Başakşehir Koleji,  ''Sanatlı söyleşilerin yüreğimize dokunduğu bir gece'' sloganıyla sanat dolu bir etkinlik düzenledi.

14 Aralık 2017 Perşembe günü saat 19:00'da Özel ÇOSB Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Başakşehir Koleji  7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu ebru eserleri sergilendi. Etkinlikte öğretmenlerin canlı müzik performansı da dinletilirken, hemen ardından okulun Türkçe öğretmenleri Berhat Gülsen ve Süleyman Karakulak ile öğrenciler tarafından düzenlenen şiir dinletisi gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Kurum Müdürleri, Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.



''DUYGULAR VAR OLDUKÇA ŞİİR YOK OLMAYACAK''

Programın açılış konuşmasını Özel Başakşehir Ortaokulu Okul Müdürü Aylin Arda yaptı. Arda, ''Şiir, gökkuşağının 7 rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir yeni gelen güne umutla merhaba demektir. Şiir, kağıtla kalemin son dansıdır. Şiir, duygular senfonisidir. Şiir, uykusuz gecelerde yıldızlarla kurulan dostluk köprüsüdür. Tarihten bugüne kağıtlar bitti, mürekkepler tükendi, ömürler toprağa yar oldu ama şiir hiç bitmedi. Duygu, his, hayaller var oldukça, canlar mumların alevinde huylandıkça, lambada titreyen alev üşüdükçe; kısacası insan var oldukça şiir asla yok olmayacaktır. Okulumuz 7 ve 8. sınıf öğrencileri ve Türkçe öğretmenlerimizin hazırladığı şiir dinletisine hepiniz hoş geldiniz. Bu gece sanatlı söyleyişlerin yüreğimize dokunacağı gece. Bizleri gönülden gönüle, diyardan diyara götürecek bu gece.'' dedi.

''OKULUMUZ ÖĞRENCİYE KENDİNİ BULMAKTA YARDIM EDER''

Okul olarak öğrenci merkezli olduklarını kaydeden Arda, sözlerine şu ifadeleri kullanarak son verdi; ''Başakşehir Koleji, kendisine emanet edilmiş çocukların hizmetindedir. İnsani değerler doğrultusunda öğrenci merkezli, uygun ve sürekli kendini yenileyen bir eğitim, öğretim gerçekleştirmektedir. Her anlamda kaliteli bir yaşam biçimi öneririz. Okulumuz öğrenciye, kendini bulma yolunda yardım eder. Özel Başakşehir Ortaokulu Okul Müdürü olarak, bundan sonraki süreçte de hedefimizin; çocuklarımızın okul başarısına önem veren, onlar için en iyi eğitim ve öğretim şartlarını sağlayan ve onlarda öğrenme arzusunu uyandıran, dünya hakkındaki sorularına cevap vermelerine yardım eden, modern bir eğitim anlayışının oluşması için gayret sarfetmek olduğunu, kendimize olan güvenimizle yinelemek istiyorum. Aylar süren heyecanın, sabrın karşılık bulacağı bu geceye katıldığınız için şimdiden hepinize çok teşekkür ediyoruz. Sizleri ağrılamak, bizleri onurlandırmaktadır. Şimdi söz çocuklarımın, iyi seyirler.''

 ŞİİRLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Müdüre Arda'nın sözlerinin ardından Türkçe öğretmenleri Berhat Gülsen ve Süleyman Karakulak önderliğinde öğrencilerin şiir dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin şiir performanslarının ardından tüm salon öğrencileri ve öğretmenleri ayakta alkışladı.

Şiir dinletisinin ardından, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Halcıoğlu tarafından Başakşehir Koleji Müdürü Aylin Arda'ya ve öğretmenlere çiçek takdim edilmesi ile program noktalandı.