Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti genel merkezine 10 gün sürecek "Adalet ve Değişim Yürüyüşü"nü başlattı. Özcan’ın Adalet Yürüyüşü’nü yorumlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; “Ateş olsa da cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün.” şeklinde cevap verdi. İkilinin son atışmasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Süleymanpaşa AK Parti zulmüne mahkum edildi.” ifadelerine yer vermesinin ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan da; “Aranızdaki kavgayı husumeti bize sıçratmayın. Azıcık ötede döğüşün.” diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz Pazartesi günü Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. Özcan’ın yürüyüşünü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak şu sözlerle yorumladı; “Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde hükümet engel çıkardığı için yürüseydi başımızın üstünde yeri vardı. Şimdi bu kendisinin iddiaları akıl işi değildir. Ama bilinen bir söz vardır. Yollar yürümekle aşınmaz. Ateş olsa da cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün.” dedi.

CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız

“CHP’Yİ YAKTINIZ SÖNDÜRMEYE GELİYORUM”

Öztrak’a cevap veren Özcan, sosyal medya hesabında; “100 yıldır CHP’de her makamı işgal etmiş Öztrak ailesinden, değişimin önünü açacak bir söylem zaten beklemiyorum. 2019 yerel seçimlerinde, Tekirdağ’ın incisi Süleymanpaşa ve Edirne’nin kalbi Keşan ilçesini kendi yandaşlarını aday yaparak kaybedip, aydınlıkçı ve Atatürkçü bu ilçelerimize AKP zulmünü yaşattıran sen değil misin? Yine sen, parti emekçilerimiz varken milletvekili listelerine müdahale edip, ticaret odası başkanlarını milletvekili yapan ve örgütü hiçe sayan kişi değil misin? Sen değişim ister misin? İsteyemezsin! Bana, ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın demişsin, siz ateş olduğunuz CHP’yi yaktınız. Söndürmeye geliyorum.” cevabını verdi.

“ÖZTRAKLAR BİZİ HİÇBİR ŞEKİLDE MAHKUM EDEMEZ”

Tanju Özcan’ın Süleymanpaşa sözlerine sert tepki gösteren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan da; “Aranızdaki kavgayı husumeti bize sıçratmayın. Azıcık ötede döğüşün. Neymiş Keşan ve Süleymanpaşa’da AK Parti zulmüne mahkum etmişmiş. Öztraklar bizi hiçbir şekilde mahkum edemez. Keşan ve Süleymanpaşa’da hemşehrilerimiz hizmetlerden memnun. Millet sizden memnun değil. Sizin şeklinizden, karakterinizden, siyasi söylem ve kavgalarınızdan, ötekileştirmelerinizden memnun değil.” dedi.