Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından düzenlenen Huzur Toplantısında, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 25 Ocak 2018 Cuma günü saat 14:00’da Şafak Kıraathanesi’nde Huzur Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Muhtarlar ve vatandaşlar katılırken; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi vatandaşların sorunlarını dinledi.

UYUŞTURUCU KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ!


Düzenlenen toplantıda konuşan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, vatandaşların uyuşturucu konusunda hassas davranmasını talep etti. Uyuşturucu ile savaşta vatandaşlardan da destek görmek istediğini belirten Sevgi, ‘’Kapaklı’da hepimizin bilmesi gereken önemli bir konu var. Uyuşturucu konusu. Bu konuda bize ihbar geldiği takdirde anında müdahale edebiliriz. Diğer türlü vatandaşlarımız da her tarafa hakim olduğu için bizlere bilgi verirse bunları tamamen %100 engelleriz diye düşünüyorum.’’ Dedi.

‘’HİÇBİR POLİS SİZDEN PARA İSTEMEZ’’


Hırsızlık ve telefon dolandırıcılığı konusunda da vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Sevgi ‘’Son zamanlarda telefon dolandırıcılığı çok arttı. Özellikle muhtarlarımızdan vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini istiyoruz. Hiçbir polis, hiçbir adli mercide çalışanlar ve kamu görevlisi kimseden gizli olan evraklarını, bilgilerini, şifresini istemez, herhangi bir para istemez. O durumlarda herhangi bir sıkıntı olursa zaten gerekli kamu kurumuna çağırır, görüşür. Bu konuda bazı kesim vatandaşlarımızın bilgisi yok ve kandırılıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmaması için muhtarlarımız bilgilendirirse seviniriz. Kış mevsimi nedeniyle havalar soğuk ve ortalarda kimse yok. Bu durum hırsızlıkları arttırıyor. Eğer bu konuda ihbar mekanizması artarsa biz şahısları daha hızlı yakalarız.’’ İfadelerini kullandı.

YILBAŞINDA SİLAH ATANLAR YANDI!


Yılbaşında havaya ateş açanlar hakkında da cezai işlem yürüteceklerini belirten Sevgi, ‘’Diğer bir konu var, ben buraya ilk geldiğimde çok dikkatimi çeken bir konu; silah atılması olayı. Yılbaşında bu durum çok zirve yapıyor. Bir insan havaya neden silah atar ben hiç anlamıyorum. Eğer bu konuda da vatandaşlar olarak kim atıyor, nerede atıyor bizi bilgilendirirseniz iyi olur. Silahı var olan atmasın, atanı gören varsa da bize söylesin gereğini yapalım.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.

Yapılan toplantı, vatandaşlara bilgilendirme broşürlerinin dağıtılmasının ardından noktalandı.