Kapaklı Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Oturumda, Denetim Komisyonu raporu okunurken, 2022 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddeleri ise görüşülerek karara bağlandı ve ilgili komisyonlara havale edildi. Başkan Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek, ikinci oturumun 7 Nisan Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu öncesinde bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan ayı boyunca Eski belediye meydanında bulunan iftar çadırımızda iftar veriyor, yine bazı mahallelerimizde de iftar sofraları kuruyoruz. 14 Nisan akşamı inşallah Pınar Bulvarı’nda geniş katılımla iftar programı tertipleyeceğiz. Sizleri ve tüm hemşehrilerimi bekliyorum.” dedi.

‘’UZUN ZAMANDIR BEKLENEN BİR HİZMETİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ’’

Başkan Çetin, “Uzun süredir Çerkezköy OSB ile yürüttüğümüz çalışma var. Yünsa kavşağında battı çıktı yapım projesini bakanlığa ilettik. İnşallah bu yıl bu projenin başlangıcı yapılırsa önemli bir trafik sorununu çözmüş olacağız. Bölgemizde bir tek Çorlu’da bulunan araç muayene istasyonunun ilçemize de kurulması ile ilgili taleplerimizi ilettik. Geçen hafta TÜVTÜRK yetkilileri ziyarete geldiler. Yatırım yapmak istediklerini ifade ettiler, yer tahsisi ile ilgili bilgiler aldılar. Bu veriler ışığında bölgemizde tercihimiz tabii ki Kapaklı olsun istiyoruz ama Çerkezköy veya Saray ilçelerimize de yapılırsa bölgemize hizmet edecek. Konu takipte inşallah bölgeye yapılacak ve uzun zamandır beklenen bir hizmeti daha bölgemize kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU

Ardından açılış ve yoklama yapıldı, gündem maddeleri okundu. İlk olarak Kapaklı Belediye Başkanlığı 2022 yılı denetim komisyonu raporu okunarak bilgi verildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündem maddesiyle ilgili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye meclis üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve açıklamaların ardından Yazı İşleri Müdürlüğünün 23.03.2023 tarih 47426 sayılı Encümen Üyelerinin Seçimi yapılması konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Yapılan oylama neticesinde meclis üyelerinden İbrahim Aktürk, Emrah Sevinç ve Mustafa Önder encümen üye olarak seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Yazı İşleri Müdürlüğünün 23.03.2023 tarih 47427 sayılı İmar Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının görüşülmesine geçildi. İmar Komisyonuna Metin Kanat, Şakir Sezgin, Şakir Demirel, Nalan Çolak ve Kemal Kenar seçildi.

Yazı İşleri Müdürlüğünün 23.03.2023 tarih 47428 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna Ziya Arslan, Mustafa Sandıkçı, Eray Güner, Ender Dubaz ve Turan Çakan seçildi.

Ardından Yazı İşleri Müdürlüğünün 23.03.2023 tarih 47429 sayılı Tarife Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının görüşülmesine geçildi, Tarife Komisyonuna Naciye Topçu, Özgür Cengiz, Ali Aras, Tahsin Aras ve Mustafa Önder seçildi.

Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu Mali Hizmetler Müdürlüğünün 28.03.2023 tarih 47691 sayılı Kapaklı Belediye Başkanlığı 2022 Yılı Faaliyet Raporu konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti. Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, ikinci oturumun 7 Nisan Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.