Kapaklı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı belediye meclis salonunda başkan İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Saat 14:00’da yapılan toplantıya CHP’den Bülent Erez ve Yılmaz Sac, Ak Parti’de Bahtiyar Büyükbüce mazeretli olarak katılmadı.

Toplantı öncesi konuşan belediye başkanı İrfan Mandalı 3 Aralık’ın önemli bir gün olduğunu hatırlatarak, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünde Dünya Engelliler günü. Tüm Engellilerimizin Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” dedi.

AK PARTİLİLER UZUN ARADAN SONRA İLK DEFA ÖNERGE VERDİLER

Toplantı gündemi eski meclis toplantılarında da olduğu gibi ağırlıklı olarak belediye hisselerini hisse ortaklarına satılması konularının görüşülmesi ile geçerken, uzun zaman sonra ilk defa Ak Parti belediye meclis üyeleri belediye meclisine önerge verdiler.

İHALELERDEN 1 YIL MEN EDİLDİ

Ak Parti meclis üyeleri verdikleri önergede Daha önce ihaleye çıkarılmak üzere başkan İrfan Mandalı’ya meclisin yetki vermesine rağmen İsmet Paşa Parkı’nın neden ihaleye çıkarılamadığını, Bitim aşamasına gelmiş projenin neden ihalesinin iptal edildiğini sordular. Konu hakkında bilgilendirmeyi yapan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “Projenin %95’i tamamlandı. Fakat müteahhit firma işi zamanında teslim edemediği için firmanın teminatı yandı. Gecikme bedelleri ile birlikte firmadan 250 bin TL tahsil edildi. Ayrıca bu firma 1 yıl ihalelerden men edildi” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Ak Parti meclis üyelerinin vermiş olduğu diğer bir soru önergesi de İsmet paşa mahallesinde tahliyesi yapılan dükkanlardan bazılarının tahliye edilip neden bazılarının tahliye edilmediği sorusu oldu. Belediye başkanı İrfan Mandalı bu soruya cevaben Konunun mahkemelik olduğu, hukuki sürecin devam ettiği sırasıyla tüm dükkanların tahliye edileceğini söyledi.

PİYASA ARAŞTIRMASI YAPILIYOR

Ak Parti grubunun diğer bir soru önergesi de yine İsmetpaşa mahallesinde bulunan Aile Sağlık Merkezi binasının yeşil alan olarak göründüğü, bu alanda değişiklik yaparak kuruma kira bedeli alınarak tahsis edilmesi talebi oldu. Başkan Mandalı konu üzerinde çalışmaların devam ettiğini, piyasa araştırması yapıldığını, kısa bir süre içerisinde değeri belirlenip Aile Sağlık Merkezinin kullanımına vereceklerini belirtti.