Saha çalışmalarını ve dernek ziyaretlerini sürdüren Başkan Mandalı, 3 Mart Pazar günü saat 20.00'da Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Katılımın yoğun olduğu programa İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları, Kapaklı Samsunlular Dernek Başkan Vekili Mustafa Acar, Havza Dernekleri Trakya Federasyon Temsilcisi Zalif Çavdar, Kapaklı Samsun Vezirköprülüler Dernek Başkanı Rasim Yeşilova, Kapaklı Samsun Havza Çamyatağı Dernek Başkanı Şaban Güvenç, SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, Anadolu Gençlik Derneği Kapaklı Şube Başkanı Abdullah Karasakal, Samsunlular Derneği Şölen Ağası Şenol Batum, Samsun Bengü Güreş Ağası Mehmet Aktürk, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıltıldığı toplantıda, vatani görevi dolayısıyla programa katılamayan Meclis Üyesi Adayı Salih Cepe katılımcıları kısa bir video ile selamladı. 

''KAPAKLI İYİ OLACAK''

Dernek Başkanlarının selamlama konuşmalarıyla başlayan programda, protokol mensupları tek tek takdim edildi. Ardından programda konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ''Bugün, ülkemizi kurtarmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adım attığı ilimiz olan Samsun'un konuğuyuz. Bizler Millet İttifakı olarak CHP Teşkilatları ile birlikte Belediye Başkanımız İrfan Mandalı'yı tekrar başkan yapmak için yola çıktık. İYİ Parti olarak kendisine desteklerimiz sonsuzdur, sizlerden de destekleri bekliyoruz. Millet İttifakı el ele, gönül gönüle; Kapaklı iyi olacak.'' dedi.

''YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ''

Çetin'in konuşmalarının ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin vatandaşlara hitap etti. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Seçkin, ''Bildiğiniz üzere yaklaşan bir yerel seçim süreci var. Bu süreçte İYİ Parti Teşkilatlarımız ile Millet İttifakı kapsamında İrfan Başkanımızın ardında yolumuza devam ediyoruz. Yolumuz açık olsun, Mart'ın sonu bahardır.'' diye konuştu.

ENCÜMEN ADAYLARI KENDİLERİNİ TANITTI

İlçe Başkanlarının ardından Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları kendilerini tanıttı. Hemşehrilerine kendini tanıtmak üzere kürsüye gelen ilk isim ise Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Şaban Polat oldu. Hemşehrilerini selamlayarak sözlerine başlayan Polat, ''31 Mart Yerel Seçimlerinde beni yanında görmek istediğini belirten Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber çalışarak yeniden başaracağız.'' dedi. Ardından söz alan diğer bir Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ayşe Hekimoğlu, ''Ben de sizler gibi uzun zamandır Kapaklı'da yaşamaktayım. İrfan Başkanımız ile çıkmış olduğumuz bu yolda hepinizin desteklerini bekliyorum. Yolumuz açık olsun.'' ifadelerini kullandı.

SEVENLERİNE LED EKRANDAN SESLENDİ

Polat ve Hekimoğlu'nun konuşmalarının ardından diğer bir meclis üyesi adayı Salih Cepe vatandaşlara seslendi. Yerel seçim sürecinde vatani görevini yapmak üzere askerde olan Cepe, program alanında bulunan dev ekrandan video ile sevenlerine hitap etti. Cepe, ''Çocuklarımıza daha iyi bir ilçe bırakabilmek için her bir meclis üyesi adayımızın İrfan Başkanımızın önderliğinde çalıştığını biliyorum. Bu yüzden 15 yılda Kapaklı'yı küçücük bir köyken alıp ilçe yapan Başkanımıza desteklerinizi bekliyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene!'' dedi. Cepe'nin videosunun ardından katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. 

''ADIMIZ SAMSUN SOYADIMIZ KAPAKLI''

Programın bir diğer konuşmacısı olan Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Mustafa Önder ise, şu ifadelere yer verdi; ''Bugün burada şahsımın da bulunduğu, Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtmak için bulunuyoruz. Biz bu ülkenin temellerini atmak için ilk kez Aamsun’a ayak basan Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz Cumhuriyet’in temelleriyiz, koruyucularız, ilelebet sürdürecek olanlarız. Biz Türkiye’nin dört bir yanına aş için giden Samsunluların yalnızca bir parçasıyız. Samsunluların gücünü, desteğini ve samimiyetini göstermek için bugün buraya gelen herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Adımız Samsun, soyadımız Kapaklı, memleketimiz Türkiye; Ne mutlu Türk'üm diyene!''

''HERKESE GÖNLÜMÜZ AÇIK''

Meclis Üyesi Adaylarının konuşmalarından sonra programın asıl konuşmacısı olan Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı vatandaşlara hitap etti. Birleştirici bir güç olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Mandalı, ''Az önce İYİ Parti İlçe Başkanım ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanım konuştu. Burada AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili dostlarımı da çağırıyorum. Gelin dostlarım, gelin. Burada particilik yok, herkese gönlümüz açık. Biz ayrım yapmayan, Türkiye sevdalısı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalan, Cumhuriyet'i sonsuza kadar ilerletecek ve al yıldızlı bayrağımızı göklerden indirmeyecek bir anlayışla; 15 yıldır yollardayız. 20 yıla da var mıyız?'' dedi.

''BAYRAKTAN RAHATSIZ OLUYORLAR''

Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin'in bayrak eleştirilerini yanıtlayan Başkan Mandalı, ''Konuşmama başlamadan önce sizlere bir soru sormak istiyorum. Elinizdeki Türk bayrakları var ya, hani uğruna kanlar dökülen anlı şanlı bayrağımız; aranızda bu bayraktan rahatsız olan var mı? Ama birileri bu al yıldızlı bayraktan rahatsız oluyor. Hadi be kardeşim, sevmiyorsan başka memleketlere git senin bizle işin yok. O zaman hep birlikte bu rahatsız olanlara inat bayraklarımızı sallayalım.'' ifadelerini kullandı.

''HAK ETTİKLERİ EMEKLİLİĞİN VERİLMESİ GEREK''

Ardından o an alanda bulunan EYT'li vatandaşlara seslenen Mandalı, şunları söyledi; ''Gördüğünüz üzere aramızda Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımız da var. Buradaki EYT'li kardeşlerimize hak ettikleri emekliliğin verilmesi gerek. Çünkü geriye çalışan bir yasa yok. Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan 600 milletvekilimize sesleniyorum; bu yanlışlıktan dönsünler. EYT'li dostlarımızın emekliliği biran önce verilmeli.''

''DERE ISLAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR''

Bahçelievler Mahallesi'nde yapılmakta olan dere ıslah çalışmalarını hatırlatan Mandalı, ''Hizmetlerimiz ile ilgili konuşmam gerekirse bildiğiniz üzere Bahçelievler Mahallesi'nde Perşembe pazarının hemen altında dere islah çalışmaları sürüyor. İlerideki günlerde o alana Büyükşehir Belediyemiz tarafından güzel bir park yapılacak.'' dedi.

''SEÇİM 15 GÜN ÖNCE BİTMİŞTİ''

Vatandaşların yoğun ilgisi olduğunun altını çizen Başkan Mandalı, ''Biz bu işin bitmiş olduğunu Mustafa Önder için gerçekleştirmiş olduğumuz programda anladık. Yani 15 gün önce seçim bitmişti. Şu anda burada bulunan sizler de bunun göstergesisiniz. Demokrasinin gereği 27 gün sabırlı olacağız ve bu al yıldızlı bayrağı dün olduğu gibi o gün de belediyenin çatısına dikeceğiz. Devamlılık çok önemli.'' ifadelerini kullandı.

''BELEDİYEMİZİ İFLAS ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR''

Yerelde iktidar partisi ile buluşan belediyelerden örnekler vererek, eleştirilerine devam eden Mandalı, ''Burada Bafralı kardeşlerimiz de var, onlar çok iyi bilirler. Bafra'nın nüfusu bizimkiyle eşdeğer sayılır, 140 bin kadar. Şuanda Bafra'nın iller bankasına borcu da 140 milyon TL civarı. Bafra iktidar partisine ait olmasına rağmen iflas etmiş durumda. Demek ki kardeşimiz buraya seçilerek belediyemizi de iflas ettirmeye çalışıyor. Hadi oradan be kardeşim, bu vatandaş seni seçmez! Ayrıca kendisi meydanlarda 'İktidar partisinden bir belediye başkanınız olursa daha çok para alırız' gibi söylemlerde bulunuyor. İller Bankası'ndan gelen yatırım bedelleri tamamen nüfus oranlı. Böyle bir ayrımcılık yok, kesinlikle inanmayın.'' diye konuştu.

''BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİN?''

Devlet yatırımlarının Kapaklı'ya uğramadığını söyleyen Mandalı, ''Kardeşimiz devlet yatırımlarını getireceğini söylüyor. 5 yıldır Kapaklımız ilçe durumunda, fakat ne hastane var, ne adliye var. Çevre yolumuz, kavşağımız perişan. Adama sorarlar; neredeydin bu zamana kadar? Hastane yapacağız diyorlar, biz o hastane olayını 3 yıl önce çözdük. Yerini verdik ve hatta devletten para da istemeden yapabilecektik. Organize Bölge Müdürlüğü Başkanı Eyüp Sözdinler, yerin verilmesi halinde hastane yapılacağını kaydetti. Fakat devlet nezdinde hala bir gelişme yok.'' dedi.

''SİYASİ GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR''

Termik Santral mücadelesi hakkında Çetin'e eleştiriler sıralayan Başkan Mandalı, ''Diğer bir konu da Termik Santral. Biz Pınarça'da Termik Santralleri protesto ederken bu arkadaşımızı çağırdık fakat kendisi siyasi geleceğini düşünerek gelmedi. Madem siyasi geleceğini düşünüyor, ne yapacağız? Sandıkta hadi bak işine be kardeşim, yürü!'' dedi.

''BUNLARIN NİYETİ HİZMETİ ENGELLEMEK''

Kapatılan Asfalt Şantiyesi hakkında da açıklamalarda bulunan Mandalı, şu ifadelere yer verdi; ''Bildiğiniz gibi DeFacto'nun hemen üzerinde bir asfalt plenti kurduk. Bu plenti kurduktan 15 - 20 gün sonra Çevre İl Müdürlüğü nezdinde plantimizi durdurdular. Yapacağımız 60 kilometre asfaltı seçim emelleri nedeniyle engellediler. Bunların niyeti hizmeti engellemek. Biz onlara diyoruz ki; biz hizmeti zaten yapıyoruz, önümüzde engel olma yeter.''

Başkan Mandalı, konuşmalarına son verirken coşkulu kalabalıkla birlikte andımızın son iki kıtasını okudu. Hep bir ağızdan andımızın okunmasının ardından, hatıra fotoğrafı çektirilerek program noktalandı.