Soğuk kış günlerinden korunmak için halk doğal C Vitamini olan turunçgillere akın etti. Pazarda mandalinanın fiyatı ise el yakıyor.

Pazardaki meyve sebze fiyatlarının enflasyona bağlı arttırılmasının ardından yanan yine vatandaşın cebi oldu. Kış aylarının vazgeçilmezi turunçgiller ve sebze fiyatlarında büyük bir artış gözlenirken, patates ise 2 ay öncesine göre %70 zamlandı.

MANDALİNAYA %100 ZAM

Ocak ayında en çok zamlanan mandalina oldu. Tezgahlarda 3 ile 4 lira arasında satılan mandalinayı ise elma izliyor. 2 ay öncesinde 1 liraya satılan elma ise Ocak ayı itibariyle tezgahlara 3 TL’den satılmaya başlandı. Pazarın diğer zamlanan ürünleri ise muz, salatalık ve domates oldu. 1.5 ay öncesinde tezgahlardaki fiyatı 4.5 – 5 TL civarı olan muz, şuanda %90 zamlanarak 8 TL’den tezgahlarda yerini alıyor. Sebzelerden marul ise 2 ay öncesinde 1-2 TL arasında satışa konulurken şuanda 2.5-3 TL’den vatandaşlara sunuluyor.

PAZAR ESNAFI DA MAĞDUR!

Fiyat artışlarının satışları da etkilediğini söyleyen pazarcı esnafı ise bu durumdan en az vatandaş kadar mağdur olduklarını belirtti. Geçtiğimiz seneye göre vatandaşların alım gücünün yarı yarıya düştüğünü belirten Pazar esnafı, ‘’Fiyatlar çok pahalı. Bu fiyatlardan aşağı satmamız mümkün değil, bu fiyatlara da vatandaş alamıyor. Önceki senelere göre vatandaşın talebi yarı yarıya azaldı. Mesela geçen sene ayva talebi çok iyiydi, bu sene yanına yaklaşılmıyor.’’ Dedi.

Haber: Furkan BOLAT