Kapaklı Gazetesi - Saray Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi Menekşe Sokak’ta yeni bir park yapımına başlandı. 542 metrekare alana yapılan parkın yeşil alan ile ağaçlandırma çalışması Saray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. 

Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için parka ‘Şehitler Parkı’ adının verileceğini duyuran Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanmasını beklediklerini söyledi. 

“BİR ADET ANIT BULUNACAK”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Saray Belediyesi İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı Yavuz Candan ise; “Kemalpaşa Mahallesi’nde uzun zamandır atıl durumda bulunan parkımızın, Belediye Başkanımız Özgen Erkiş’in talimatları doğrultusunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte tasarımını yaparak çalışmalarımıza başladık. Toplam 781 metrekare alana sahip parkımızın terkleri yapıldıktan sonra geriye kalan kullanılabilir alan 542 metrekare. Bu alanın 248 metrekaresi yeşil alan. Parkın içerisinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ilçemizin 13 Kahraman Şehidinin siyah granit üzerine işlenmiş portrelerinin olduğu bir adet anıt bulunacaktır. Belediyemiz tarafından ilk defa bu parkta, dekoratif bordür ve zeminde baskı beton uygulaması yapılmaktadır. Parkımız 1 adet “L” şeklinde pergoloya,4 adet oturma alanına, modern aydınlatma direklerine ve 4 mevsim yeşil kalan bitkisel tasarıma sahip olacak. Belediyemizin daha yeşil ve daha modern parklar anlayışını yansıtan bir park niteliğindedir.” dedi.