Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye, toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak olarak düzenlenen sosyal sorumluluk çalışmalarına Tekirdağ ile devam etti.

Ortak olarak geliştirilen “Geleceğini Tasarla Programı” kapsamında Sosyal Medya Okuryazarlığı eğitimi Tekirdağ Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Ulusal Gençlik Parlamentosu Yönetim Kurulu Üyesi olan Tekirdağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin de katkı ve katılım sağladığı eğitimde sosyal medya araçlarının işlevleri ve kullanım alanları anlatıldı.

Katılımcılar Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitim Müfredatı’nda, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirme içeren bir eğitim aldılar. Program bitiminde tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.