrendiğimiz kadarıyla, mutlaka eksik bir şey vardır ki bu sebepten ötürü proje geri dönüyordur. Eksiklerin tamamlandıktan sonra engellenmeyeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“MİLLET İTTİFAKININ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tekirdağ’da Millet İttifakının devam ettiğini söyleyen Çetin, “Bizler doğru yapılan şeyleri takdir etmesini bilen, yanlış veya eksik şeyleri de eleştirerek doğru yapılmasını sağlamak bizlerin görevidir. Tekirdağ’da da bu böyle olmuştur. Tabiki genel merkezlerimiz uygun gördüğü müddetçe millet ittifakı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz, ancak eksik olan şeyleri söyleyip yerine getiriliyor olmasından herkesin memnun olması lazım. Şu ana kadar söylediklerimizin yanlış bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Örneğin il başkanımızın personel maaşları hakkında bir eleştirisi olmuştu, büyükşehir bu konuda gereğini yaptı. Bizler her görüşten eleştirileri muhataplarına ulaştıracağız.” sözlerini kaydetti.

“YETER Kİ DOĞRU PROJELERLE GİDİLSİN”

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Kapaklı’ya değer katacak yerlerin ortak bir şekilde yapılmasında fayda vardır. Ben yaptım, sen yaptın demekten ziyade ortak bir yol yürünmelidir. Ben büyükşehir belediyesinin mali gücünün daha yüksek olduğuna inanıyorum. Büyükşehir yasasının ardından ilçe belediyeleri mali gelir elde edemiyor. Bu yatırımlar büyükşehir kanadından yapılırsa iyi olur, yeter ki doğru projelerle gidilebilsin. Sonuçta büyükşehir belediye başkanı sadece Süleymanpaşa’dan oy almadı, buradan da oy aldı ve buraya da hizmet edecektir. Nasıl ki seçilmesi konusunda Kadir Albayrak’a yardımcı olduysak, hizmet konusunda da yardımcı olacağız.”

“KAZAK GÖLÜ GÜZEL AMA GÜVENLİ DEĞİL”

İlçedeki önemli sorunlardan biri olan Kazak Gölü Mesire Alanının güvenliği ile ilgili de konuşan Çetin, “İlçemizdeki okul sayısının yeterli olduğunu düşünmüyorum ancak bu konuda çalışmalar var. Kapaklı gibi göç alan bir ilçede ‘bu yeterlidir’ demek mümkün değil. Hep geleceğe yatırım yapmak lazım. Bir diğer konu da Kazak Gölü Mesire alanı. Buraların daha iyi, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir yer haline getirilmesi lazım. Bakın bu bölge, yıllardır sıkıntılı bir bölge. Yer güzel, ama güvenli değil. Buraya giden insanların huzur içerisinde pikniğini yapabilmesi ve huzur içinde çayını içebilmesi lazım. Bunu sağlamak kişi ya da kişilere değil, belediyeye düşer.” dedi.

“1 KEREYE MAHSUS ESNAFIMIZIN YANINDA OLMALIYIZ”

Pandemi sürecinde Millet İttifakı’nın esnaflara 3’er bin TL yardım yapılması ile ilgili önerisine cevap beklediklerini söyleyen Başkan Çetin, “Büyükşehir belediyesinin pandemi sürecinde destekleri olabilecek. Bizler Millet İttifakı olarak Kapaklı Belediye meclisine de bu konuda bir önerge vermiştik. Pandemiden etkilenen esnaflara 1 defaya mahsus 3 bin TL destek verilmesi gerektiğini söylemiştik. Şu anda bu önerge belediye meclis gündeminde. İnşallah onaylanıp esnafımıza verilecektir. En azından 1 kereye mahsus esnafımızın yanında olmamız güzel olur. Bunu Çerkezköy ve diğer ilçeler yaptı, biz de inşallah yaparız. Bildiğim kadarıyla diğer ilçeler bu yardımı kendi belediye kaynakları ile yapacaklar. Bizim de talebimiz bunun ilçe belediyesi bünyesinden yapılması.” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİME YOĞUNLAŞMAK ZORUNDAYIZ”

Asgari ücret tutarını da değerlendiren Çetin, “Asgari ücret konusunda gerçekten büyük bir sıkıntı var. Genel başkanımızın telaffuz ettiği rakamın üzerinde olması gerekirdi. Millet İttifakı olarak belediyelerimizde mevcut ücretlerin yeterli olmadığını gördüğümüz için hedeflediğimiz rakam uygulandı. Belediyelerimizde bunu uyguladık ve genelde de böyle yapılmalıydı. Aslında 3 binin üzerindeki rakamlar da yeterli değil; konu insanların alım gücünün yükseltilmesi. Bugün vatandaşın çarşıya çıktığında 3 liraya aldığı şeyi yarın 5 liraya almaması lazım. Maalesef bu zamlar piyasalara yansımıyor. Buradaki alım gücü ters orantılı bir şekilde azalmaya devam ediyor. Üretime yatırım yapılmazsa bu tür sonuçlar doğaldır. Üretime yoğunlaşmak zorundasınız. Sanayide, tarımda, bilimde her alanda üretime pay ayırmanız lazım. Tüketici bir toplum olursanız sonuçları bunlar olur.” dedi.

“AŞI OLACAĞIM”

Pandemi sürecini de değerlendiren Çetin, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Pandemi ile mücadelede ilk başlarda iyi bir reaksiyon verip zamanında tedbirler alındı. Son zamanlarda öğrendiğimiz kadarıyla vefat sayılarında ve pozitif sayılarında eksiklikler olduğunu öğrendik. Bu sayıların gizlendiği ortaya çıktı. Nereden bakarsan sıkıntılı bir süreç. Ya başta yapılan tedbirler doğruydu, ya şu an uygulanan doğru; ama ikisi birden doğru olamaz. Yine de inkar edemeyeceğiz, birçok ülkeden iyi durumdayız. Aşı konusunda da bir Türk vatandaşı olarak Türkiye’nin hazırladığı aşıyı kullanmak isterdim. Pandeminin başladığı bir ülkeden, yine bunun aşısını alıyorsunuz. Bu durum bana göre çok doğru bir şey değil. Tabi halkımıza örnek olmak ve bu pandeminin önüne geçmek için aşı olacağım.”