Kapaklı Gazetesi - Saray Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehitler Parkı’nın açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirildi.

Saray Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Şehitler Parkı’nın açılışı, 30 Ağustos Pazartesi günü Kemalpaşa Mahallesi Menekşe Sokak’ta gerçekleştirildi. 

Kemalpaşa Mahallesi Menekşe Sokak’ta gerçekleştirilen açılış törenine Saray Kaymakam Vekili Asalet Karabulut, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ergüner Şinik, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ ve Fuat Ünal, Saray İlçe Emniyet Müdür Vekili Vahap Uyar, AK Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Milliyetçi Hareket Partisi Saray İlçe Başkanı Yusuf Duman, gaziler, şehit aileleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 “SARAY BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI EN ANLAMLI HİZMETLERDEN BİRİSİDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş yaptı. Başkan Erkiş, “Bütün imkanlarımızı seferber ederek şu mütevazi parkı Saray’a kazandırdık. Bundan gururluyuz. Bir Şehitler Parkı’nın mağrurluğunu ve belediyenin vakarını taşıdığını sadeliğinde de görüyoruz. İnşallah, ilk fırsatta Gaziler Parkı’nı da aynı şekilde bir başka noktada Saray’ımıza kazandıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Saray Belediyesinin bence yaptığı en anlamlı hizmetlerden birisidir. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

“EBEDİYEN BU GÜZEL PARKTA İSİMLERİ YAŞAYACAKTIR”

Başkan Erkiş’ten sonra bir konuşma yapan Saray Kaymakam Vekili Asalet Karabulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir inancın, azmin, fedakarlığın, umudun ve yeniden dirilişin sembolü olan tarihimizdeki zaferler bizlere oldukça önemli görev ve sorumluluklar yüklediği için bu sorumluluklarla hareket etmeliyiz. Coğrafyada bir asır önce neler yaşandığını, niçin İstiklal Mücadelesi’nin yapıldığını nihayetinde zafer nasıl elde edildiğini bütün yönleriyle derinlemesine okumak, öğrencilerimize okutmak 30 Ağustos Zaferi’mizin arka planında yüksek iman, uğrunda milli mücadele değerlerini neslimize anlatmak zorundayız. Ecdadımız Allah’a olan imanları, şehitlerimizin imanları ve vatana olan sevdaları bu mukaddes toprakları asırlarca korumuş zulme ve zalime karşı kahramanca mücadele etmiştir. Şanlı tarihimiz şahittir ki ecdadımızın gayesi kuru bir kavga, basit bir cihangirlik davası değildir. Cennet mekan ecdadımız ya muzaffer olur gayeme ulaşırım ya da şehit olur cennete girerim düşüncesiyle sefere çıkmıştır. Burada isimleri yazılı olan şehitlerimiz de aynı duygu ve düşüncelerle Kıbrıs’ta, Kore’de ve milli mücadele kapsamında şehitlerimizin izinden gitmiş, aynı zamanda PKK’ya karşı verilen mücadelede şehit olmuşlardır. Bu parka isimlerini yazdırmaya hak etmişler ve ebediyen bu güzel parkta isimleri yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin. Rabbim her hal ve şartta bizleri muvaffak kılsın. Zaferle, fetihlerde buluştursun. Dirilişimizi, direnişimize kaybettirmesin. Bu bağlamda bütün şehitlerimizi rahmetle anar, yakınlarına sabrı cemil dilerim. Gazilerimize şükranlarımı sunar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım. Bu parkın yapılmasında emeği geçen başta başkanımız olmak üzere mesai arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür eder, Şehitler Parkı’mızın ilçemize hayırlı olmasını dilerim.”

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından parkın kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.