Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı başkanlığında bir heyet, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı’nın yanı sıra Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Aytekin Uluhan, Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Tarım, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tolga Atasever, Toplum Sağlığı Birimi Uzman Mahmut Yılmaz ve Müdürlüğün teknik ekibi hazır bulundu. 

SAĞLIK VE BESLENME DANIŞMANLIĞI VERİLECEK

Gerçekleşen ziyaretin ardından Tekirdağ’da açılması planlanan Sağlıklı Hayat Merkezleri ile ilgili yeni uygulamalar yapmayı düşünen Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, merkezlerde sağlıklı beslenme danışmanlığı yapma, obezite tanısı alan kişilere sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında, bireysel beslenme danışmanlığı dâhil olmak üzere bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesini kararlaştırdı. Ayrıca kurum tarafından yapılan açıklamada sağlıklı bireylerde kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini artırmak için bireye özel fiziksel aktivite ve egzersiz programlarını planlama ve uygulama hizmetlerinin de sunulacağı belirtildi.

FARKINDALIK EĞİTİMLERİ YAPILACAK

Ek olarak açılacak olan Sağlık Hayat Merkezleri’nde kadın ve üreme sağlığı ile KETEM faaliyetlerine yönelik hizmetleri yürütme çalışmalarının da yapılacağı belirtilirken; kronik hastalıklar ve risk faktörlerinin önlenmesi ve kontrolüne yönelik bireysel danışman faaliyetleri, grup danışmanlık hizmetleri ve farkındalık eğitimlerini yürütme, sağlıklı yaşlanma danışmanlığı yapma, bireylerin kendi hastalıklarını tanıyabilmeleri, bulguları belirleyebilmeleri ve kendileri için iyi olduğunu düşündükleri kararları alabilmeleri için sağlık okuryazarlığı hizmetlerini verme kararı alındı.

SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞTURULACAK

Koruyucu ruh sağlığı, sigara bırakma, çocuk gelişimi gibi toplumsal olarak önemli konularda da hizmetler verileceğini belirten Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü; bölgesindeki enfeksiyon kontrol hizmetlerini yürütmek üzere Hekim, Diş Hekimi, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Diyetisyen, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimci, Ebe, Hemşire ve Laboratuvar Teknisyeninden oluşan alanında uzman sağlık çalışanlarıyla alınan kararlar neticesinde sağlıklı bir toplum oluşturmayı amaçlıyor.