Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’da mavi liste ile seçime gidecek olan Rahmi Yılmaz, seçimlerin ertelenmesi hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlıktan alınan karar üzerine Türkiye genelindeki tüm borsa ve odalarda seçimler 2018’in Nisan ayına ertelendi. Konu üzerine yazılı bir basın açıklamasında bulunan ÇTSO seçimlerine mavi liste ile adaylığını duyurmuş olan Rahmi Yılmaz, yazılı basın açıklamasında bulundu.

‘’SAĞDUYULU ÜYELERİMİZİN TAMAMINA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Seçim ertelenmeden önce çalışmalarında yanında bulunanlara teşekkür eden Yılmaz, ‘’Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulunun 1 Ekim’de yapmayı planladığı baskın seçimin amacı, karşı liste çıkartılmaması ve tek liste ile seçime gidilerek, 33 Meclis Üyesi’nden oluşan, oda meclisinin tamamını alarak, hem oda yönetimini ele geçirmek, hem de ortağı olduğumuz Kapaklı, Veliköy, Yalıboyu Organize Sanayi Bölgeleri yönetim kurullarını ellerine geçirmek idi. Bir avuç azınlığın bu sinsi planını bozan şahsımın etrafında birleşerek, baskın seçime anında tepki veren ve çok kısa bir sürede on iki grubun tamamında üstünlüğü ele geçiren, 1 Ekim’de seçim yapılsaydı, büyük bir çoğunlukla Kozuva yönetimini sandığa gömecek olan sağduyulu, odasına sahip çıkan, oda üyelerimizin tamamına çok çok teşekkürler ederiz.’’ Dedi.

TARAFSIZ SİYASİLERE SERT YÜKLENDİ

Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği belediye başkanlarına tarafsızlıkları ve hoşgörüleri için teşekkür etti. Ayrıca bu süreçte adaletli, şeffaf, katılımcı ve demokratik bir seçim yapılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Tarafsız kalmaya özen gösteren, Çerkezköy Belediye Başkanımız Sn. Vahap Akay’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Sn. İrfan Mandalı’ya, Saray Belediye Başkanımız Sn. Nazmi Çoban’a, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanları Sn. Muzaffer Yaztepe’ye, Sn. Hasan Dükanlı’ya, Sn. Ali Özen’e ayrı ayrı teşekkürler ederiz.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ise bazı siyasi parti temsilcileri ve oda başkanlarını da bu süreçte tarafsız kalmamakla suçlayan Yılmaz, ’’Yine bu süreçte tarafsız kalması gerekirken, Kozuva yönetiminin tekrar seçilmesi yönünde açıkça çalışan, destek veren bir siyasi partimizin ilçe başkanı ile birlikte, azınlık grubun akıl hocalığına soyunan ve oda üyelerimizi bizzat arayarak mevcut Kozuva yönetimine destek isteyen Çerkezköy Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı hakkında önümüzdeki günlerde gerekli açıklamalar yapılacaktır.’’ sözlerini kaydetti.

‘’GENEL SEKRETELERİ ŞİKAYET EDECEĞİZ’’

Açıklamasının sonlarında seçmen listelerinin kendisine verilmemesine tepki gösteren Yılmaz, ‘’Ayrıca üç aydır oda genel sekreterliğinden istemiş olduğumuz seçmen listelerini tarafımıza vermeyerek suç işleyen, seçim süresi boyunca mevcut yönetime, oda personeli ile birlikte destek vererek oy isteyen, odamızın mesai saatleri dışında bile Kozuva yönetimi tarafından seçim kampanyasında kullanılmasına izin veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel’i Bakanlığa ve TOBB’a şikayet edeceğimizi üyelerimize duyuruyorum. Oda Genel Sekreteri Hakan Gel’in Kozuva yönetimini desteklemesinin asıl sebeplerini de önümüzdeki günlerde üyelerimize duyuracağız.’’