Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445 ve 1446 adalarla ilgili açıklama yapan Çerkezköy’ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu, Danıştay’ın verdiği karara itiraz eden Çerkezköy Belediyesine tepki gösterdi. Ordu, “CHP’li Çerkezköy Belediyesi Danıştay’ın gerekli iptal kararına rağmen AK Partili belediyenin yaptığı plan değişikliğini aynen uygulamakta neden ısrar ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında AK Partili İlçe Belediyesinin yaptığı bu rant tadilatını destekliyor mu?“ dedi.

Çerkezköy’de hafta sonu 4 saat kesinti yaşanacak Çerkezköy’de hafta sonu 4 saat kesinti yaşanacak

Mustafa Ordu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bilindiği gibi Danıştay 6.Dairesi 09.10.2018 tarih E :2014 7881/ K:2018/7541 kararıyla Tekirdağ İdare Mahkemesinin kararını bozarak AK Parti yönetimindeki Çerkezköy Belediyesinin 2013 yılında 1445 ada ve 146 adalarda yaptığı imar planını tadilatını iptal etmiştir. 2014 yılında yapılan seçimlerden sonra yerel iktidara gelen CHP yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Danıştay kararını uygulaması gerekirken, kararın düzeltilmesi için tekrar Danıştay’a başvurmuş, Danıştay hem 6.Dairesi hem 8.Dairesi karar düzeltme talebini red etmişler, dolayısıyla karar kesinleşmiştir. Tekirdağ İdare Mahkemesi Danıştay 6.Dairesinin bozma kararına uyarak 2013 yılında AK Partili Belediye yönetimi tarafından yapılan imar planı tadilatını iptal etmiştir. Ancak CHP’li belediye yönetimi idare mahkemesinin bu kararını da tekrar Danıştay’a götürerek iptali istediğini öğrenmiş bulunmaktayım.

Danıştay AK Partili belediyenin yaptığı imar planı tadilatı değişikliğini 1445 ve 1446 adalara çevresi ile uyumsuz ayrıcalıklı yapılaşma hakkı tanındığı, yoğunluk artışına neden olduğu, yoğunluk artışı yapılırken yok edilen yeşil alana eşdeğer yeşil alan yaratılmadığı, yapılan plan tadilatı değişikliğinin parçacıl nitelik taşıdığı, bu şekilde yapılan plan değişikliğinin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararını uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edilmiştir. Çerkezköy Belediyesinin CHP’li yönetimi Danıştay’ın gerekçeli iptal kararına rağmen AK Partili belediyenin yaptığı plan değişikliğini aynen uygulamakta neden ısrar etmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu rant tiyatrosunu neden görmezden gelmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında AK Partili İlçe Belediyesinin yaptığı bu rant tadilatını destekliyor mu? Ben bu konuda hem CHP’li Büyükşehir Belediyesine hem de Çerkezköy Belediyesine çağrıda bulunarak Danıştay’ın iptal kararının hemen uygulanarak yeşil alanın amacına uygun, park olarak düzenlenmesini talep etmiştim. Ancak sözümü dinlemediler.
Buradan CHP ve İYİ Parti’nin il ve ilçe yöneticilerini göreve çağırıyorum. Onlar duyarsız kalırsa CHP’li ve İYİ Parti milletvekillerine de çağrıda bulunup göreve çağırıyorum. Milletvekilleri de duyarsız kalırsa son çare olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den randevu alarak rant yağmasını kendilerine anlatmak istiyorum. Çerkezköy’deki imar rantı yağmasının Demirören’lerin golf sahası yağmasından zerre kadar farkı yoktur. Demirörenlerin rant yağmasında İdare Mahkemesinin kararının uygulanmamasına karşı ülkemizde artık hak hukuk olmadığını iddia edenlerin; burada Çerkezköy’e üvey evlat muamelesi yapmayacağını umuyorum. Üstelik Demirörenlerin golf sahasındaki inşaatların durdurulması ile ilgili olarak yalnızca İdare Mahkemesi kararı varken, Çerkezköy’de ise 1445-1446 adalarda Danıştay’ın iptal kararı ve hem Danıştay 6. Dairesinin hem de 8.Dairesinin karar düzeltme talebine ret kararı vardır. 

Sonra da karar düzeltme talebi yine Danıştay’ın iki adresi tarafından da red edilerek kesinleşen kararın uygulanmamasının sebebi nedir ? Yüksek mahkeme kararları neden görmezden geliniyor. Yüksek mahkeme kararları rantçıları bağlamıyor mu? Hangi kanunun hangi maddesinde, bu uygulamalar anayasanın neresinde yazıyor. Hukuk bu mu? Nerede kaldı hukukun üstünlüğü, hak, hukuk adalet. CHP ve İYİ Partili milletvekilleri bu hukuk tanımazlığa son verin, yeşil alan amacına uygun olarak kullanılsın. Belediye Başkanlarına sözünüzü dinletemiyorsanız, rant yaratılmasını engelleyemiyorsanız, Sayın Genel Başkanlarınızı bu durumdan haberdar edin. Buna cesaretiniz yoksa bana randevu alın dosyalarımla birlikte ziyaret edip hukukun nasıl yok sayıldığını, Danıştay kararlarının neden uygulanmadığını, Trakya’nın en büyük rant projesinde yapılmak isteneni bütün boyutlarıyla anlatayım. Evet vekiller hukukun yanında mısınız? yoksa rantın yanında mısınız?

Sayın milletvekillerine bir ay süre veriyorum. Cevap vermezlerse CHP ve İYİ Parti’nin Genel Merkezlerinin önüne gidip çadır kurarak Genel Başkanlarla görüşmeden oradan ayrılmayacağım. İçinizde beni tanımayanlar olabilir, tanıyanlar tanımayanlara anlatsın, yapacağım dersem yaparım. Ben yasalara uygun olmayan bu plan değişikliği mücadelesini kimseden maddi, manevi destek almadan tam 9 yıldır sadece Çerkezköy ve burada yaşayan vatandaşlarımız için yürütüyorum. Tek başıma bu noktaya getirdiğim bu mücadelenin yok sayılmasına da asla izin vermeyeceğim."