Kapaklı Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Çarşamba akşamı Kapaklı TV’de yayınlanan Adem Çil ile ‘’Sorulmayanlar’’ programına konuk oldu. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Bütün, aynı zamanda parti faaliyetlerinden bahsetti.

“ÜLKEMİZİN BEKASI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyerek başlayan Bütün, yaralananlara da acil şifalar diledi. Akabinde ‘Siyasetteki kırmızı çizginiz nedir?’ sorusunu yanıtlayan Bütün, "Bizim bir dava görüşümüz olduğu için kırmızı çizgimiz ülkemizin bekasıdır. Bu konular ile ilgili daha önceki süreçlerde çizgimizi net şekilde koyduk ve koymaya parti olarak da bölge olarak da devam edeceğiz. Rahmetli Alp Aslan Türkeş’in dediği gibi “İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimiz ruhsuz beden ceset olur “ İfadelerini kullandı.

“PANDEMİ SÜRECİNDE DE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK”

MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı olarak faaliyetlerinden bahseden Bütün, ‘’Geçtiğimiz sene Kasım ayında görevi aldık. Siyasette yaşımız genç olmasına rağmen her kademe görev yaptık. Kaliteli tam sizler için. Görev almadan önce de il yönetiminde bulunuyordum. İl başkanımız ‘Görev alınmaz verilir’ diyerek görevi bizlere bıraktı. Pandemi süreci olmasına rağmen elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. 65 yaş ve üzerinin sokağa çıkması kısıtlandığı an partimizde komisyon kurup kampanya başlatmıştık. Göreve geldiğimiz günden itibaren üyelik çalışmalarıma başladık ve üye sayımızı yüzde yüz oranda arttırdık. Hedeflerimiz yalnızca bunlar değildi ama pandemi döneminden etkilendik. Görevi aldığımızda üye sayımız 397 idi şu an 800’e çıktı. Asıl hedefimiz Ocak ayına kadar 5 bin üyeye çıkarmaktı ama bu siyasi faaliyetleri gerçekleştiremedik.” dedi.

“BU İTTİFAK İLE KAZANILMIŞ BİR BELEDİYEDİR”

Cumhur İttifakı’nın Kapaklı’daki başarısında MHP’nin büyük payı olduğunu belirten Bütün, ‘’Burada Milliyetçi Hareket Partisi’nin katkısının olmadığını söylemek bir yanlışa düşmek olur. Milliyetçi Hareket Partisinin çalışmalarından ve seçmeninde hiç şüphemiz yok bu ittifak ile kazanılmış bir belediyedir.” şeklinde konuştu.

“HER AN SEÇİME HAZIRIZ”

MHP’nin 2024 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerdeki stratejisi hakkında da açıklama yapan Bütün, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Genel Başkanımız bizim demir dövücümüzdür, onun vurduğu noktadan arkasından bizlerde vurmaya devam ederiz. Biz elimizden geleni yaparız. MHP, Kapaklı’da da Türkiye’de de kurumsallığını kazanmış bir parti. Biz siyasete her zaman çalışıyoruz, bizler seçim sonrası da pandemi süreci de dahil olmak üzere vatandaşlarımızın yanında olduk. İddia ediyorum ki belki de bu konuda en çok sokaklarda olan partilerden bir tanesi biziz. Bizler her zaman seçimler için değil gelecek için çalışırız. Bizler her an seçime hazırız.”

“BÖYLE BİR EYLEM VARSA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YERLER”

Programda Kapaklı Devlet Hastanesi’ndeki bazı iddialar da masaya yatırıldı. Bazı siyasilerin, yakınlarını hastanede çalışıyormuş gibi göstererek ücret aldırdığı iddialarını yorumlayan Bütün; ‘’Benim için her zaman liyakat ve devlete sadakat vardır böyle bir eylem içine girmiş kişiler varsa tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerler.” şeklinde konuştu.

“KAMU İHALE KURUMUNUN ÜZERİNE SÖYLEYECEĞİMİZ SÖZ YOK”

Bir süredir tartışılan asfalt ihalesi ve satışı yapılan sanayi arsası sorusuna, Bütün; “Bunun kararını veren Kamu İhale Kurumu daha önce bir ihale açılmış ve ihalenin iptali istenmiş Kamu İhale Kurumu bu firmaya verilmesi ile ilgili karar almış. Kamu İhale Kurumu bunun uygun olmadığına karar verilmiş ve ihale diğer firmaya verilmiş. Bunun ile ilgili bizim söyleyeceğimiz veya Kamu İhale Kurumunun üzerine söyleyeceğimiz bir söz yok. Sanayi arsasının satışı ile ilgili 8 milyona satılamazken 20 milyona nasıl satıldı deniyor güzel bir ticaret olduğunun düşünüyorum. Burada bir zarara uğratılma durumu da yok.“ yanıtını verdi.

“KAPAKLI’YI YÖNETECEK KADRO YOKSA SİYASETÇİLERİN HATASIDIR”

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in ilçe dışından gelen yöneticilerle ilgili yapılan eleştirilere cevap verirken sarf ettiği ‘Maalesef Kapaklı’nın insan kalitesi bu’ sözlerini de yorumladı. Soruya cevaben Grigori Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitabına atıfta bulunan Bütün, “Kapaklı’ da Kapaklıyı yönetecek kadroların olduğuna eminim. Yok diyorsak da bu bizim hatamızdır. Yıllardan beridir burada siyaset yaptıysak ve bu kazanımı yapamadıysak siyasilerin sıkıntıları kendilerinde görmeleri gerekli. Bu konuda eğitim çok önemli. Eğitimin olmadığı hiçbir noktada gelişim de olamaz. “ ifadelerini kullandı.

“KENTAŞ KAPAKLI’YA BİR ŞEYLER KATMAK İÇİN MÜCADELE EDİYOR”

KENTAŞ’nin faaliyetleri hakkında düşüncelerini de belirten Bütün, “KENTAŞ Kapaklı’ya bir şeyler katmak için mücadele eden bir ekip. İşleyen Eller Mantar projesi, Kapaklı için de KENTAŞ için de çok büyük bir proje ve bunu başardılar. Burada istidam edilecek kişi sayısı 22’yi bulacak. Bu kişiler engelli, işsiz kadınlar ve şiddet gören kadınlar olacak. Bu projeler çok güzel ve böyle projeler bizlere onur veriyor çünkü bu Kapaklı’ya katılmış bir katma değer sağlıyorlar. “İfadelerini kullandı.

“BU KONUN DENGE VE DENETLEME NOKTASINDA OLACAĞIZ”

Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan doğrudan teminlerle ilgili de konuşan Bütün, “Biz geldiğimizden beri bu konuda denge ve denetleme noktasında olacağımızı söylemiştik. Şeffaf belediyecilik adına biz bu önergeyi verdik ve önerge kabul edildi. Bir müddet ben bunların belediyenin sayfasında yayınlandığını gördüm. Şu anda yapılmıyorsa bu da muhalefetin işi. Biraz sorsunlar. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak risk aldık ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile doğrudan teminlerin açık olmasını istedik. Bunun takibi noktasında da diğer parti teşkilatları üzerinde durur diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

“ACİL DURUM PLANLARINA BAKILMASI GEREK”

İzmir’de yaşanan depremin ardından Kapaklı’da da önlem alınması gerektiğini söyleyen Bütün, “Bu ay başında depremler gerçekleşmeden önce bir önerge daha verdik. Biz bunu öngörüyoruz ve bu öngörümüzün dikkate alınmasını istiyoruz. Acil durum planlarına Kapaklı’da net olarak bakılmalı bunlar sadece kâğıt üzerinde kalmamalıdır. Acil Durum olarak planladığımız yerler de uygun mu diye kontrol etmeliyiz. Kapaklı’da okul yapacak yerimiz kalmadı okullar bile ilçe dışına yapılıyor. “ dedi.

“YATIRIMI GENÇLERE YAPMALIYIZ”

Son olarak Kapaklı’da en önemli yatırımın gençliğe yapılması gerektiğini belirten Bütün, “Projeler konusunda Mustafa Başkan ile sürekli görüşüyoruz ama bunlar zaman isteyen projeler. Kapaklı’nın kültürel yapısı için ne yapabiliriz, gençlik nereye gidiyor? Bunlardan uzak kalıyoruz. Bu konulara biraz daha bakmamız lazım. Suç oranın en yüksek olduğu birkaç ilçeden biriyiz. Kapaklı‘nın bu şekilde ün salması gerekmiyor. Yatırımı gençlere yapmalıyız. Bunu yapmadığımız sürece gelecekten bir beklentimiz olamaz. Önemli olan eğitim seviyesini artırmak, kültürel yapıyı oturtabilmek.” İfadelerini kullandı.