Termik Santral için düzenlenen Halk Toplantısı, vatandaşlar tarafından protesto edildi.

1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 10:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen Halkın Katılım Toplantısı, vatandaşların protesto etmesi nedeniyle iptal edildi.

Düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Diğer Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kapaklı, Çerkezköy ve civar bölgelerden gelen çok sayıda vatandaş, konferans salonu önünde toplantıyı düdükler ve sloganlarla protesto ederek Termik Santrale karşı olduklarını dile getirdi.

SALON KAPATILDI


Toplantı için gelen vatandaşlar saat 10:00’da salona alınmaya başlandı. Kısa süre içerisinde konferans salonundaki tüm koltuklar dolunca kapılar kapatılarak salona giriş engellendi. Dışarıda kalan çok sayıda vatandaş duruma tepki gösterirken, polisler salon kapılarının girişlerini tuttu.

ARBEDE YAŞANDI


Termik Santral için düzenlenen toplantıda olumlu veya olumsuz görüşe sahip çok sayıda vatandaş salonda görüşlerini belirtti. Görüşler alınırken karşıt görüşlü iki grup arasında ufak arbedeler yaşandı. Dışarıda da toplantı salonuna girmek isteyen vatandaşlar ile emniyet güçleri arasında aynı durum söz konusu oldu.

BAŞKANLAR HALKI YATIŞTIRDI


Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından dışarıdaki vatandaşlar tepkilerini artırdı. Toplantı sonlandığında dışarıda bekleyen vatandaşları yatıştırmak için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay halkın önüne çıktı. Huzursuz kalabalığı yatıştırmaya çalışan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Değerli arkadaşlar, kolluk kuvvetleri arkadaşlarımız da görevini yapmaya çalışıyor. İçeride çok fazla insan var, sizlerden sakin olmanızı ve sakin bir şekilde eylem yapmanızı rica ediyoruz. Kötü olaylar yaşamak istemiyoruz.’’ dedi.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ


İçeride ve dışarıda yaşanan olayların ardından, vatandaşların eylem yapması ile birlikte toplantı iptal edildi. İptal edilen toplantı tutanağında şu ifadelere yer verildi;

''Halkın Katılım Toplantısı için saat 10:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’na gelinmiştir. Halkın Katılım Toplantısı açıkça yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır.''

İptal edilen toplantının önümüzdeki günlerde yeniden yapılması düşünülüyor.

Haber: Furkan BOLAT