Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nden “Islah edilmeyen dere, pislik saçıyor!” başlıklı haberimize cevap geldi.

Haberimize konu olan derede yaşanan problemlerin TESKİ'nin sorumluluk alanı dışında olduğu belirtilen açıklamada, sorunun ilgili kurumlara bildirildiği kaydedildi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:
Kapaklı Gazetesinin 6 Ekim 2017 tarihli nüshasında yayımlanan “Islah edilmeyen dere, pislik saçıyor!” başlıklı haberinde; Kapaklı İlçesi, Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi yanındaki dere yatağının pis ve kötü kokular yaydığı, dere kenarındaki toprakların erozyona uğradığı ve dereye yakın bir yerde bulunan rögar kapağından çıkan atıksuların dereye döküldüğünden bahsedilmektedir. Haberde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Hacılar Çeşmesi yanından geçen derenin, parkın bulunduğu bölgeye kadar ıslah edilmiş olduğu, parkın alt tarafında bulunan ve ıslah edilmemiş bölümde yağmur sularının birikmiş olduğu görülmüştür. Dere yakınında bulunan kanalizasyon bacasından dereye herhangi bir atıksu akıntı bulunmamaktadır. Bölgedeki kanalizasyon şebeke hattının atıksuyu, TESKİ tarafından yeni yapılan atıksu kolektör hattıyla birleşerek Çerkezköy Atıksu Arıtma tesisine ulaşmaktadır.

Dere yatağına doldurulmuş olan moloz ve taş yığınlarından dolayı, biriken yağmur sularının akışı sağlanamamaktadır. Bu sebeple belirli bir noktada biriken yağmur sularının göllenme oluşturduğu görülmüştür. Tehlikeyi bir nebze olsun azaltmak için TESKİ Kapaklı İlçe Şube Müdürlüğü tarafından, kepçe ile dere yatağında bulunan molozlara müdahale edilerek, biriken suyun dere yatağı boyunca akması sağlanmıştır.

Islah edilmeyen derenin üst kısmında bulunan yolda, dereye doğru çökmeler meydana geldiğinden dolayı mahallede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz etmektedir. Haberde bahsi geçen derenin oluşturduğu problemler, TESKİ’nin sorumluluk alanında bulunmamakla birlikte, sorunun ortadan kaldırılması için konu tarafımızdan ilgili kurumlara bildirilmiştir.