Kırklareli Vize Soğucak Köyüne Yapılması Planlanan Kalker ve Taş Ocağına Tepki Gösteren Köylüler, Toplantının Yapılmasına İzin Vermediler.

TOPLANTININ YAPILMASINA İZİN VERMEDİLER
ÇED arazisi Soğucak köyü sınırlarında olmasına rağmen Evrencik köyünde yapılan Çimento fabrikası kalker madeni projesi ÇED toplantısına Tepki Gösteren Soğucaklılar, Katılım Toplantısının protesto ettiler.  Köylüler, "Atalarımızın hatıralarını yok ettirmeyiz" , "Çiftçiliğimiz yok oluyor", "Hekimin elinde değil Ormanımın havasında yaşa", "Ciğerlerimiz baca değil", Ekmek veririz, su veririz, toprağımızı ormanızı asla" "Gelir Size Tozu Bize " gibi dövizler taşıdılar.

Düğünlerinde, cenazelerinde gösterdikleri birlik ve beraberliği bu toplantıda da bir kez daha öne çıkaran Soğucaklılar, erkeği, yaşlısı, genci ile tek ses, tek yürek olarak, toplantıyı protesto ederken, toplantının yapılmasını engellemeyi başardılar.

10 Mart 2016 Perşembe günü saat 09:30’da Evrencik köyünde başlayan toplantıya DAYKO vakfı, CHP Kırklareli Milletvekili TURABİ KAYAN, Kaynarca belediye başkanı SERDAR TÜRKER, Pınarhisar CHP ilçe başkanı Volkan Ertan, Kırklareli CHP İl Başkanı Ünal Başkur, Vize Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Basri Korkmaz, Doğanca Köyü Muhtarı Kasım Varol, TEMA Vakfı Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, Soğucak Köyü muhtarı Rami Beler, ÇED sürecinin açıklanmasından bu yana sivil toplum örgütleriyle birlikte, gerek imza kampanyalarıyla gerek sosyal medyadaki aktifliğiyle halkı örgütleyen Soğucaklılar köyü dernek başkanı Ertekin Memiş ve yönetim kurulu ile Trakya’nın her yerinden gelen Soğucaklılar katıldı.

sogucak1