Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odasının Kapaklı’ya yeterince yatırım yapmadığını söyleyen Ak Parti, CHP ve MHP İlçe başkanları gerekirse Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulması için çalışmalara başlanacağını ifade ettiler.

25 Şubat 2016 Perşembe günü Küçükyaylalılar Derneği’nde basın açıklaması düzenleyen Ak Parti ilçe başkanı Salih Bezgin, CHP ilçe başkanı Kenan Seçkin ve MHP ilçe başkanı Yusuf Çetin ÇTSO’nun bugüne kadar hem Saray hem de Çerkezköy’de eğitime ciddi destekler verdiğini ama Kapaklı’nın bu hizmet ve yatırımlardan yararlanamadığını söylediler.

BİZLERİ ÜZDÜ

Yapılan açıklamada, "17 Şubat tarihinde Çerkezköy’de yayın yapan bir gazetede çıkan haber bizleri bir yandan sevindirmiş, bir yandan da üzmüştür. ÇTSO olarak Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi kuruluşlarının 3000’in üzerinde üyesi bulunan Türkiye ekonomisinde söz sahibi olan bir kuruluştur. Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarının temsilciliğini yapan büyük bir örgüttür. ÇTSO her zaman bölgede adından bahsettiren bir kuruluş olmuştur.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR

Bunların örneği ÇTSO Anadolu Lisesi yaptırmış, Saray’da bulunan okullarda yardımda bulunmuştur. Ancak çıkan haber bizleri üzmüştür. Çerkezköy’e ikincisi yapılması düşünülen okulun Kapaklı sınırları içerisinde yapılmaması düşündürücüdür. Kapaklı’dan 506 üyesi bulunan başkanlığında Kapaklı’lı üyelerinin desteğiyle seçimi kazanan Başkan Kozuva’nın büyük bir pozitif ayrımcılık yapması bizleri üzmüştür. Bu yönetime destek veren 506 üye duyarsız kaldığı için vebal altındadır. Bizler siyasi parti temsilcileri olarak başta Kapaklı kaymakamı, belediye başkanı olarak bu yatırımın Kapaklı sınırları içerisinde yapılması için gerekli girişimlerin yapılmasına davet ediyoruz. Bizlerde takipçisi olacağız. Gerekirse ÇTSO’dan ayrılarak Kapaklı merkezli bir KTSO (Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası) kurulması için başta üyelere, kaymakamımıza ve belediye başkanına görev düşmektedir.

Bizler ayrımcılıktan yana değil, birlikte hareket etmenin ve adil bir paylaşımın olmasından yana olduğumuzu da özellikle bilinmesini isteriz.” Açıklamasında bulundular.