Kapaklı Gazetesi - AK Parti Kapaklı Karaağaç, Mimar Sinan, Fatih ve Kazım Karabekir Mahalle Başkanları, 120 kişilik yönetimleri, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik’a tepki olarak istifa etti.

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

Karaağaç Mahalle Başkanı Yolcu Şentürk, Mimar Sinan Mahalle Başkanı Atıf Demirbaş, Fatih Mahalle Başkanı Musa Bilgi ve Kazım Karabekir Mahalle Başkanı Garip Dilbilmez tarafından “Üzülerek istifa ediyoruz” başlığı altında ortak açıklama yapıldı.

“KARAAĞAÇ CUMHURİYETİ’NDEN GELDİNİZ ORAYA GİDİN” SÖYLEMİ İDDİASI

Mahalle başkanlarının yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda yıllardır çeşitli kademelerde görev yapmışlar olarak ilk kez karşılaştığımız bir karakterle karşı karşıya kaldığımızı ve aklımız ile alay eden yöneticilerini partimizde görmek istemiyoruz bu bizleri derinden yaralamaktadır. Karaağaç cumhuriyeti diye konuşan ilçe başkanına söylemek istediğimiz bir şey var. Burası Türkiye Cumhuriyeti Türkiye. Mahallemizde yaşayan halkın bizleri sürekli sizi dinleyen yok, anlayan yok, takan yok demeleri partimize ve il başkanımız Mestan Özcan’ın emeklerine saygısızlıktır. Bu fırsatı maalesef ilçe teşkilatı bile bile vermiştir. Bu süreçte AK Partimize zarar veren söylemlerle mahallemizde bizleri zor durumlara sokan ilçe başkanı ve yanında bulunan üç dört ahbap çavuş yiyenlerine tek söylemek istediğimiz söz şudur. Üzülerek belirtmek istiyoruz biz 4 mahalle başkanı arkadaşımız ve 120 kişilik yönetimimizle teşkilattan istifa etme kararı aldık. Asla AK Partiden istifa etmedik, etmeyeceğiz. Karaağaçta yaşayan bizlere toplum içinde Karaağaç Cumhuriyetinden geldiniz oraya gidin gibi tehlikeli söylemler bizleri küçük düşürmektedir. Tek Cumhuriyetin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu bilmeyenler ile yola devam etmemiz mümkün değildi.”

“KARAAĞAÇ BAŞKA CUMHURİYET DİYENLERE İKİ ÇİFT SÖZÜMÜZ VAR”

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan ise, mahalle başkanlarının sosyal medyadaki açıklamalarına şu yorumu yaptı: “Kararına saygı duyarım. Karaağaç başka Cumhuriyet diyenler iki çift sözümüz var. Karaağaç 2002 yılından bu yana AK Parti’ye oy verme sırasında tüm seçimlerde genel yerel ve referandum da 1’nci sırada ve Marmara Bölgesinin 1’ncisidir. Bu bir gerçektir. Çantasıyla gelen valiziyle gider. Bizler kalıcıyız sizin gibi değerli kardeşimizin yanındayız. Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Allah'a emanet ol.” yorumu yaptı.

“KARAAĞAÇ HALKIMIZLA İFTİHAR EDİYORUZ”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat ise, mahalle başkanlarına destek vererek, “Karaağaç Cumhuriyeti diye bir şey olmaz. Bu kelimeyi kullanan gidip oy oranlarına bakacak. 10 yıl Karaağaç belde başkanlığı yapan bir kardeşinizim Karaağaç mahallemiz her dönem partimize en üst düzeyde oy vermiş Trakya’da birinci yapmıştır. Karaağaç halkımızla iftihar ediyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki öncelikle 4 mahalle başkanımızla da gurur duyuyorum. Görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir. İstifaya gelince istifa etmek doğru bir karar değil. Bence görevinize devam edin. Bu parti milletin partisidir. Birileri yanlış bir kelime kullandı diye partiden istifa edilmez. Bence kararınızı bir daha gözden geçirin saygılarımla.” yorumunda bulundu.