Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yusuf Çetin 10 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesi ve İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Çetin mesajında, "İnsan hakları açısından bakıldığında, Türkiye’de ki durum da parlak değildir. Ülkemizde hala sömürülen, yeterli bakım ve dikkat sağlanamayan çocuklar, şiddet gören kadınlar, baskı gören memurlar sorunu hala çözülememiştir." dedi.

ÇABA GÖSTERİLMESİ ZARURİDİR
10 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesi nedeniyle İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. İnsan haklarına saygı göstermek, insanı insan gibi yaşatmak arzusu en temel haktır. Ülkemizde ve dünyada bu hakkın ihlal edilmemesi, belirli bir coğrafya, etnik köken, inanç ve sınıf farkı gözetmeksizin insan hak ve hukukunu tüm insanlarımız için ilerletme yönünde çaba gösterilmesi zaruridir.

HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIZ
Herkesin dinlenme endişesiyle yaşadığı, ifade özgürlüğünün sıfırın da altına indirildiği bir ülke, birçoğumuzda endişe uyandırmaktadır. Herkese ait hakların yerini belli kesimlerin çıkarının alması sorunun kaynağını teşkil etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi, vatanımızı, insan hakları diyerek, insan canına kıyanlara ve insan hakları kisvesi altında insanlarımızın özgürlüğünü kısıtlayanlara teslim etmeyecektir. İnsan hakları demek kul hakkı demektir. Kul hakkını çiğneyenlerin, yiyenlerin dünde karşısındaydık bugünde karısındayız ve her zaman karşısında olacağız.


Peygamber efendimizin söylediği gibi, "Siyahın beyaz üzerinde üstünlüğü olmadığı gibi, beyazında siyah üzerinde üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır." Bu Düşünceler ile 10 Aralık İnsan Hakları Gününün Kapaklılı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm dünyadaki ,Türk ve Müslüman toplumlara barış ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.