Kapaklı Gazetesi - MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Yunan Milletvekili Yannis Lagos’un Türk Bayrağı’na karşı yaptığı saygısızlığa ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Başkan Bütün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Brüksel'de gerçekleşen AP meclisinde kürsüde şanlı bayrağımıza saldırarak aziz Türk Milletinin sinir uçlarına dokunan ağzından salya saçan Irkçı Yunan milletvekili Loannis Lagos'u yaptığı bu saldırısını şiddetle kınıyoruz. 

Kendisinin ataları gibi şereften yoksun bir hayat sürdüğü aşikardır. İzmir'in Yunan işgali sırasında Yunan kralı İzmir'de bayrağımızı çiğneme cüreti göstermiştir. Milletimizin hafızalarına kazınan bu durum Aynı şekil İzmir'in kurtuluşu sırasında halkımız tarafından kısasa kısas niyetiyle günyüzüne çıkartılmış İzmir'i ziyaret eden Mustafa Kemal Paşa'nın önüne  çiğnemesi için Yunan bayrağı serilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa “Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez, kaldırınız!” diyerek çiğnemeyi reddetmiştir. Biliriz ki, böyle bir asilliği taşıyan Türk Milletine karşı kaybettikleri bu toprakların, Kıbrıs'ın, Fatih'lerin, Alparslan'ların ve hatta Akdeniz'de gezen sondaj gemilerimizin kini taşınmaktadır. 

Bilinmelidir ki; Asırlardır gölgesinde yaşadığımız şanlı bayrağımız böyle bir müptezel'in elinde tekrardan Gazi olmuştur. Ay yıldız al bayrak rengini şehit kanından alan bağımsızlık sembolümüzdür. Türk bayrağı, Türk milletinin itibarını, istikbalinin kutlu iradesini temsil ve temin eden muhteşem varlık hükmüdür. Bayrak millettir, devlettir, egemenliktir, kısacası milli kimliğin alametifarikasıdır. Türk Milleti bir oldukça tek yumruk oldukça düşmanlarımız kuduracak hepsi bizim için kutsal olan ne varsa ona saldıracak bizleri sindirmeye çalışacaklardır.

Bu vesile ile Bayrağımıza karşı yapılan bu saldırıyı tekrardan esefle kınıyoruz. Şereften nasibini almamış soytarı ve ırkçı Yunan milletvekili hakkında lazım gelen bütün siyasi ve cezai tedbirlerin süratle alınmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.’’