Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Dolayısıyla Basın Toplantısı Düzenledi.

İlçe teşkilatında yapılan basın toplantısında konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, "Biz kadınların, kendi kaderimizle birlikte, ülke kaderinde de söz sahibi olmanın yolu siyaset yapmaktan geçiyor" dedi.

KADINLARIMIZ GÜCÜNÜ UNUTMUŞTUR

5 Aralık 1934’te yürürlüğe giren biz kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. Yıl dönümü nedeniyle sesimizi duyurmak için birlikteyiz.Biz kadınların, kendi kaderimizle birlikte, ülke kaderinde de söz sahibi olmanın yolu siyaset yapmaktan geçtiğini biliyoruz. Kadınlarımız, kurtuluş savaşındaki başarısını ve gücünü unutmuştur. Dikkatler başka yöne çekilerek, pasif hale getirilen Türk kadınlarımız dikkatini haklarına, hürriyetine, vatanına, bayrağına, dinine, kültürüne, temel değerlerine, ülkenin geleceğine ve Atatürk’e sahip çıkmaya vermelidir. Çağdaşlaşma yolunda hepimize görev düşüyor. Birincisi kendi haklarımızı en iyi şekilde bilmek ve kullanmak, ikincisi bunları bilmeyenleri aydınlatmak, bilgilendirerek haklarını kullanmalarını sağlamaktadır. Şuna inanmak lazım ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Bizlere bu değeri veren Mustafa Kemal Atatürk ve fikir arkadaşlarını saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Mediha_Ugurlu_Basin_Aciklama1