Kapaklı Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Uzunhacı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Uzunhacı Mahallesi’nde düzenlenen 2018 yılının ilk Meclis toplantısı, 3 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 14:00’da Uzunhacı Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleşti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra STK Başkanları ve mahalle sakinleri de katılım gösterdi.

“BÜYÜKŞEHİR İLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ”



Toplantının açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. 2018’in Kapaklı’nın yılı olacağını yineleyen Mandalı, “ Bugün bir ilki gerçekleştirerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte Kapaklı’ya bağlanan mahallemiz Uzunhacı’da meclisimizi gerçekleştiriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızda toplantımıza katılım sağladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi 2018 yılında neler yapabiliriz diye istişare halinde. Büyükşehir Belediye Başkanımız her konuşmasında 2018 yılının Kapaklı’nın yılı olacağını ifade etmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘’UZUNHACI’DA TOPLANILMASI BENİ MUTLU ETTİ’’



Mandalı’nın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak söz aldı. 2018 yılı boyunca bu ziyaretlerin sıklaşacağını belirten Albayrak, “ Kapaklı’ya erken saatlerde gelerek esnafımız ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. 2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacaktır. Kapaklı’nın nüfusu her yıl artıyor ve buna paralel olarak da talepler de artıyor. Sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Meclisin Uzunhacı’da toplanması beni ayrıca mutlu etti. Parlayan yıldız olan Tekirdağ’ın ilçesi Kapaklı’da bu yıl gerçek yerini alacaktır. 25 Ocak’ta nüfuslar açıklanacak. Kapaklı’nın 115-117 bin arasında nüfusunun çıkacağını düşünüyorum.” sözlerini kaydetti.

“VATANDAŞ HER ZAMAN HAKLIDIR’’



2018 yılında Kapaklı’yı büyük yatırımların beklediğini belirten Albayrak, şu ifadeleri kullandı; “ Kapaklı’nın geleceğe dönük alt yapı hamlesini başlatacağız. Bu süreç içinde Tekirdağ genelinde 850 kilometre yol yaparken çok zorlandık. Vatandaş her zaman haklıdır. Kapaklı’ya büyük yatırımlar gelecek. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Kısacası sabırlı olalım. Kapaklı’da yapacağımız su deposu su sıkıntısını çözecektir. Kapaklı tertemiz bir su içecektir. Alt yapı aşamasında gerçekten sabırlı olalım. 2018 yılının Kapaklı’ya ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.”

“KAPAKLI 3.5 YILDA GEREKLİ YATIRIMLARI ALAMADI”



Toplantıda AK Parti Grubu adına Meclis Üyesi Akın Yılmaz konuştu. 2018 yılı için temennilerde bulunarak söze başlayan Yılmaz, “ Bizleri ağırlayan Uzunhacı halkına teşekkür ediyoruz. 2017 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. 2018 yılının tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Kapaklı 3.5 yıllık süreçte gerekli yatırımları alamadı. İnşallah 2018 yılında yapılmayan hizmetleri çok daha fazlasıyla el birliği ile yapılmasını gönülden diliyorum. Kapaklı’nın ciddi sıkıntıları var. Buna paralel olarak da halkımız bizden hizmet bekliyor” dedi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ



Konuşmaların ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk görüşülen gündem maddesi ise Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi oldu. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde CHP’li meclis üyeleri Ender Dubaz 19, Muzaffer Yıldıran 16, İlhan Çetinkaya 18 oy alırken; AK Partili Meclis Üyeleri Metin Kanat 12, İbrahim Aktürk ise 14 oy alarak komisyona seçildi.

ALINAMAYAN YER YENİDEN SATIŞA SUNULDU



Komisyon üyelerinin seçilmesinden sonra gündemin 4. Maddesine geçildi. Meclis Tatil ayının belirlendiği maddede, oy birliği ile Meclis tatil ayının Ağustos ayı olması kabul edildi. Gündemin 5. maddesinde ise Cumhuriyet Mahallesi 477 ada 16 nolu parsel tamamı 399 metrekare arsada bulunan 128 metrekarelik belediye hissenin hissedarına satılması konusu görüşüldü. AK Partili Meclis üyesi Mustafa Çetin ilgili gündem maddesine itiraz etti. İtiraz sebebi olarak arsanın daha önceden 2 defa meclisten geçtiğini belirten Çetin, “Bu belirttiğiniz yer 2007-2012 yıllarında iki kez meclise gelmiş ve hissedarına satılmıştır. Satılan yeri nasıl tekrar satıyoruz.” Dedi.
Çetin’in itirazına cevaben ise Meclis tarafından “ Hissedarın maddi durumunun olmadığından dolayı bedeli ödeyemediği ve bu bedelle şimdi alacağı” bilgilendirmesi yapıldı ve ardından oylamaya geçilen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ÜST SINIRDAN KABUL EDİLDİ



Gündemin bir diğer maddesinde ise Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 7. Maddesi olan Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi konusuna geçildi. Belediye Başkanı maaşının 3’te 2’sinin aşmamak üzere ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 8, 9, 10 ve 11. gündem maddeleri olan Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı, belediye bünyesinde çalışan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretleri, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücretleri ve tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretleri belirlendi. Meclis ücretlerin üst sınırdan verilmesini oy birliği ile kabul etti.

NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM ADAMININ İSMİ YAŞATILACAK



Meclisin 12. Gündem maddesi ise İnönü Mahallesi 891 ada 2 nolu parsel tamamı 186 metrekare arsada bulunan 8 metrekarelik belediye hissenin hissedarına satılması konusu oldu. oy birliği ile kabul edilen gündem maddesinin ardından Meclisin 13. Gündem maddesi olan Kapaklı Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kuruluş, görev ve çalışma esasları yönetmeliği ve Nobel Kimya Ödülü Alan Aziz Sancar isminin Karaağaç Mahallesi 603 ada numaralı park alanına verilmesi konusu görüşüldü. Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar’ın isminin Karaağaç’ta yaşatılması ile ilgili gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 15. maddesinde yer alan Kapaklı Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin görüşülmesi de oy birliği ile kabul edildi.

KAPALI YER ALTI OTOPARKI GÜNDEM MADDESİ OLDU



Meclisin ana gündem maddelerinin ardından meclise verilen önergeler çerçevesinde 2018 yatırımlarından Kapalı Otopark Alanı ve Engelli Sosyal Hizmetler Binası konuları görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi 191 ada 1 nolu parselde bulunan 2 bin 145 metrekarelik belediye hissesinin Kapalı Yer Altı otoparkı yapılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz verilmesi ve Cumhuriyet Mahallesi 593 ada 18 parsel üzerinde bulunan bin 116 metrekarenin tamamının Sosyal Hizmetler ve engelliler binası yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz verilmesi Plan Bütçe ve İmar Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Recep Güven Parkı’nın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine katlı otopark yapılması için 25 yıllığına verilmesi için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edilirken, 31 Aralık’ta kiralık sözleşmeleri dolan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yedi aracının tekrar kiralama sözleşmelerinin yenilenmesi de oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşüleceği meclisin ikinci oturumu ise 5 Aralık 2017 Cuma günü saat 16.00’da gerçekleşecek.