Kapaklı Gazetesi - AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras’ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a hakaret etmesinin ardından CHP Tekirdağ İl Teşkilatı, 11 ilçe teşkilatı ile birlikte bir basın açıklaması yayınlayarak Aras'ı kınadı.

11 ilçe başkanı adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’AKP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras tarafından, Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sayın Faik Öztrak’ın gerçek olan ve basında da işlenen bir konu hakkındaki açıklamasına terbiye dışı bir yorum yapılmıştır. Faik Öztrak, geçmişi itibarı ile devletimizin çok önemli bir kurumu olan Hazine Müsteşarlığında müsteşar olarak başarılı çalışmalar yapmış, ayrıca NATO Parlamenter Asamblesi Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Transatlantik Ekonomik İlişkiler Alt Komitesi Başkanı olarak Kasım 2017 tarihinden itibaren devletimizi temsil etmektedir.

Belediye Meclis Üyeliği, yetki ve sorumluluklarını bilen üyeler için onurlu bir demokrasi görevidir. Meclis Üyeleri bulundukları yerlerin gelişimine, halkın refahına ve yaşam düzeyinin yükseltilmesine yaptıkları katkılarla, daima hatırlanacaklardır. Ancak tüm görevler gibi bu görevin de ciddiye alınması, meclis üyelerinin kendilerine görev, yetki ve sorumluluk yükleyen mevzuatı bilmeleri ve bu mevzuata uygun olarak görevlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu denli önemli bir göreve getirilen bir kişinin sorumsuzca ve son derece yakışıksız söylemi elbette karşılıksız kalmayacak olup, hukuki işlemler derhal başlatılacaktır. CHP İl Örgütü olarak anılan şahsı şiddetle kınıyoruz.’’

NE OLMUŞTU?

AKP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak hakkında yayınlanan bir haberin altına sosyal medyadan, ‘Öztrak efendi, sen o masalı git Yunan kocana ya da İngiliz tokmakçına anlat d..yus’ şeklinde hakaret içerikli bir yorum paylaşmıştı.