Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ambardere’de bulunan eğitim kampüsünü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine tanıttı.

Programda konuşan Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy eğitimde marka kent olmalı” dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısının ardından  ÇTSO meclis toplantı salonunda yapılan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker ile Meclis Üyeleri katıldı.

EĞİTİM KAMPÜSÜNDE İLK ADIM ATILDI

Eğitim kampüsü hakkında bilgiler veren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy’ün sanayinin yanı sıra eğitimde de marka kent olması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. İlçedeki derslik sayısının yetersizliğine değinen Kubilay, “Eğitim Kampüsü ile birlikte ikili eğitimden tekli eğitime geçilecek. Bu gelişme de bizler ve öğrencilerimiz için çok iyi olacak. Eğitim kampüsünde ilk adım daha önce yapımı tamamlanan İmam Hatip Ortaokulu ve İmam hatip lisesi ile atıldı. Yakın dönemde de herkesin bildiği gibi Fen Lisesi bir hayırsever tarafından yaptırılacak. Bunun yanı sıra alanımızda Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, konferans salonu, pansiyon ve spor salonu olacak.” dedi.

EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ

ÇTSO olarak eğitime her zaman destek verdiklerini belirten Süleyman Kozuva “TOBB Başkanımız ile bu konuyu konuştuk. Bilindiği üzere Metal İş Sendikası’nın da Çerkezköy’e bir okul kazandırma sözü vardı. Şimdi sıra Belediyemizde diye düşünüyorum.  ÇTSO olarak eğitime destek veriyoruz ve bunun bilincindeyiz. Sonuç olarak 2016 yılında TOBB Başkanımızdan söz aldık eğer TOBB başkanımızdan olmazsa bizim kasadaki paramız ile Belediye Başkanımıza gidip bir okul yapalım diyeceğiz ve Başkanımızdan bunun sözünü istiyorum.” dedi.

BÜTÇE YOK, SÖZ VEREMEM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, belediye gelirlerinin kısıtlı olması sebebiyle şuan için söz veremeyeceğini söyledi. Başkan Akay “Çerkezköy’de ciddi anlamda eğitim yatırımı ihtiyacı var. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında önümüzdeki aylarda Kızılpınar Mahallemizde ortaokul temeli atacak. Milli Eğitim Bakanlığımızın ciddi anlamda Çerkezköy’e okul yatırımı yapmasını talep ediyoruz. Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürümüz buradayken de söylüyorum, Çerkezköy’e okul lazım. Eğitim Kampüsü konusunda şuan için söz veremem. Belediyemizin gelirleri kısıtlı ama kampüsün yolunu, suyunu yapmak bizim görevimiz onları yaparız.” Dedi.