Kapaklı Gazetesi - Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nda Atatürk büstüne çirkin saldırıda bulunuldu.

Atatürk büstünün üstüne ve okul duvarına spreyle “Put”, “Firavun” gibi yazılar yazıldı. Saldırıda bulunanlar bir de sayfalarca mektup bıraktı. Nefret içeren mektupta, “Okullarda İslamı öğretmek yasak. Atatürk’e tapan insanlar yetiştirmek putperestliktir.” gibi ifadeler yer aldı.

ORGANİZE SALDIRILAR

Marmaraereğlisi’ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı.

3 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Sabah saatlerinde ilk eylem, atıl durumdaki güvenlik kamerasının bulunmadığı Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Akşam saatlerinde ise aktif durumdaki Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’ne yapılan eylemlerde şüpheliler tespit edildi. İlk belirlemelere göre eylemin 3 kişi tarafından yapıldığı üzerinde duruluyor. Emniyet güçlerinin soruşturması sürüyor.