Taşkıranlar deplasmanda puan kaybetti Taşkıranlar deplasmanda puan kaybetti

Edip Buran Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Canberk Kuş, Murat Meriç Kuntker, Hüseyin Akın Kandemir, Berkay Sinirlioğlu, Yiğitcan Turna, Gerel Simmons, Deniz Çelen, Ramazan Tekin, Gökhan Yazıcıoğlu, Berat Berke Tunç, Burak Gözeneli, Evaldas Kairys kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Kapaklıspor ise karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marvin Jefferson, İbrahim Ahmet Pınarer, Baha Korkmaz, Serkan Özver, Kristian Nikolov, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıktı.

İLK DEVREYİ MAĞLUP KAPATTI

Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken, taraftarının desteğini arkasına alan Mersin Büyükşehir Belediyesi bulduğu sayılarla ilk periyodu 16-12 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyodun da Troy, Nikolov ve Cem Han ile sayılar bulan konuk ekip aradaki sayı farkını indirdi ve skoru da eşitledi. Çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ikinci periyodun da rakibine göre daha az hata yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk devreyi 37-32 önde tamamladı.

EV SAHİBİ EKİP 85-66 GALİP AYRILDI

Karşılaşmanın üçüncü periyodun da Simmons, Hüseyin Akın ile etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kapaklıspor’un kendisini yakalamasına izin vermedi. Bu periyotta rakibine 23-22’lik üstünlük kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi final periyoduna ise 62-55 üstün girdi. Final periyodun da savunmasını sertleştiren ev sahibi ekip karşısında oyundan düşen Kapaklıspor bir türlü toparlanmadı. Kapaklıspor’un hatalarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip karşılaşmadan da 85-66 galip ayrıldı.

TROY 18 SAYI KAYDETTİ

Mersin tarafında yeni transfer Kairys 12 sayı 8 ribaund ile oynarken David Sim 17 sayı 6 ribaund ile mücadele etti. Akın Kandemir de yine 17 sayıyla takımın en skoreri oldu. Kapaklıda ise Troy Franklin 18 sayı 4 asist 2 ribaund ile oynarken üçlük çizgisinin gerisinden sadece 3/13 isabet bulabildi. tecrübeli Marvin Jefferson ise sadece 9 sayıda kaldı. Takım halinde çok kötü hücum eden Kapaklı karşılaşmayı 19/63 yüzde 30.2 isabetle tamamladı.