CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz

Objektif Masa programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti 1. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Mestan Özcan, “Türkiye bir yol ayrımında Millet İttifakı mı, Cumhur İttifakı mı tercih yapmak durumunda. Ama zaten kahvelerde, sokaklarda Millet İttifakı’nın terör örgütleri ile olan iltisağını, FETÖ ile olan iltisağını görmüş ve anlamış durumda.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Özcan, daha sonra  gazetecilerin sorularına cevap verdi. Özcan, “Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de istikrarın Dünya’da ise itibarın sembolü bir kişilik. Adalet ve Kalkınma Partimiz ise adaletin tesis edildiği, bütün insanların fırsat eşitliğinden aynı şekilde yararlanabildiği ve herkesin adalet ile kucaklandığı bir siyasi akım, siyasi bir dava. Elbette ülkümüz bunun ile sınırlı değil, hak ile batılın mücadelesinin tecelli ettiği, ruhunda ortaya çıkardığı davalardan bir tanesi. Benim çok kullandığım bir tabir vardır “Nasipsiz dayak bile yenmez” siyaset nasip işidir. Bizim de siyaset nasibimizde varmış ve bunu AK Parti’de yapmak nasipmiş.” dedi.

“KENDİ MİLLETVEKİLİMİZİ KENDİMİZ ÇIKARMALIYIZ”

AK Parti’nin Tekirdağ Milletvekili seçim listeleri hakkında da konuşan Özcan, “Biz süreç yönetimini iyi yaptığımızı düşünüyorum. Karşılığında ise beklenen ve istenilen bir liste ile memleketimizin karşısına çıktık diyebilirim. Gerçekten çok çalıştık, kendimizi iyi ifade ettik. Bana göre bu şehrin insanları kendi milletvekillerini çıkarabiliyor olması lazım. Anadolu’nun birçok şehrinde bunun böyle yapıldığını görüyoruz ve dışarıdan diretmelere karşı da çok cevval duruşlar da sergileniyor. Kendi milletvekilimizi kendimiz çıkarmalıyız. Ben CHP’yi eleştiriyorum, ne için 5 dönemdir aynı ismi birinci sıraya yazıyorsunuz? Demokrasiden Bahsediyorsunuz ya! Tekirdağlılar CHP’li teşkilatların içerisinden isimleri artık ön plana çıkarmalılar. Böylece biz daha başarılı olacağız.” ifadelerini kullandı.

“NEDEN BUNLARI BAŞIMIZDA TUTALIM”

İYİ Parti 1. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Selcan Hamşioğlu’nun ilk sırada olmasını eleştiren Özcan, “Tekirdağ’da nerede ne iş var, neleri yarım bıraktık ben çok iyi biliyorum, bunları benden daha iyi kim bilebilir? Ankara’da uzun yıllar yaşamış İYİ Parti’nin milletvekili adayı geldi. Hayrabolulu olduğunu iddia ediyor. Hayrabolu’da doğmuş olabilir, babası inşaat işçisi olarak gelmiş. Dün Hayrabolu’daydım orada yaşayan vatandaşlar bunları anlatıyor. O Ankara’dan gelmiş şehri tanıtacağız, anlatacağız. Bu durumları anlayana kadar da on sene geçer. Hazır bunları anlamışlar varken neden bunları başımızda tutalım?” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİR YOL AYRIMINDA”

Millet İttifakı’nın terör ve FETÖ ile bir bağlantısı da olduğunu iddia eden Özcan, “Size bugünkü algıdan bahsedeyim, Türkiye bir yol ayrımında Millet İttifakı mı, Cumhur İttifakı mı tercih yapmak durumunda. Ama zaten kahvelerde, sokaklarda Millet İttifakı’nın terör örgütleri ile olan iltisağını, FETÖ ile olan iltisağını görmüş ve anlamış durumda.

BUNLARIN HEPSİNE KARŞIYIZ

Millet şimdi Cumhur İttifakı’nda çünkü bizim dilimiz barış dili, kardeşlik dili, birlikten rahmet doğar dili bizimki. Bunlarda terör dili var, ayrıştırma dili var, LGBT dili var, bunlarda yerel yönetimlere özerklik dili getirme dili var. Gelin diyorlar kayyumdakileri kaldıralım, görevi tevdi edelim seçilmiş belediye başkanlarına. Seçilmiş belediye başkanları, belediyenin kaynaklarını terör örgütüne resmi olarak akıtmasın diye kayyum atadık. Bu demokrasiye uygun değilmiş. Terör örgütlerinin benim devletimin polisini, askerini silahla vurması mı demokrasi? Biz bunların hepsine karşıyız.” dedi.

“TESKİ’NİN 2 MİLYAR TL ÜZERİNDE BORCU OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün görevini yerine başarıyla getirmediği ve yüklü miktarda borcu olduğunu dile getiren Özcan, “TESKİ işini yapamıyor, kanalizasyonları yapamıyor, su meselesini çözemiyor, yağmur ve dere ıslahlarını yapamıyor, vatandaş bu durumların eziyetini çekiyor. Bütçesi var ama yapamıyor. Tekirdağ’da TESKİ’nin 2 Milyar TL üzerinde borcu olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ AÇILIŞLARI YAPAMAYACAK”

Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ’da miting yapacağını ifade eden Özcan, “Yapmış olduğumuz yapıların açılışını Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasını istemiştik. Yıldızkent Kavşağı’nın üst kısmı tamamlandı alt bölümdeki çalışma alanları da çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Artık yarın ya da öbür gün kullanıma açılabilir. Cumhurbaşkanımız açsın diye de aslında biz birçok yapının açılışını beklettik. Fakat bilemezdik ki deprem olacak ve seçim süreci de böyle kısıtlı bir zamanda olacak. 8 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Tekirdağ’da mitingi olacak. Biz bu mitingin Kapaklı’da yapılmasını istediğimizi belirttik. Bugün itibariyle seçim yasakları başlıyor artık dolaysıyla açılışları yapamayacak cumhurbaşkanımız.” dedi.