Yerel seçimler yaklaşırken yeni bir döneme giren Objektif Masa programı, “2024 Yerel Seçim Özel” programlarıyla bölge siyasetinin önemli isimlerini programa konuk alarak, bölge siyasetini değerlendirmeye devam ediyor.

Objektif Masa’ya konuk olan Demirel İnşaat Emlak Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Şakir Demirel, gazeteciler Adem Çil, Faik Onur Kaya ve Hüseyin Gökçeli’nin sorularını yanıtladı.

ŞAKİR DEMİREL KİMDİR?

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Demirel, “1976 Sinop Durağan doğumluyum. Ticari hayatımız 1993 yılında başladı ve bugüne kadar devam etmektedir. Siyasi hayatım 2001 yılında Sinop Durağan’da başladı. Kapaklı’ya geldikten sonra ise 2005 yılında AK Parti belde yönetimine dahil oldum. Partimizin bütün kademelerinde görev yaptım. 2019 yılında AK Parti’den belediye meclis üyesi oldum ve halen görevim devam etmekteyim. Evliyim 2 oğlum 4 kızım var” dedi.

“DİĞER ARKADAŞLARA GÖRE KENDİMİ BİRAZ DAHA ŞANSLI HİSSEDİYORUM”

CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz

Ticari ve siyasi geçmişinin ortada olduğunu dile getiren Demirel, “Belediye başkanlığı görevini daha iyi yerine getirebileceğimize inandığımız için aday oldum. Kapaklı’daki sorunlarını, sıkıntılarını, ihtiyaçlarını tespit ettik ve yola çıktık.

2009 yılında Akın Yılmaz aday olduğunda sonsuz destek verdim, 2014 yılında partimiz Ömer Karadeniz’i aday göstermesine rağmen emek gösterdik çalıştık, 2019 yılında mevcut başkanımız Mustafa Çetin aday oldu biz partimize küsmeden darılmadan destek verdik. Bugün ise görev sırasının bize geldiğini düşünüyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum, hepsi tanıdığımız bildiğimiz iyi insanlar. Yaptığım tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğim için diğer arkadaşlara göre kendimi biraz daha şanslı hissediyorum. Artı olarak bölgedeki insanlarla diyaloğumuz ileri derecede gönül bağı ilişkimiz oldu. Bu yüzden kendimi daha şanslı hissediyorum” dedi.Şakir Demirel Objektif Masa1

'Belediye işi gönül işi' diyerek yola çıktık diyen Demirel, “Ben belediye başkanı olursam makam odasının kapısını sökeceğim. İnsanlar belediye başkanını teknik eleman gibi görüyor. Belediye başkanının vizyonu olması gerekli” dedi.

Kapaklı’nın eksiklerinden bahseden Demirel “Kapaklı’nın kaldırımları eksik, gençlik merkezimiz yok, tam donanımlı bir spor tesisimiz yok, kapalı pazar yerimiz yok, Kapaklı’ya ait düzgün bir otogarımız yok, köylerden ilçeye ulaşımımız yok. Yani bir belediye başkanı olarak bunları yapılması gerek. Biz seçilirsek bütün hizmetleri daha planlı programlı bir şekilde, hükümetimizin de desteğiyle yapacağız” diye konuştu.

“KAPAKLI MEYDANININ BÜYÜKŞEHİR'E VERİLMESİNE TEK BAŞIMA KARŞI ÇIKTIM”

Belediyenin işleyişi içerisinde, 4.5 yılda verilen görevleri layıkıyla yerine getirdiğini söyleyen Demirel, “Bize ulaşan vatandaşların sonuçlandıramadığımız hiçbir meselesi olmadı. Kapaklı meydanının büyükşehire verilmesine tek başıma karşı çıktım. Önce otopark yapılacaktı yapılmadı. Sonra üstünü büyükşehir istiyor denildi. Ben de otopark yapılacaksa büyükşehire verebiliriz ama Kapaklı’nın bir tane meydanı var bunu yapmaya belediyenin gücü yeter vermeyelim dedim. Ama verildi, çok kötü bir meydan yaptılar. Biz bugüne kadar Kapaklı’nın faydasına olan her şeyin yanında olduk. Zamanında İrfan Mandalı belediye başkanıyken Kapaklı’nın ilçe olması konusunda büyük emek verdik.  Kapaklı’nın faydası bizim faydamızdır. Kapaklı bize maddi ve manevi çok şeyler kattı. Bizde bu kattığı değeri hizmet olarak, vefa borcu olarak ödemek istiyoruz” dedi.

“NÜFUS 10 BİNKEN İRFAN MANDALI VE MUSTAFA ÇETİN KONUŞULUYORDU. NÜFUS 150 BİNE ÇIKTI HALA AYNI İSİMLER KONUŞULUYOR”

Kapaklı Belediyesinin borcunun ne kadar olduğu hakkında bilgisinin olmadığını söyleyen Demirel, “Çalışan insanın borcu olur, belediyenin borcu yoksa çalışmıyor anlamına gelir. Belediyeler yer satıyor; devlette satıyor. Kapaklı’nın nüfusu 10 binken İrfan Mandalı ve Mustafa Çetin konuşuluyordu. Nüfus 150 bine çıktı hala aynı isimler konuşuluyor. Hala bu isimler konuşuluyorsa, Kapaklı’nın ileri gitmeyeceği anlamına gelir. Bence değişim gerekli, bunların artık konuşulmaması gerekiyor. Borç konusunda bir şey diyemem, sadece Kapaklı daha iyilerini hak ediyor. Benim İrfan Mandalı’ya en çok serzenişte bulunduğum konu; 15 senelik belediye başkanlığı döneminde 800 metre uzunluğunda olan Pınar Bulvarı’nı yapamadın” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR KAPAKLI’YA HİÇBİR ŞEY YAPMADI”

Kapaklı’da 10 tane büyük cadde olduğunu dile getiren Demirel, “Bu caddelerin birçoğu büyükşehire ait ve büyükşehir Kapaklı’ya hiçbir şey yapmadı. Ben belediye başkan vekiliydim yakın zamanda Çerkezköy’e kavşak açılışına geldi Kadir Albayrak. Mustafa başkan yoktu onu vekalet ben gittim açılışa. Kürsüde 550 milyon lira Çerkezköy’e yatırım yaptığını söyledi. Kapaklı’ya 2023 yılında toplam yaptığı yatırım 50 milyon lira… Çerkezköy’e bakıyorsunuz bir şehir havası var. Çerkezköy’de yapılan hizmetlerin çoğunu büyükşehir yaptı. Kapalı’yı niye ayırıyorsunuz, bu kadar ayrımcılık olur mu ?  Bu çok vahim bir durum” şeklinde konuştu.

“KAPAKLI’YI BİR ŞEHİR HAVASINA BÜRÜNDÜRMEK GEREKİYOR”

Demirel, “Benim bir projem var İstanbul’daki Kapalıçarşı gibi buraya Kapaklı Çarşı yapacağım. Orada dükkanlara, derneklere ve birçok şeye yer vereceğiz. Kapaklı’da yaşayan insanlarımız, alışveriş yapmaya, gezmeye Çerkezköy’e gidiyor. Bunu başarabilmek için Kapaklı’yı bir şehir havasına büründürmek gerekiyor. Bütün sokaklarımızda kaldırım, ışıklandırma gibi sorunlar var. Kapaklı’yı ışıl ışıl yapmamız gerekiyor. Belediye meydanımız var Kapaklı’ya yakışmıyor. Meydanımız var içler acısı durumda. Kapaklı’nın çok hizmete ihtiyacı var. 15 yıl Kapaklı muhalefetteydi, son 4.5 yıldır bizde. Bu dönemde pandemi oldu, ekonomik kriz oldu bu yüzden hizmet yapılamadı ama daha iyisi olabilirdi” dedi.