Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği, üyelerine özel Yılbaşı Balosu düzenledi.

27 Aralık 2017 Çarşamba günü akşam saat 19:00’da Çerkezköy Pasha Otel'de düzenlenen programa Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Rüstem Tuna, Dernek Başkan Yardımcısı Fatih Savaş, dernek yönetimi ve çok sayıda mali müşavir katılım gösterdi.

YENİ YILA YENİ SİSTEM

Programın açılış konuşmasını Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Dernek Başkan Yardımcısı Fatih Savaş yaptı. Teknolojinin getirileri ile yeni yılda yeni bir sistem kurulacağını belirten Savaş, "Teknolojik gelişmelerin mesleğimizi çok yakından ilgilendirdiği bir ortamda yeni yıla, yeni uygulamalarla giriyoruz. Belirli büyüklükte işletmeler için zorunluluk kapsamında olan E-Defter, E-Fatura uygulamalarının yanında 2018'de defter beyan sistemine dahil olan serbest meslek kazanç defteri ve basit usul mükellefler ile ilgili kayıtların tutanağı yeni bir sistemle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘’KAYIT DIŞI MUHASEBECİLİĞİN ÖNÜ AÇILMAMALI!’’

Ekonomik daralmanın olduğu zamanlarda mali müşavirlere yüklenilmemesi gerektiğinin altını çizen Savaş, "Beyanname vermek, defter tutmak esnaf odalarının asıl işi olmamalı.  Kayıt dışı muhasebeciliğin önü açılmamalıdır. Ekonomik daralmanın olduğu zamanlarda fedakarlık yapması beklenen mali müşavirler olmamalıdır.  Büyümenin % 11'ler, enflasyonun % 12'ler seviyelerinde olduğu şu günlerde bu rakamların yanına yaklaşmayan artırım oranlarıyla belirlenen ücret tarifeleri önümüze konmamalıdır. Meslek odalarının ve TÜRMOB'un her yıl Maliye Bakanlığına önerdiği zamana dayalı ücret tarifesi uygulamasına derhal geçilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

‘’ÜYELERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ’’

Mart Ayında Trakya Bölgesi’nde ilk vergi kongresini düzenleyeceklerini kaydeden Savaş, konuşmasına şu ifadeleri kullanarak son verdi; "Bu konuda üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Öte yandan özgür nesillere, çağdaş ve bilim temelli eğitime, verimli üretime, hile ve yolsuzlukla mücadele kültürüne, evrensel kurallarla uyumlu ve adaletin herkes için sağlandığı güçlü bir hukuk devletine, herkesin korkusuzca kendini ifade edebildiği bir özgürlük ortamının her daim sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesile ile 2018 yılının ülkemiz, bölgemiz ve mesleğimiz açısından hayırlı bir yıl olmasını diliyor,  hepinize sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum"

MUTLU YILLAR DİLEDİ

Savaş’ın ardından Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Rüstem Tuna söz aldı. Tuna, programa beklediğinden daha yoğun bir katılım olduğunu ve bunun için memnun olduğunu belirtti. Ayrıca üyelerinin de yeni yılını kutlayan Tuna, sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

Üyeler arasında hediye çekilişi ile devam eden program,  canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.