Yerel seçim çalışmaları kapsamında dernek ziyaretlerini sürdüren Başkan Mandalı, 1 Mart Cuma günü saat 20.00'da Vatan Düğün Salonu'nda bir toplantı düzenledi. Kapaklı'da yaşayan Amasyalı, Niğdeli ve Erzurumlu vatandaşlarla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, salonun girişinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Düzenlenen toplantıya CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Niğdeliler Dernek Başkanı Mesut Kocaoğlu, Amasya Gümüşhacıköylüler Dernek Başkan Vekili Tuncay Karaağaç, Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkanı Burhan Koç, Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları, diğer STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

STK BAŞKANLARI BAŞARILAR DİLEDİLER

Toplantıda ilk söz alan isim Niğdeliler Dernek Başkanı Mesut Kocaoğlu oldu. Yerel seçimlerde Başkan Mandalı'ya başarılar dileyen Kocaoğlu, meclis üyesi adayları olan Erol Özkan'ı destekleyeceğini dile getirdi. Ardından Amasya Gümüşhacılılar Dernek Başkan Vekili Tuncay Karaağaç söz aldı. Adaylara başarılar dileyen Karaağaç'ın ardından, Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkanı Burhan Koç söz alarak Başkan Mandalı'ya ve ekibine başarılar diledi. 

''TAM KADRO BELEDİYE'DE YER ALACAKLAR''

Dernek başkanlarının ardından İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin kürsüdeki yerini aldı. İYİ Parti Teşkilatları olarak Başkan Mandalı'yı destekleyeceklerini söyleyen Çetin, ''Başkan Adayımız İrfan Mandalı'nın bu seçim sürecinde yanında olacağız. İnşallah 31 Mart'ta kendisini Başkan olarak tekrar aramızda göreceğiz. Kapaklımızı oluşturan bu mozaik içerisinde Amasyalı, Niğdeli ve Erzurumlu meclis üyesi adaylarımız var. Bu mozaikten oluşan meclis, inşallah tam kadro Kapaklı Belediyesi'nde yer alacaktır.'' ifadelerini kullandı.

''ZAFER BİZİM OLACAK''

Ardından Millet İttifakı'nın bir diğer temsilcisi CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin vatandaşlara hitap etti. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Seçkin, ''Yerel seçimler yaklaştıkça coşku gittikçe artıyor. Bizler bundan keyif alıyoruz, umarız ki sizler de alıyorsunuzdur. İnşallah bu coşku ile 31 Mart'ta sandığa yürüyeceğiz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyesi Adaylarımıza başarılar diliyorum. Zafer bizim olacak, Mart'ın sonu bahar.'' diye konuştu.

''MART'IN SONU BAHAR''

Programın bir diğer konuşmacısı Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ayşenur Dursun, şu sözleri kaydetti; ''Çıktığım bu yolda bu genç kardeşinizi yalnız bırakmayacağınıza inancım tamdır. İYİ Partili arkadaşlarım ile birlikte Kapaklı'da Millet İttifakı'na desteklerinizi bekliyorum, Başkan Adayımız İrfan Mandalı'dır. Trakya'nın parlayan yıldızı Kapaklımızı daha çok geliştirmek için Başkan Mandalı'nın ardında canla ve başla çalışacağımıza söz veriyorum. Hiç şüpheniz olmasın, Mart'ın sonu bahar.'' sözlerini kaydetti.

''SİZİ BAŞKAN YAPACAĞIZ''

Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adaylarından İbrahim Arslan da toplantıda katılımcılara hitap etti. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Arslan, ''Ben Erzurumlu bir kardeşiniz olarak ilçemizde esnaflık yapmaktayım. Başkanımız İrfan Mandalı ile 10 yıl değil, 15 yıl değil, 45 yıl daha birlikte çalışacağız. Sizi tekrar başkan yapacağız. Yolunuz ve yolumuz açık olsun.'' dedi.

''AYRIŞTIRMADAN YANIMIZDA OLAN MANDALI'DIR''

Arslan'ın ardından Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Turan Çakan söz aldı. Geçmiş dönemde de CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeliği yapmış olan Çakan, ''Ben bu bölgede ilklerden biri olduğum için kendimi sorumlu hissediyorum. Bana bu mahallede 'Neden İrfan Mandalı'nın yanında bulunuyorsun?' diye soruluyor. Bu nedenlerden birkaçını aktarmak istiyorum. Cenazelerimizde, düğünlerimizde, ayrıştırmadan yanımızda olan İrfan Mandalı'dır. 81 vilayetten gelen insanları birleştiren, kucaklayan İrfan Mandalı'dır. Bu sebepler yeterli değil mi?'' dedi.

''MANDALI SESİMİZİ ANKARA'YA DUYURDU''

Termik Santral'in önemli bir konu olduğuna da değinen Çakan, ''Benim için en önemli nedenlerden biri de Termik Santral konusuydu. Bazı siyasiler 'Çatlasanız da patlasanız da Termik Santral yapacağız' dedi. Fakat başkanımız 'Benim halkım geçinmek için ilçemize geldi. Çoluğunun çocuğunun rızgı için yatırım yaptı, daire aldı, burada eş dost edindi. Bu yüzden Hayır' dedi. Soruyorum size, Termik Santral yapılsaydı nasıl yaşayacaktık? Ya eşimizin dostumuzun gözümüzün önünde zehirlendiğini görerek yaşayacaktık ya da Kapaklı'yı terk edecektik. İrfan Mandalı buna karşı çıktı ve halkıyla birlikte sesimizi Ankara'ya duyurdu. Bu yüzden halkın başkanı oldu. Bunun için İrfan Mandalı'nın yanındayım.'' ifadelerini kullandı.

''HİZMETE DEVAM''

Programda söz alan Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Erol Özkan ise, ''Ben Erol Özkan, 1969 Niğde doğumluyum. Önlisans mezunuyum. 1987'den beri Kapaklı'da ikamet etmekteyim. 2 dönemdir halkın başkanı İrfan Mandalı ile birlikte mesai arkadaşlığı yapmaktayım. Evli ve iki kız babasıyım. 31 Mart'ta Kapaklı ve Türkiye sevdalısı İrfan Mandalı ile ekibi için desteklerinizi bekliyorum. 1 Nisan'da Kapaklı'ya selam, hizmete devam.'' dedi.

''AK PARTİLİ VE MHPLİ KARDEŞLERİM SİZLER DE GELİN''

Protokol mensuplarının konuşmalarının ardından programın asıl konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı kürsüdeki yerini aldı. Katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Başkan Mandalı, ''Bugün burada birleşmemiz gerek. Yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi ya da İYİ Parti yetmez, AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim sizler de buyurun gelin. Burada demorkasi var, ay yıldızlı bayrağımız var gelin İrfan Mandalı ve ekibiyle birlikte yürüyün.'' dedi.

''BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ''

Birleştirici bir güç olduklarını söyleyen Başkan Mandalı, ''Bizler Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Abazasıyla, Boşnağıyla, Pomağıyla ve sayamadığım birçok etnik kökeniyle hep bir aradayız. Bu bir ideolojik seçim değil, bu yüzden burada birleştiren bir güç olarak bulunuyoruz. Katılımcı bayan arkadaşlarımız, Dadaşlarımız, Niğdeli hemşehrilerimiz, Amasyalı dostlarımız ve 81 vilayetten vatandaşlarımız ile biz büyük bir aileyiz.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRK BAYRAĞI'NDAN RAHATSIZ OLUYORLAR''

Programlarda Türk Bayrağı'nı seçim propagandası olarak kullandığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Başkan Mandalı, ''Bildiğiniz üzere yerel seçimlerde ideolojik fikirler olmaz, ayrıştırmalar olmaz. Fakat birileri bizleri ayrıştırmaya çalışıyor. Uğruna kanlar dökülen şanlı bayrağımızdan rahatsız oluyorlar. Niye rahatsız oluyorsun kardeşim? Biz bu vatanı da, bu bayrağı da çok seviyoruz. Biz tam 15 yıldır sizlerin teveccühü ile sizlere hizmet ediyoruz. Kapaklı'yı küçücük bir köyken devraldık, bugün 117 bin kişilik nüfusuyla kocaman bir ilçe olduk. Her şeyden önemlisi kocaman bir aile olduk. Programlarımızdaki kalabalıklar şunu gösteriyor ki çok fazla dostlar edinmişiz. Programlarımızdaki dostlarımız her geçen gün artmakta çünkü biz seçimden seçime değil; acı günde, mutlu günde de halkımızla iç içeyiz.'' şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar

''KAPAKLI'YA DOMATES Mİ GETİRECEKSİN?''

Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Çetin'in devlet yatırımları hakkındaki söylemlerine de eleştirilerde bulunan Başkan Mandalı, ''Geride bıraktığımız 15 yılda Kapaklımız çok değişti. Bugün kendi enerjisini üreten ve iç dinamikleri ile kendine yeten bir ilçeyiz. Yalnız hepinizin bildiği gibi ülkemizde ekonomik kriz yaşanıyor ve iç piyasa perişan halde. Ama bizim bu yenilmeye doymayan pehlivan çıkmış diyor ki 'Ben Kapaklı'ya devlet yatırımı getireceğim'. Devlet domates, biber, patlıcan satmaya başlamış sen neyi getireceksin Kapaklı'ya, domates mi getireceksin? Biz zaten kendimize yetiyoruz. Çok şükür 15 yıldır 1 kuruş faiz ödemeden, 1 kuruş borçlanmayan bir belediyemiz var. Kapaklı'ya hangi hizmeti getiriyorsunuz? Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da biz kendi kendimize yeteriz, çünkü biz buradayız.'' dedi.

''O GÖRMEK İSTEMEZ''

Kapaklı'nın sürekli büyüyen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Mandalı, ''Sevgili kardeşimiz çıkmış 15 yıldır ne yaptığımızı sorguluyor. Tabi gözleri görmez, o tarihlerde Kapaklı 25 bin nüfustu. O tarihlerde doğalgaz yoktu, kanalizasyon lazımdı, içme suyu lazımdı, yollar lazımdı. O günlerde yol güzergahı 120 bin km idi, şuan 400 bin kilometre. Eğer bunu görmek istiyorsan elimizde yazılı bir kitap var, biz burada neler yaptığımızı neler yapacağımızı gösterdik. Tüm STK'lara ve kahvehanelere dağıttık, kendisi de alıp görsel olarak inceleyebilir. Hepsi açık açık meydanda. Tabi o görmek istemez.'' ifadelerini kullandı.

''BENİM ARKAMDA VATANDAŞ VAR''

Rakibi hakkında eleştirilerini sürdüren Mandalı, şunları söyledi; ''Kendisinin bir ticari başarısı yok, Kapaklı Belediyesi'ni iflas ettirmeye geliyor. Yönetime hiçbir katkısı olmayan biridir. Geçmişte de tanıyanlar bilir kendisi Volkswagen fabrikasında yöneticiydi, koskoca Volkswagen'i iflas ettirdi. Oradan Arkomat'a geçti, 1 yıl sürmeden Arkomat da iflas etti. Ayrıca 2 dönemdir de evellallah sizlerin desteği ile bana mağlup oluyor. Üçüncüye tekrar çıkmış parti gücüyle galip gelmeyi umuyor. Parti gücün olsa nolur, benim arkamda vatandaş var.''

''GÖSTERMELİK İŞLER YAPMIYORUZ''

Yollarla ilgili konuşan Başkan Mandalı, ''Bunlar hizmetten anlamadığı gibi hizmete de engel oluyorlar. İktidar gücünü hizmet getirmek için değil, hizmeti engellemek için kullanıyorlar. Siz merak etmeyin dostlarım, tüm engellemelere rağmen Allah'ın izniyle yollarımızın tamamını asfaltlayacağız. Çünkü sizler gayet iyi bir şekilde biliyorsunuz ki 2014 yılında bir tarafta kanalizasyon, bir tarafta içme suyu hattı, bazı yerlerde de doğalgaz çalışmaları oldu. Seçim bitti ve biz 12 milyonluk asfalt çalışması yaptık. Yani seçimden önce göstermelik işler yapmıyoruz. Ben size söz veriyorum; bu yıl itibariyle 15 milyonluk asfalt ve beton yolla, yollarımızı yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun.'' sözlerini kullandı.

''SİYASİ İSTİKBALLERİ İÇİN ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR''

Termik Santral mücadelesinde AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın sergilediği tutumu hatırlatan Mandalı, ''Bunların derdi hizmet değil. Öyle olsaydı bu arkadaşlarımız Termik Santral'e karşı gelirlerdi. Termik Santral Kapaklı halkına yapılan en büyük ihanettir ve biz bu ihanetin karşısında durduk. Onlar ise siyasi istikballeri için üç maymunu oynadılar. Belediyecilik nedir bilmeyenler meydanlara çıkıp sizleri kandırmaya çalışıyorlar. Yalan söyleyerek siyaset yapılmaz.'' şeklinde konuştu.

''SAMİMİLERSE VERGİLERİ KALDIRSINLAR''

Su fiyatları hakkında da açıklama yapan Başkan İrfan Mandalı, ''Su parasının fiyatları ortada. Türkiye'de 81 vilayet var, bunlardan 30 tanesi Büyükşehir Belediyesi oldu. Devletin bu 30 büyükşehire bütçe ayırması gerekiyordu. Fakat bütçe için benim vatandaşımın su parasından vergi alıyorlar. Ben size harfi harfine açıklıyorum; musluğu açar açmak Su Atık Vergisi, Evsel Atık Vergisi ve Bertaraf vergisi ödüyorsunuz. Bu yetmiyor toplamından yüzde 18 KDV alınıyor. Benim vatandaşımın bu vergilerini biz affedemiyoruz. Eğer bu konuda samimiyse, hükümetimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu vergileri kaldıracak. Öyle bir yasa geldi mi, gelmedi. Benim açıklamalarıma rağmen cevap dahi vermiyorlar. 'Biz suyu indireceğiz' diyorlar. Ayrıca bu fiyat konusunda Tekirdağ su parası fiyat sıralamasında 19., ilk 5 değil.'' dedi.

''SİZİ KUCAKLAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM''

Son olarak 'Mart'ın sonu bahar' diyen Başkan Mandalı, ''31 Mart sabahı hep beraber bir şekilde baharı yaşayacağız. Ben buradaki vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar, dilimiz döndüğü kadar, kimseyi ayrıştırmadan kucaklayacağıma söz veriyorum.'' diyerek konuşmasını noktaladı.

Mandalı'nın konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafı çektirilerek program noktalandı.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi