Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı gündemini meşgul eden konular hakkında bazı açıklamalar yaptı. Termik Santral projesinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kararınca iptalini sevinçle karşıladıklarını dile getiren Mandalı, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’e de göndermelerde bulundu. Bezgin’in talihsiz açıklamalarının ‘seyhen’ yapılmış olduğunu dile getiren Mandalı, ‘’Salih Başkan bizim için bir avantaj’’ ifadelerini kullandı.

‘’DEVLETİMİZ YALAN SÖYLEMEZ’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın almış olduğu karara güvendiğini belirten Mandalı, ‘’Ak Partili 3 milletvekilimizin beraber bir şekilde açıklama yaparak Termik Santralin iptal olduğunu söylediler. Yerel seçimlere 3 buçuk ay kala böyle bir açıklama yapılması insanın aklında ‘Acaba bir siyasi manevra mı?’ diye bir soru bırakıyor. Fakat ben böyle konularda devletimizin yalan söylemediğini düşünüyorum. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerin ardından bu kararın değişmeyeceğini düşünüyorum.  İnşallah gerçektir. Buradaki Termik Santralin iptal edilmesi bölgedeki 500 bin nüfusun sağlığını koruyacak ve ağaç katliamını engelleyecektir. Eğer yerel seçimlerin ardından bu karar yeniden gündeme gelirse sivil toplum kuruluşlarımız ve kamuoyunun önde gelen tüm insanları kaldığı yerden bu mücadeleyi vermeye devam edecektir. Bizler çevre katliamına ve toplum sağlığının tehlikeye atılmasına karşıyız. Bu mücadeleyi sadece biz vermedik, bu zafer hepimizin.’’ Dedi.

‘’YENİLENEBİLİR ENERJİDEN YANAYIZ’’

Yenilenebilir enerjiye önem verdiklerini dile getiren Başkan Mandalı, şunları söyledi; ‘’Her zaman söylediğimiz gibi biz enerjiye karşı değiliz fakat yenilenebilir enerjiden yanayız. Devletimizin enerjiye ihtiyacı var fakat bunu rüzgar gülü ve güneş panelleri ile karşılayabiliriz. Daha önceden de bu bölgede yer altı sularının eksik olduğunu belirttik. Eğer Termik Santraller kurmak istiyorsanız yer altı sularını kullanmalısınız ve bu da Konya ovasında olduğu gibi büyük çöküntülere ve obruklar oluşmasına sebebiyet verecektir. Eğer Termik Santrallerin yapılması gerekiyorsa deniz kenarında bir bölgede yapılması gerekiyor. Bence bu Termik Santrallerin tümden kaldırılması ve bu konuda çalışmalar yürütülmesi gerekiyor. Nitekim ben bölgemizde yapılması düşünülen bu santraller hakkında alınan kararın ardından öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Mecliste milletvekili bulunan tüm partilere ve bu kararı alan tüm yetkili mercilere teşekkür ederim. ‘’

‘’BU MÜCADELEDEKİ ASIL AKTÖR PINARÇALILAR’’

Toplum sağlığı için verilen mücadelede başarının yalnızca kendisine ait olmadığını vurgulayan Mandalı, ‘’Bu mücadele elbette benim tek başıma başardığım bir şey değil. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Silivri Belediye Başkanımız da bizlere önderlik etti. Bildiğiniz gibi Kuşbahçesi Mevkii’nde bir santral kurulması düşünülüyordu ve onlar bizden önce bu işin uğraşını verdi. Biz de tecrübeli olan Çerkezköy Belediye Başkanı ile birlikte hareket ettik. Ayrıca iki ilçenin kent konseyleri, bu uğurda mücadele eden çevre gönüllüleri ve asıl aktör Pınarça halkı. O yöresel kıyafetlerini giyerek, Çerkezköy Ticaret Odası’ndaki mücadeleleri bize güç verdi. Kendileri 2 bin nüfusü olmalarına rağmen 2 bini de oradaydı. Yine de bazı siyasilerimiz bunu şov olarak niteledi ve ‘Çatlasanız da patlasanız da Termik Santral’ yapılacak dedi. Bilgi dağırcığı eksik olan birinin bunu söylemesi normal.’’ Diye konuştu.

‘’SALİH BAŞKAN BİZİM İÇİN BİR AVANTAJ’’

Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’in talihsiz açıklamalarına da değinen Mandalı, ‘’Ben buna bir dil sürçmesi diyorum. Arkadaşımız geçmiş olduğumuz 5 yılda Belediye Meclis Üyeliği ve İlçe Başkanlığı görevini yürütse de üst makamlardan bilgi almadan böyle açıklamalarda bulunabiliyor. Biz bunlara resmi yazışmalarda ‘Seyhen yapılmış bir hata’ olarak görüyoruz. Kendisi bu hataları zaman zaman yapıyor. Yine de biz onu mevcut haliyle seviyoruz. Sevmezsek zaten siyasetimizin rengi ortadan kalkar. Salih Başkan iyi bir ilçe başkanı, bizim için de bir avantaj.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’KAZAYA SEBEBİYET VERECEK BİR MAKSADIMIZ YOKTUR’’

Başkan Mandalı, son olarak geçtiğimiz günlerde Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanan kazaya değindi. Altyapı çalışmalarının olduğu bölgelerde böyle kazaların yaşandığını dile getiren Mandalı, yine de kazanın üzücü olduğunu dile getirdi. Son olarak altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü ve yakında üstyapı çalışmalarının başlayacağını belirten Mandalı, ‘’Bildiğiniz gibi Bahçelievler Mahallemizde yaklaşık 28 milyon TL’lik altyapı çalışması sürüyor. Yağmur suyu hattı olmak üzere birçok cadde ve sokağımızda altyapı çalışmaları yürütüldü ve dolayısıyla kazılan yerlerde çöküntüler meydana geldi. Biz bunları anında kapatma şansına sahip değiliz. Ayrıca meterolojinin yaptığı açıklamada bu yıl diğer yıllara göre 10 misli fazla yağmur yağacağı belirtildi. Öğrenci servisimiz de maalesef böyle bir durumda çöküntüyle karşı karşıya kalmış. Altyapının yapıldığı yerlerde bu tip kazalar zaman zaman olur. Biz Büyükşehir’e ait yerleri de kendi yerlerimizi de düzeltmeye çalışıyoruz. Bu kazaya sebebiyet verecek bir maksadımız veya düşüncemiz de yoktur. İnşallah altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmalarını da başlatarak bu tip sorunların üstesinden geleceğiz.’’ dedi.