İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Mimar Sinan Mahallesinde Yapımı Devam Eden Rehabilitasyon Merkezi Ziyaretinin Ardından Çerkezköy Kredi Yurtlar Kurumu’nu da Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu.

Ziyarette Kaymakam Gürbüz’ün Yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut da yer alırken, Bölgedeki yurtları incelemeye çıkan Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Vekili Mustafa İkiz de ziyarette kaymakam Gürbüz’e eşlik etti.

Kurum ziyaretinde öğrencilerin kaldığı odalar, sosyal alanlar, tuvalet ve banyoları inceleyen kaymakam Gürbüz öğrencilerle sohbet ederek istek ve şikayetlerini dinledi. Kaymakam Gürbüz ile sohbet eden öğrenciler Yurt hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdiler.

Kaymakam Gürbüz ziyaretinde büyükşehir yasasıyla birlikte ilçe sınırları içerisine katılan yurdun isminin Kapaklı Kredi Yurtlar Kurumu olarak değiştirilmesi için gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi.

KREDİ YURTLAR KURUMU SADECE OTELCİLİK YAPMIYOR
Kaymakam Gürbüz ve beraberindekilerin yurt gezisinin ardından yurtta bulunan konferans salonunda mini bir program düzenlendi. Burada düzenlenen program istiklal marşının okunmasıyla başlarken, programda konuşan ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Artık Kredi Yurtlar Kurumu sadece otelcilik yapmıyor, bu yurtlarda öğrencilerimiz barındığı gibi boş zamanlarını geçirebilecekleri imkanlara sahipler. Birçok kursa sahipler bu kurslarda boş vakitlerini gerçek anlamda değerlendirebiliyorlar. Bu kurslarda harf sanatı öğreniyorlar, bunlar bizim kültürümüzün değerli parçalarıdır. Bunlara vakıf olmak sizlere hayatta yalnızca bir iş öğretmiş olmaz aynı zamanda bir estetik duyguda kazandırır. Bu kurslara devam etmenizi tavsiye ederim. Bunun dışında dil kursları var, bunlara yabancı dil kursu demiyorum çünkü içinde eski Osmanlıcada var Osmanlıca bizim kendi dilimiz, Osmanlıca Türkçesi sadece alfabesi farklı, o yüzden yabancı dil kursu demeyelim dil kursu diyelim. İngilizce, Almanca, Osmanlıca, Arapça kurslarımızı dışarda verdirmeye çalışsak çok yüksek maliyetler çıkardı, burada bu kurslarda ücretsiz istifade ediyorsunuz. Sizleri anne babanız buraya gönderirken okumanızı bir diploma sahibi olmanızı inşallah sonra dört yıllık üniversitelere geçiş yapmanızı ve bunun neticesinde ülkesine milletine vatanına tüm dünyaya faydalı birer genç olmanızı isteyerek gönderdiler. İnşallah onları mahcup etmeden okulunuzu tamamlarsınız.

ÜLKEMİZDE EN BÜYÜK SORUN YABANCI DİL
Burada anne babaları zorlayacak bir durum yok sabah kahvaltısı akşam yemeği devletten öğle yemeği çok cüzi bir bedelle rahatça yiyebileceksiniz. Yurt ücretlerimizde çok cüzi rakamlar, bu rakamları da zaten bizler sizlere kredilerle ve burslarla iade ediyoruz. Sizlerden isteğimiz derslerinize iyi bakın, iyi öğrenin ve aldığınız diplomanın da hakkını verin. Çünkü bu okullara başlamak bitirmenin yarısıdır. Hepiniz mutlaka diploma sahibi olursunuz mühim olan bu diplomaların istediği kalifiyeli eleman olabilmek. Bizim ülkemizde en büyük sorun yabancı dil bilme ihtiyacı keşke herkes biraz yurt dışına çıktığında kendini ifade edebilecek kadar İngilizce veya Almanca bilse.

ÜNİVERSİTE ÇAĞLARI EN GÜZEL ÇAĞLARDIR
Bakın yurtlar ne hale geldi bende bu yurtlarda kaldım böyle bir konferans salonu şöyle dursun etüt salonlarında yer arardık, sıra arardık ne mutlu burada her türlü alanımız var. Bunları değerlendirin, boşa gitmesin üniversite çağları en güzel çağlardır. İşin eğitim tarafından bahsederken arkadaşlıklara da önem verin buradaki arkadaşlıklarımız belki de ömür boyu sürecek arkadaşlığımız olacaktır bununda kıymetini bilin vakitleriniz güzel geçsin” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
Yurt müdürü Müdürü Mehmet Şerif Özalp ise konuşmasında öz verili çalışmalarından dolayı yurt personeline teşekkür ederken, “Gecesini gündüze katan yurtta bulunan tüm görevli arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Kredi yurtlar kurumu olarak bir otelcilik anlayışından sıyrılarak artık 2. Bir üniversite şekli olması dileğiyle gece gündüz çalışıyoruz. Bütün eğitim salonlarımızı hazır hale getirdik İngilizce, Almanca, Osmanlıca, Arapça, gitar ve saz kursları halk eğitimimizle beraber Diyanet İşleri Başkanlığıyla koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Öğrenciyle idare arasındaki engeli kaldırmak adına 24 saat müdüre mesajım var sistemi ile whatsapp üzerinden öğrencilerimizin sorunları zamanında tespit edilip çözüm arayışları içerisine giriyoruz. Başta Kaymakamımıza Bölge Müdürümüze ve sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün anısına yurt müdürü Mehmet Şerif Özalp tarafından kaymakam Gürbüz’e plaket takdim edilirken, ardından kaymakam gürbüz ve beraberindekiler öğle yemeğini yurtta yiyerek yurttan ayrıldılar.

grbz-yurt3 grbz-yurt4 grbz-yurt2 grbz-yurt1