Kapaklı Gazetesi - HaberTürk’de yayınlanan Teke Tek programının konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘’Kapaklı’da işsizlik yok diyen gitsin görsün.’’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ’a gerçekleştirdiği ziyaretten bahseden Akşener, Kapaklı ve Çerkezköy’e dair gözlemlerini paylaştı.

‘’ESNAFIN DURUMU FACİAYDI’’

Kapaklı ve Çerkezköy’de fabrikaların yavaş yavaş üretimi durdurma noktasına geldiğini dile getiren Akşener, ‘’Göreceli olarak ekonomik yönü daha büyük olan büyükşehirlerimizi gezdim. Oralardaki esnafın durumu o zaman faciaydı. Kapaklı'da sanayi ilçesidir. EYT'lileri önemli bulduk, söyledik, herkes kulağını tıkadı. Burası Çerkezköy, sanayi bölgesi. Sanayi işlemediği için fabrikalar lojistiğe dönmüş. Sanayi üretimi yapanlarda da, mesela yaşınız bir noktaya gelmiş, 'seni işten çıkarıyoruz, maliyetin yüksek' demişler. Adamın süresi dolmuş, yaşı tutmadığı için parasız. Onun yerine Afganlı almışlar. EYT'liler ağlayarak bir şeyler anlattı. Sonra işletmeleri gezmeye başladım. Bir kasap dükkanına girdim. 1 kilo kıyma alanın yarım kiloya düştüğünü falan söylediler. Böyle hikayeler var. Çerkezköy'de kapalı bir pazara girdik. Oradan bir arkadaşla karşılaştık, EYT'liydi. '20 lira borç aldım eve yiyecek götüreceğim' dedi.’’ ifadelerini kullandı.

‘’GİTSİN GÖRSÜN’’

Ardından Altaylı, Akşener’e izleyenlerin sorularını aktardı. Akşener, bir izleyenin ‘’Kapaklı’da işsizlik yok’’ iddiasına ise; ‘’ ’Kapaklı’da işsizlik yok diyen gitsin görsün. Bu arkadaş iş yeri sahibi olabilir. ‘’ cevabını verdi.