Objektif Masa programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağımsız Tekirdağ Milletvekili Adayı Osman Yaman, “1 milyon kişide 55 bin oy çok değil. Bizim belki 30, 40 bin oyla da vekil olma şansımız var. Biz en az 70 bin oy almayı hedefliyoruz. Eğer biz vekil olursak diğer Tekirdağ’daki vekillere de ders olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Objektif Masa programına katılan ve konuşmasına ilk olarak kendini tanıtarak başlayan Yaman, “ 1985 Sinop doğumluyum. 1988 yılından itibaren Sağlık Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. İlk öğretimimi yine Sağlık Mahallesi’nde bitirdim. Orta ve lise öğretimimi Çorlu İmam Hatipte bitirdim, 2002 yılında mezun oldum. 2005 yılında askerlik görevimi yerine getirdim. Askerlik görevim sonrası yine Çorlu Ergene’de tekstil firması kurdum. 2007’den sonra tekstil firmalarının Arap bölgesine kaymasıyla biz de firmamızı Arap ülkelerine taşıdık. Orada üst düzey yönetici olarak görev yaptım. 2010 yılında Çorlu’da asansör firması kurdum başkanıyım ve tek sahibiyim. 2 sene önce sanayide oto-bakım yeri açtım. Eski sanayide Otogaz LPG yeri açtık. Yine Çorlu’da koltuk imalatı yapmaya başladık. Pazar ağımız bu dönem kuvvetlendi.

"RÜZGAR GÜZEL ESİYOR"

Son dokuz senedir MHP’nin Tekirdağ İl yönetimindeyim. Yine Tekirdağ İl Yönetimine girerken etrafımızdaki kişiler bizi temsilen 'En azından orada bulunursun, bizim de bir sesimiz olursun' diye önerdiler sağ olsunlar. Bağımsız Milletvekili adaylığına gelecek olursak milletvekilliğinde gözümüz yoktu, böyle bir düşüncemiz hiç olmadı. Ama son dönem milletvekili seçimlerinde Tekirdağ’a verilen milletvekilleri sıralamarında cidden sesimiz olabilecek, sesimizi duyurabilecek 8 tane milletvekili göremedik. Bu sebepten dolayı yine dostlarla son dakikada, 'Olur mu, yapar mıyız, bağımsız milletvekili olursa destekleriz' derken tabi karar vermek de zor bir süreç ben dedim ki 'Bunu başarırım, kendime güveniyorum.' Olur mu derken bir baktık ki kendimizi YSK’nın önünde bulduk. Daha sonrasında çalışmalara başladık, rüzgar güzel esiyor, talepler güzel yani cidden Tekirdağ’ın böyle bir şeye ihtiyacı varmış, bunu daha iyi anlamış olduk." diye konuştu.

"TELEFONLARIMIZ SUSMAMAYA BAŞLADI"

Yaman sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekirdağ’da şu ana kadar yedi tane vekilimiz vardı ama biz hiçbirini halkın içerisinde göremedik. Hepsinin kendi partileri içerisinde bir görevleri var bunu anlıyoruz. Ama bu yedi tane vekil de halkın sorunlarına biraz bakmalı. Biz açıklanan milletvekili sıralamalarını görünce Tekirdağ’a bu sıralamada hiç yer verilmemiş gibi gördük ve bağımsız milletvekili adayı olduk. Biz milletvekili adayı olurken dedik ki birileri sesimizi duysun, birileri artık desin ki bunu halk istiyor. Aday olmadan önce de dedik ki 'Zaten dostlarımızı arasak beş bin oy rahatça toplarız ve tepkimizi belli etmiş oluruz. Süreç başlayınca ufak bir broşür yapalım, sosyal medya da bir gündemi ölçelim.' dedik.  Sosyal medyada arkadaşlar paylaşınca telefonlarımız susmamaya başladı. Belki tepkimizi koymak için çıktık bu yola ama gelen tepkilere baktığımız zaman dedik ki biz bunu başaracağız.

"BU YOLA ANADOLU'NUN SESİ OLMAK İÇİN ÇIKTIK"

Yapmayı düşündüğüm ilk proje Ergene Deresi. 36 senedir Ergene’de yaşıyorum ve o derenin kokusunu 36 senedir çekiyorum. O bölgede yaşayan kişilerde kanser vakaları çok büyük bir şekilde arttı. Bu yüzden ilk projem Ergene Deresi’nin temizliği, biz bu derede babalarımın anlattığı gibi balık tutmak istiyoruz. Tekirdağ’ın bu deresi kanayan bir yara bunu pansuman ile kapatamazsınız, buraya kesin bir çözüm yapmamız gerekiyor. Biz diyoruz ki bu yola Anadolu’nun sesi olmak için çıktık, sesi olmayan insanların sesini duyurmak için çıktık. Biz Çorlu’da yaşıyoruz ama insan özünü bırakamıyor tabi ki de.

"EN AZ 70 BİN OY ALMAYI HEDEFLİYORUZ"

Biz zaten siyasete girmeden önce elimizin ulaştığı her yerde olmaya çalıştık. Omuzu çıkık olan vatandaşımıza omuz olduk, yarası olana yara bandı olduk. Biz bunları yaparken milletvekili olma amacımız yoktu. Biz milletvekili olamazsak ne yaparız diye hiç düşünmedik. Ben bugüne kadar hiçbir koltuk, makam istemedim. Hep dedim ki sevilen insanlar, hak eden insanlar hak ettikleri yere gelsin. Biz vekil olacağımıza inandık sonrasında ne olacağını düşünmüyoruz. Biz kesin vekiliz Ankara’da Tekirdağ’daki sessizlerin sesi olacağız. Biz 55 bin oyla kesin vekil oluyoruz. 1 milyon kişide 55 bin oy çok değil. Bizim belki 30, 40 bin oyla da vekil olma şansımız var. Biz en az 70 bin oy almayı hedefliyoruz. Eğer biz vekil olursak diğer Tekirdağ’daki vekillere de ders olur diye düşünüyorum.

"BENİM HER ŞEYİM ÇORLU’DA"

'Gittin Ankara’ya Tekirdağ’ı unuttun ne olacak?' gibi sorular geliyor. Ben 36 senedir Çorlu’dayım. 4 sene yurtdışına gittim, yurtdışından hafta sonları yine geldim evimde kaldım. 10 gün yurtdışında kaldım 15 gün yine Çorlu’da kaldım. Buradan kopmamış kardeşiniz sizden nasıl kopsun. Gidiyorum on gün on birinci gün ben Çorlu’yu özlüyorum. Benim her şeyim Çorlu’da ben nasıl burayı bırakıp da Ankara’ya gideyim."

Başkan Yüceer, Özel Kalem Müdürlüğüne Cenk Boduç’u atadı Başkan Yüceer, Özel Kalem Müdürlüğüne Cenk Boduç’u atadı

"HALKIN SESİ OLABİLECEKSE NE MUTLU"

HDP'nin Tekirdağ'da milletvekili çıkarma ihtiöaliyle ilgili konuşan Yaman, "HDP her dönem vardı bu dönem de aday çıkarmışlar. Herkesin özgür iradesi eğer Tekirdağ’ın sorunlarına çözüm bulabilecekse, Tekirdağ halkının sesi olabilecekse, sesini duyurabilecekse ne mutlu ona." dedi.

"BİZİ OY KUMBARASI GİBİ KULLANACAK VEKİL İSTEMİYORUZ"

Yaman sözlerini şöyle tamamladı: "Tekirdağ milletvekilleri ile çok muhabbet etmedim. Ama bizi dört seneden dört seneye hatırlayan bir vekil istemiyoruz. Dört seneden dört seneye gelip bizi oy kumbarası gibi kullanacak gelecek kumbarayı açacak içinden oylarımızı alacak çekilecek bir vekil istemiyoruz. Geldi kumbarayı açtı aldı bizim oylarımızı işiniz gücünüz rast gelsin dedi çekti gitti. Dört sene sonra geri gelecek bunları istemiyoruz. Gelsinler bizimle içli dışlı olsunlar bire bir olsunlar derdimizi dinlesinler.

"BİZİM PROBLEMLERİMİZ TEKİRDAĞ"

Bir tane bayrağımız var Türk bayrağı ona da canımız kanımız feda. Biz Türkiye Milliyetçisiyiz bir tane bayrağımız var. Onun gölgesinde rahat huzurlu bir şekilde yaşamamız için durmamız için mücadele veriyoruz. Başka bir temennimiz yok. Onun için sağımız bizim solumuz yok. Bizim problemlerimiz Tekirdağ.

"VATANDAŞLARIMIZ ARABALARINI KENDİ CEPLERİNDEN GİYDİRDİLER"

Seçim çalışmaları kapsamında 1000 tane araç giydirsek maliyetler ne kadar büyüyor. Bir partimiz yok bir desteğimiz yok biz bunun altından nasıl çıkacağız? Vatandaşımızın hepsinden Allah razı olsun kendileri arabalarını giydirdiler. Kendi ceplerinden giydirdiler. Yapmayın dememe rağmen 200 üzerinde araba giydirmişler. Hala araç giydirenler var, devam ediyor belki 400 500 tane araç giydirilecek gibi gözüküyor.”