10 Aralık Pazar günü saat 12.00’de Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kapaklı Samsun Pelitbükü ve Çevre Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’na Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı 

Kurul yoklama ve açılış ile başladı. Yönetim kurulunun tavsiyesi üzerine Divan heyetine Oğuzhan Ak, Fatih Savlak, Şerife Keskin isimleri teklif edilip oy birliğiyle kabul edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından dernek başkanı Av. Hüseyin Aydoğdu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“KAPAKLIMIZDA YAKLAŞIK 3 BİNE YAKIN HEMŞERİMİZ YAŞAMAKTADIR”

Aydoğdu, “Pelitbükü Samsunumuzun resmi olarak Alaçam ilçesine bağlı olmakla birlikte coğrafi olarak Bafra, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinin kesişim bölgesidir. Pelitbükü kendi uhdesinde Belce Mahallesi, Tepeynük Mahallesi, Gümüşova, Örenlice, Gökkel, Aşağı Karacak, Yukarı karacak, Pelitbüküsekecek, Ekleş, Goğuz 10 mahalle ile büyük ve geniş bir ailedir. Pelitbükü ailesinin bölgesel olarak en yoğun yaşamış olduğu bölgemiz evimiz olarak gördüğümüz Kapaklımızdır. Kapaklımızda yaklaşık 3 bine yakın hemşerimiz yaşamaktadır” dedi.
Aydoğdu “Pelitbükü ailesinin yardımlaşma olgusunu kurumsal çatı altında gerçekleştirmek, dayanışma ruhunu sürekli canlı tutmak, her nevi sorunlarımızın ivedi şekilde çözüme kavuşturmak maksadıyla derneğimizi yaklaşık 6 ay önce kurduk. Kuruluşumuzun üzerinden yaklaşık 6 ay geçerken huzurlarınızda 1. Olağan Genel Kurul toplantısını yapmaktayız.

“İMKANLARIMIZ EL VERDİĞİ MÜDDETÇE HEMŞERİLERİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Derneğimizin kuruluşundan bu yana gerek hemşerilerimiz ile kahvaltı programında bir araya geldik, gerek büyüklerimiz ile sabah namazını birlikte eda edip dernek lokalimizde çorba ikramı gerçekleştirdik, gerek gençlerimiz ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı görkemli bir kutlama ile gerçekleştirip akabinde piknik organizasyonu gerçekleştirdik, gerekse çocuklarımıza hediye dağıtımı ile bir tebessümde sen yarat dedik. Bizler imkanlarımız el verdiği müddetçe hemşerilerimizin emrindeyiz” diye konuştu.

“HEMŞERİ DAYANIŞMASININ EN GÜÇLÜ ÖRNEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

Aydoğdu, “Pelitbükü gençliği Pelitbükü kültürünü muhafaza edecek olup Pelitbükü değerlerine sahip çıkacaktır” diyen Aydoğdu, “Abdullah amca, Ayşe teyze, Emine hala, Mehmet dayı Pelitbükünün evlatları nerede, bir Pelitbükülü varsa orada olacaktır olup Sizlerin mirasına her daim sahip çıkacaktır. Bu anlamda hemşeri dayanışmasının en güçlü örneğini göstereceğiz.
Nereden geldiğimizi unutmamakla birlikte yuvamız olarak gördüğümüz Kapaklımıza en üst kazanımları sağlamaya çalışacağız. Ayrıştırmadan , kimseyi incitmeden evimiz olarak gördüğümüz Kapaklımıza kültürel , sosyal anlamda her türlü zenginliği hemşeri derneği olarak kazandırmaya çalışacağız” dedi.

İSİM İSİM TEŞEKKÜR ETTİ

1. Olağan Genel Kurul toplantısının tekrardan hayırlara vesile olmasını temenni eden Aydoğdu, “Bununla birlikte Faaliyet raporu açıklamasına geçmeden önce derneğimizin kurucu kadrosuna isim isim zikretmek suretiyle teşekkürü bir borç bilirim. Derneğimizin kurulmasında her türlü özveride bulunan; Muzaffer Aktaş, Adem Aydoğdu, Hüseyin Kaplan, Yaşar Yamaner, Yaşar Keleş, Sadık Kaplan, Muhammet Keskin, Mesut Aydoğdu, Hüseyin Yıldız, Ali Dursun, İsmail Akdaş, İsmet Aydoğdu, İbrahim Satılmış, Turgut Keleş, Şükrü Aydoğdu, Sadık Aydoğdu, Okan Demirtaş, Mustafa Kurt, Bilal Keleş, Mehmet Aydoğdu , Gökhan Keskin, Sercan Aydoğdu, Osman Aydoğdu, Abdullah Mutlu, Adem Kaplan, Mehmet Hekimoğlu, Ahmet Keskin, Bekir Hekimoğlu büyüklerime ve kardeşlerime böylesine güzel ve anlamlı bir çatının hemşerilerimize kazanımı noktasında öncülük etmelerinden dolayı huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.Pelitbükü Ve Çevre Mahalleleri Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi1

Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı

YÖNETİM KURULU MADDİ AÇIDAN İBRA EDİLDİ

Yönetim kurulu faaliyet raporu banka bağış ve aidat geliri 127 bin 541 TL, nakit bağış ve aidat geliri 74 bin 395 TL toplamda 201 bin 936 TL olduğu açıklandı. Gider tablosu ise demirbaş alımı 115 bin TL, bakım onarım gideri 10 bin 830 TL, abonelik devir işlemleri gideri 5 bin 680 TL, noter, DASK, makbuz, değerli evrak giderleri 2 bin 810 TL, kira 10 bin fatura ödemeleri 8 bin 495 TL, temsil karşılama ağırlama 3 bin 685 TL, açılış program giderleri 16 bin 255 TL, kahvaltı programı 8 bin 40 TL, saha çorba ikram gideri 735 TL , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı 6 bin 668 TL olup, toplamda 188 bin198 TL olduğu belirtildi. Kasadaki bakiye ise 13 bin 738 TL olduğu bildirildi ve oylamaya sunuldu. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilerek, yönetim kurulu maddi açıdan ibra edildi.

HÜSEYİN AYDOĞDU GÜVEN TAZELEDİ

Tek liste ile seçime giren mevcut başkan Hüseyin Aydoğdu, oy birliği ile yeniden başkan seçildi.

Oy birliği ile kabul edilen yeni yönetim ve denetim kurulu üye listesi ise şu şekilde oldu:
Hüseyin Aydoğdu, Hakan Aydoğdu, Sadık Kaptan, Mustafa Turp, Sadık Aydoğdu, Hüseyin Yıldız, Hüseyin Kaplan, Ahmet Gezgin, Okan Demirtaş, İsmet Aydoğdu, Abdullah Mutlu, Mehmet Hekimoğlu, Muhammet Keskin, Emrah Mutlu, Elif Kul, Mustafa Aydoğdu Sercan Aydoğdu, Adem Kaplan, Hüseyin Kaplan, Mehmet Aydoğdu, Ali Ak, Gökhan Keskin.

"SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Teşekkür konuşması gerçekleştiren Başkan Aydoğdu, “İnşallah bizler bu 3 yıllık serüven içerisinde elimizden gelen özveriyi göstererek en güzel kazanımları ve hizmetleri, en kaliteli hizmetleri, en uygun ve makul fiyatlarla hemşerilerimize kazandırma konusunda gayret göstereceğiz bizim için en büyük destek ve motivasyon sizlerin yanımızda oluşudur. Sizlere çok teşekkür ediyorum, herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi