Kapaklı’da faaliyet gösteren kahvehane esnafları tarafından Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile son dönemde yapılan denetimler hakkında görüşme gerçekleştirildi.
Esnaflar gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından ortak açıklama yayımladı. Müşterilerimize huzurlu ortam sunmak istiyoruz diyen kahvehane esnafları, “Son dönemde ilçemizde emniyet ve sağlık müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen yoğun denetimler, biz kahvehane esnaflarını zor durumda bırakmaktadır. Elbette ki denetimlerin halk sağlığı ve kamu düzeni açısından gerekliliğini biliyor, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Ancak belirtmek isteriz ki; yapılan denetimlerde herhangi bir usulsüzlük ya da kurallara aykırı bir durum tespit edilmemesine rağmen denetimlerin bu derece sık yapılması, hem bizleri hem de müşterilerimizi rahatsız etmektedir.
Özellikle sigara denetimlerinde, işletmelerimizde sigara içilebilen ve içilmeyen alanların ayrılmış olmasına rağmen bu ayrım gözetilmeden cezai işlem uygulanması, zaten ekonomik darboğazdan geçen esnafımızı daha da mağdur etmektedir. Bu yaklaşım, hem işletmelerimize yönelik olumsuz bir algı oluşturmakta hem de müşterilerimizin huzurunu kaçırmaktadır.
İlçemizde yüzlerce kişinin geçimini sağladığı kahvehane işletmeleri, aynı zamanda mahalle kültürünün, dostluğun ve sosyal dayanışmanın da merkezleridir. Bu gerçek unutulmamalıdır.
Mağduriyetimizin giderilmesi adına Sayın Kaymakamımız ve İlçe Belediye Başkanımız ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Sorunlarımızı ve taleplerimizi kendilerine ilettik. Önümüzdeki süreçte bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizi bilgilendirecek, bu konuda desteklerini talep edeceğiz.
Talebimiz net denetimlerin hukuki çerçevede, eşitlik ilkesine uygun ve esnafı töhmet altında bırakmadan yürütülmesi. İşimizi yaparken hem kurallara uymak hem de müşterilerimize huzurlu bir ortam sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.