Kapaklı Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı 1. Oturumunda; MHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Belediyesi bünyesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması için önerge verdi. İlgili önerge benzer bir çalışma yapıldığı gerekçesiyle gündeme alınmadı.

MHP Kapaklı Meclis Üyeleri Emrah Sevinç, Feyzullah Yorulmaz ve Serkan Genç imzasıyla verilen önergede şu ifadelere yer verildi:

“Asrın felaketi olan merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık, Elbistan ve Hatay’ın Defne, Samandağ merkezli, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Elâzığ ile OHAL bölgesi olarak kabul edilen 11 İl, çevre illeri ile 15 ilde etkili olan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

İlçemizde uygun bölgelere oluşturularak. Bu bölgelere atanan deneyimli mimar ve mühendislerden oluşturulan denetim ekipleri ile mevcut yapı stoklarının depreme dayanım kontrollerinin sağlanması, ruhsatlı, ruhsat ve eklerine aykırı ve ruhsatsız binalara ait her türlü denetim işlemlerini yürütür ve yasal işlemleri yapmakla görevlendirilecek Yapı Kontrol Müdürlüğünün kurulması önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederiz.”